TP-LINK routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


oxox
(addikt)

Sziasztok,
van egy Archer C2-m, eddig semmi bajom nem volt vele (talán azt, hogy a digites rossz keresztneven regisztrálta, de ez sem zavart különösebben.) Vettem most egy synology nas-t (DS220+) és szeretném ha a torrentek ezentúl arról osztódnának vissza, este, vagy amikor éppen nem használom a netet.

viszont úgy látom, hogy az UPnP hiába lett enable-re állitva valamiért kifelé nem megy a jel? valakinek valami tapasztalat, vagy esetleg valami pofonegyszerü videó róla (nekem ez az external, internal port már túlsok dolog :D)?

legalábbis pl. encore-on csak "leech"-et mutat, ha az asztali gépen elinditom a (régi) torrentet, akkor a korábbira seed-et....

thanks :R
oxox

[ Szerkesztve ]


cigam
(félisten)
Blog

A synology által használt portot állítsd be a routeren.
Az upnp-t jobb lenne kikapcsolni. Bármit bekapsz, automatice portot nyithat, és átjáróházzá alakul.


oxox
(addikt)

köszi, de torrenthez nem kell az upnp?


Marci112233
(őstag)

Üdvözletem!

Leszerelésre került egy öreg TP-Link TL-WR543G és egy TL-WR941ND. Utóbbival semmi gondom, látom wifi jelt, és azzal simán be tudok lépni a felületére, mert annak tudom elérési IP címét. Az 543G már más tészta. Nem tudom pontosan az IP címét. Ha összekötöm LAN porton egy laptoppal akkor az nem jelez kapcsolatot. laptop LAN portja működik mert azon kapja a netet elsődlegesen. Az 543G használt LAN portja is jónak kéne lennie, mert ha bedugok egy kábelt ami internet is érkezik akkor világítani kezd azon port ledje ahova bedugtam a kábelt. Az 543G wifi jelét nem látom annak ellenére hogy villog a Wlan jelzés a kijelzőn. Alapból a router AP Client módban volt, és azt szeretném visszaállítani, de mivel nem tudok belépni a menüjébe, nem tudom megtenni. A hátán lévő reset gombot már nyomtam hosszan, ekkor minden led felvillan kicsit majd ugyanúgy nem látom kábellel összekötve a laptoppal, legalábbis az azt írja hogy nincs bedugva a kábel.

Ilyenkor mit tudok tenni? Kuka a router? Tudom nem mai darab, de pár nappal ezelőttig működött, és most is akárhova dugom be az internetet adó kábelt, annak a portnak megfelelő led világítani kezd, még a WAN port is pedig az is több mint 10 éve használaton kívül volt.


Marci112233
(őstag)

Tárgytalan.

Factori reset segített.


cigam
(félisten)
Blog

Nem, a torrenthez port továbbítást kel beállítani a routeren.
Ez lehet automatikus (-» upnp), vagy kézi.
upnp esetén a program szól a routernek, hogy nyissa meg x, y pontot mert azon szeretne kommunikálni a külvilággal, vagyis az internet népe ezen a proton keresztül kapcsolódik a torrent klienshez.

A Synology-ban itt kell bepippantani hogy upnp-n nyisson magának pontot. (Persze a tűzfalon is ki kell engedni, ha épp be van kapcsolva nálad.

Manuálisan pedig úgy lehet megoldani, hogy belépsz a router menüjébe, és kézzel beállítod, hogy az internet felöl melyik portot, a NAS melyik partjára továbbítsa.
A fenti példát alapul véve
- Service port: 16881
- IP adress: A NAS-od belső címe
- Internal port: 16881
- Protokol: all
Ha mutatsz egy fotót a router menüjéről, egy hogy hogyan áltattad be, szívesen ránézek hogy jó e-úgy.

[ Szerkesztve ]


Mcqukac
(újonc)

Sziasztok,

bátyámnál próbálok beüzemelni egy Archer MR200-at Telekomos SIM kártyával, de nem képes automatikusan csatlakozni a mobilhálózatra. Próbáltam ezután manuálisan beírni az APN-t neki, de továbbra sincs eredmény sajnos.
Több SIM-el ki lett próbálva, de sajnos semmi.

Van valakinek esetleg ötlete?

[ Szerkesztve ]


Manka76
(senior tag)

Szerintem két hiba lehet. Az egyik az IPv6-ot állítsd vissza IPv4-re vagy az IPv4/IPv6-ra. A másik ami itt névjegyként szerepel azt állítsd dinamikusra. Egyáltalán a router látja a mobilhálózatokat? Esetleg a routeren állítsd ne telefonon hátha segít.


Mcqukac
(újonc)

IPv4-re is ugyanaz volt. Ha dinamikusra raktam akkor nem lehet apn-t állítani. A mobilhálózatot nem látja 2 különböző sim-el sem.


gabi123
(senior tag)

Sziasztok!

Tegnapi napon vásároltam egy TP-LINK Archer AX53 routert, újonnnan, DIGINET1000 mellé. Elvégeztem a setupot, minden simán, elsőre OK, működnek a dolgok, WiFi-nél a korábban használt SSID-ket és jelszavakat állítottam be, hogy azokat se kelljen újból beírni az eszközökön.

Ezzel se volt semmi gond, szépen felcsatlakoztak a PC-k a WiFi-re, sebesség OK. 3 db Xiaomi okostelefon van a háztartásban, amelyek szintén problémamentesen csatlakoztak és ment is a net, valamint egy Samsung S21 volt vendégségben, ami ugyancsak kapott IP-t, de azt jelezte, hogy az adott kapcsolat nem ad internetet. Mivel minden más ment, valami samsung szivatásnak ítéltem meg és egyelőre ezt annyiban hagytam.

Ma délelőtt viszont azt történt, hogy a PC-k WiFi-n keresztül továbbra is megfelelően kapták a netet, viszont az összes okostelefon azt kezdte el kiírni, hogy az adott WiFi kapcsolat nem ad hozzáférést az internethez, tehát már a Xiaomik is, nem csak a Samsung. :U :F :Y

FW a legfrissebb a vason. Tapasztalt ilyet valaki? Valami beállítás gond? Köszönöm előre is a helpet!

Üdv,
gabi123


cigam
(félisten)
Blog

Első körben felejtesd el a hálózatot/beállításokat velük, és állítsd be újra.
Ha ez nem segít, nézd meg, hogy a router hogyan látja őket, felkerülnek a DHCP listára. A telefonokon van ami plusz biztonsági program egyéni DNS beállítás?
Készítettél valami plusz szabályt a routeren az elérés korlátozására?


gabi123
(senior tag)

Szia!

Először is köszi a választ! Oks, megpróbálom.

Semmilyen extra program nincs a telókon, mind gyári android ilyen tekintetben, egyéni beállítás sincs DNS viszonylatban. Router FW-ben mind gyári, semmi szűrést/szabályt/korlátozást nem hoztam létre.

Router restartot próbáltam közben, utána egy ideig megint megy a telókon, de aztán kiírja, hogy az adott WiFi kapcsolat nem ad internet hozzáférést.


gabi123
(senior tag)

"Első körben felejtesd el a hálózatot/beállításokat velük, és állítsd be újra." - ez sajnos hatástalan volt.


cigam
(félisten)
Blog

Esetleg nézz rá a router-en belül a rendszernaplóra, hátha panaszkodik valamire (nem valószínű)
Szintén a routeren nézz rá a vezeték nélküli hálózati pontokon, hogy az intelligens csatlakozás be van-e pipálva. Próbáld meg kivenni a pipát. Ekkor te állítod be a Wifi pár paraméterét.
PL. ezzel a programmal körbe tudsz nézni, hogy a környékeden van-e szabad(abb) csatorna, ahol kevés a zavaró szomszéd.Automatán is figyeli, a környékbeli jeleket, és próbál olyanra váltani a mi nem olyan zajos, kevesebb a zavar, de nem mindig hatékony.
Ha sok eszközt látsz egymás helyén hátán, érdemesebb a kisseb 20MHz-es sávszélességet választani.

A routeren sincs beállítva ami egyedi DNS? A szolgáltató DNS-t állítja be automatikusan?

A telefonok 2,4 vagy 5GHz-en csatlakoznak? Érdemes külön nevet adni a két freki hálózatának, így rá tudsz próbálni, hogy melyik frekin stabilabb a kapcsolat a telefonokkal.

[ Szerkesztve ]


gabi123
(senior tag)

"A routeren sincs beállítva ami egyedi DNS? A szolgáltató DNS-t állítja be automatikusan?" <--- nincs, legalábbis általam nincs, de megnézem mégegyszer

"A telefonok 2,4 vagy 5GHz-en csatlakoznak?" <--- külön néven vannak, mindkét frekin tapasztalható

Többit checkolom, köszi! :R


Tüzi
(veterán)
Blog

Üdv!
Nem találtam speciffikus topikot, újat nyitni meg csak ezért szerintem értelmetlen lenne.
Tp-link 7350-be melyik féle utángyártott akksit érdemes tenni?
Köszi, ha esetleg valaki tud ebben a kérdésben tanácsot/tippet adni :R


adika4444
(addikt)
Blog

Hali! Egy ismi routerét konfigurálnám, de elakadtam. A WoL működéséhez kellene nekem az advanced > security > IP&MAC binding, de hiába kapcsolom be a funkciót, majd adnám hozzá az IP-t és a MAC-t, csak disabled állapotban engedi menteni, és mentés után sem sikerül bekapcsolni. Az IP-hez van reserved hozzárendelés a DHCP-nél ugyanarra a MAC címre. Mi lehet a probléma megoldása?
Köszi előre is!


cigam
(félisten)
Blog

Miért nem elég, hogy a DHCP szerveren fixálod mac cím alapján, hogy milyen IP-t kap?

A biztonság fül alatt a router arp listájából tudsz kijelölni fix társításokat, de ennek semmi köze a WOL csomaghoz.


Krystal_s
(addikt)

Sziasztok, nincs itt véletlenül olyan, aki értelmezni tudja ezt a logot?
A szolgáltatós Router van összekötve egy TPlink Routerrel (AP módban). Néha meghülyül a TP, amikor a szolgáltatós eszköz újraindul, vagy a TP-t kikapcsolom majd vissza. Ilyenkor elsőre nem lesz jó a kapcsolat, eldobálja a ping csomagokat.
Megint újra kell indítanom a Szolgáltatós Routert (miközben a TP már be van kapcsolva) és utána lesz csak jó. Tudom nem sokat ér a Log, de hátha elárul valamit hol lehet a gond. Pont most 1-2 órája indult újra magától a szolgáltatós Router (1-2 hetente magától csinálja) és utána már nem volt jó a TP.

0days, 00:02:27, [lan]ip is zero
0days, 00:02:28, [mcastproxy]Lan dev not find

0days, 00:02:29, [lan]renew mainLan--->eth0
3days, 21:06:19, [mcastproxy]Lan dev not find

3days, 21:06:19, [dhcps]IP(C0A80015) not in dhcp pool or equal to server ip, ignore!!!
3days, 21:06:19, [lan]ip is zero
3days, 21:06:20, [dhcps]Send OFFER with ip 192.168.0.100.
3days, 21:06:20, [dhcps]Send NAK to 0, lease ip c0a80064.
3days, 21:06:21, [mcastproxy]Lan dev not find

3days, 21:06:21, [lan]can't find arp entry
3days, 21:06:23, [lan]can't find arp entry
3days, 21:06:25, [lan]can't find arp entry
3days, 21:06:27, [lan]can't find bridge cache entry
3days, 21:06:29, [lan]can't find bridge cache entry
3days, 21:06:31, [lan]can't find bridge cache entry
3days, 21:06:33, [lan]renew mainLan--->eth0

[ Szerkesztve ]


cigam
(félisten)
Blog

A szolgáltató eszköze a tp-link router kék "WAN" pontjába van bedugva?

üzenetek