Tattoo és piercing - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


net84
(őstag)

Szia!
A napokban úton-útfélen frissen tetovált emberkébe botlottam a Balaton körül. Még a strandokon is. Kivétel nélkül csak egy immel-ámmal rögzített fóliával letakarva. Minden másodiknak a tetovált terület körül szép vörösen izzott a bőre. Nekem fájt már a látvány is.
Egyrészt ez a sima fóliázgatás sem szerencsés (én is csináltam anno, de sokkal kényesebb művelet), másrészt a közvetlen nap sem használ a friss tetoválásnak. A gyógyulás első fázisa után is intenzív odafigyelés és a napozás kerülése továbbra is ajánlott. 2 hetesen, felület méretétől is függ a gyógyulás, de nem lesz az még olyan állapotban, amit nyugodtan napra lehet küldeni.
Csináltam (szigorúan csak magamnak) 40 fokban komplett lábszár színezést. Az első napokban 2 óránként mostam - levegőztettem - kentem. Ha olyat csináltam, vagy elhagytam a zárt teret, akkor teli fólia leragaszt + szalaggal leteker, hogy véletlenül se érje nap. Max 1 óránként pedig azt is leszedtem és mostam zöld szappannal, majd levegőzés, pihentetés, krémezés és csak úgy mehetett vissza a fólia. Amikor már meg volt a hámlás, akkor pedig kapta a megfelelő puhító, zsírosító hatású krémet, szabadban pedig az 50 faktoros naptejet (úgy, hogy napozni nem mentem, csak a szimpla közlekedés közben érintkeztem napfénnyel). Ez utóbbit használom a mai napig még a 10+ éves tetoválásomra is. Sehol máshol nem kenem magam, de a tetoválásnál még egy enyhe bőrpír sem lehet.

#3736 LamerGyuri - tudod mennyi mindent nem kérdeznek meg az emberek attól, akivel szeretnék megcsináltatni a tetoválást vagy meg is csinálta nekik? Vadásszák össze az infót az ismerősöktől, a netről és kérdezgetnek fűt-fát. Egyrészről nem értem, miért nem mer vagy akar kérdezni. Főleg, amikor első tetoválásra készül valaki. Másrészről a tetoválókat sem értem, hogy amikor látják, tudják, érzik, hogy van kérdés, kétely, akkor miért nem kezdeményeznek kommunikációt? Ebből lesznek aztán jó esetben a pár év alatt tönkrevágott, kifakult minták. Rosszabb esetben bőrgyógyászat és hosszú kezelés...
Az sem jó, ha valaki 3-5 éve csináltatott tetoválást és úgy érzi, mindent tud. A kezeléshez használt készítmények, kiegészítők is állandóan változnak, ezáltal az ajánlott eljárások is. Míg az első tetoválásom idején az dívott, hogy csak enyhe víz érje és csak finoman legyen áttörölve, az utolsónál már aktívan használtam a zöld szappant és az antibacis, parfüm mentes tusfürdőt napjában többször is. A törlés pedig elég intenzív volt. Aztán most már ott vannak a sebészetben használt sebfedő fóliák, ami szerencsére egyre jobban terjed el a tetoválók között is (gyakorlatilag a hámlásig védve és fedve van a felület és még a kezelés is sokkal egyszerűbb). Ezért jó kérdezni, megerősítést kérni és nem úgy viselkedni, mint egy néma droid, hanem beszélgetni.

[ Szerkesztve ]

üzenetek