Technikai elemzés, kereskedés a tőzsdéken és devizapiacon, programozott kereskedés - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


VikMorroHun
(senior tag)

MT5. Éppen ez az, hogy nem volt hibás indexelés. Egyszerűen eltűntek az adatok menet közben. Ugyanezt előadta egyébként egy lista mutatóval is.
Konstruktor:
pList = new List();
pList.Add(1.5);
pList.Clear();
Működik, nincs hiba.
Később, amikor hozzá akartam férni a listához:
pList.Clear(); //invalid pointer access

Természetesen nem töröltem a mutatót... Mindegy, beraktam néhány plusz ellenőrzést, illetve amennyire lehet, kerülöm a dinamikus tömböket.


tlac
(nagyúr)

anélkül, hogy ismerném az adott nyelvet, jóval nagyobb esélyt látok arra, hogy te nézel be valamit
ezek annyira alap dolgok, hogy hiba nélkül kell működniük, más esetben nem csak nálad jelentkezne


Male
(nagyúr)
Blog

Itt tuti te rontasz el valamit.... MQL5-ben sem tűnnek csak úgy el a változók, tartalmaik. (főleg évekkel ezelőtt volt azért 1-1 bug, pl hibás volt a MathRound, az vicces volt, egy napom ment rá, mire kiderült mitől számol rosszul a kódom :DDD ...két nap múlva jött a frissítés, persze elsunnyogták a dolgot, nem írták bele a listába, de hupsz, hirtelen jól számolt :) )


VikMorroHun
(senior tag)

Előfordulhat (ma is volt egy érdekes eset, de 2 perc alatt rájöttem, hogy elbaxtam a feltételt :) ).
Azt mondjuk nem tudom, ezen mit lehet elrontani:
i = ArraySize(PriceData.d);        //ha ez 0, az már hiba
if ( !i )
{
    Print(__FUNCTION__, " d arraysize: ", ArraySize(PriceData.d), " reinitializing...");
    if ( ArrayResize(PriceData.d, iInpTrendBars) < 0 )
    {
        Print(__FUNCTION__, " ArrayResize() error - d");
        return;
    }
    ArraySetAsSeries(PriceData.d, true);
    for (i = 0; i < iInpTrendBars; i++)
      PriceData.d[i] = 5;    //itt pedig végképp elszállt
}


Male
(nagyúr)
Blog

Az ArrayResize-t érdemes ennél jobban ellenőrizni... vagy ne így járd be a tömböt.
Mondjuk a hiba más részen kell, hogy legyen... mondjuk hogy mi az a PriceData, a d egy dinamikus tömb-e a struktúrában, globális változó-e a PriceData, hol is van ez a kódodban, ahol próbálod elérni és módosítani, stb.
...szóval ezzel elszórakozhatsz, de gondolom a vége egy fejem verem a falba, hogy nem vettem észre dolog lesz ;]


VikMorroHun
(senior tag)

Portfolio.hu oldalon rendszeresen hirdetnek kezdőknek tanfolyamokat. Youtube-on érdemes megnézni Rayner Teo videóit. Tömények, van sok példa, és én még nem találkoztam nála jobbal.


aAron_
(őstag)

"Kereskedni" szerintem sehol sem éri meg elkezdeni, mert bukni fogsz nagyon nagy valószínűséggel. Ha ettől függetlenül érdekel a téma, minőségi könyveket érdemes olvasni. Azt viszont ne várd, hogy majd valami végig megy nulláról profi szintig, és mindent tudni fogsz.


Fecdzo
(senior tag)

Nem emlékszem mennyire ütközik a fórum általános szabályai ha posztolok egy álláhirdetést, de most megteszem azért és elnézést ha mégsem tehetem, akkor törlöm :DDD :F :

Új Junior illetve szenior portfólió kezelő kollégát keresünk (részvény, kötvény, deviza, származtatott termékek). Feladatokról és a pozi pontos leírásáról nálam lehet érdeklődni privi üzenet keretében.


tlac
(nagyúr)

szerintem inkább itt kellene feladnod:
[link]


VikMorroHun
(senior tag)

Ezt a jelzett appot nem ismerem, de a szokásos gyakorlat az, hogy számlát nyitsz valamelyik brókernél (miután meggyőződtél róla, hogy melyik pénzügyi felügyeleti szerv(ek) ellenőrzik őket), ellenőrzik az adataidat az EU-s előírásoknak megfelelően, befizetsz valamennyi pénzt a számládra/demó számlát nyitsz, aztán próbálhatsz pozíciókat nyitni. Demó számlával érdemes kezdeni, mert az csak játék pénz; nem gond, ha elveszíted. CFD kereskedésnél van tőkeáttétel (leverage), a bróker hasznát pedig a spread biztosítja. Amit azon felül nyersz, a számládra kerül haszonként, amikor zárod a pozíciódat. Na, most jól összefoglaltam egy 50 oldalas szabályzatot. :)

Diagramokról, indikátorokról pl. investopedia.com leírásait érdemes elolvasni.


VikMorroHun
(senior tag)

Ma reggeli teszt érdekes volt. NZDUSD esett, a robotom mégis BUY pozíciókat nyitott egyfolytában. Alaposabban megnéztem az adatokat; az első tulajdonképpen indokolt volt, bár téves. Majd később kitalálok valamit. Stop loss után rögtön nyitott újat. (Ami szintén veszteséges.) Mondtam neki, SL után pár percig maradjon nyugton. Akkor is nyit újat. Találtam egy hibát a kódban, javítom, nyugton marad, OK. Harmadik. Szépen kiírja, hogy hát itten esik az árfolyam, ezért SELL pozíciót kéne nyitni. Aztán jön a BUY. Mi van?! Nézegetem, és kiderült, hogy rendben elindult a Sell szignál, csak benne maradt az előző BUY is. Az egymásnak ellentmondó szignálokat ugyan tudja kezelni, de pozíciót csak egyet nyit, és a BUY volt előbb... :)


Male
(nagyúr)
Blog

Jól hangzik :)
Ez valami hobbi project egyébként?


VikMorroHun
(senior tag)

Most még igen, de remélem, hogy több lesz annál.


VikMorroHun
(senior tag)

Megint lefuttattam a múltkori tesztet, a hibák javítása után. Egész szép nyereséget produkált a robotom. Aztán hagytam, hadd fusson tovább. Egy hatalmas tévedés következett (úgy vélem, már tudom hol van a hiba, ami ezt okozta, könnyű lesz javítani), viszont teljesen véletlenül tökéletes időzítéssel kapott el egy resist szintet, úgyhogy még 30%-kal megdobta a nyereséget. Ez tetszett. :))

üzenetek