TP-LINK routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


flegga92
(senior tag)

ONT bridge módban van, fél éve üzemel így.
Fix IP címet és port forwadot szeretnék egy új eszköznek osztani. Már másik két eszköznek van már, működik rendesen.


r_zsolt
(tag)

Sziasztok!

Van egy Archer AX10 routerem, de a 2 szintes házunkban nem tudom olyan helyre helyezni, hogy mindenhol jó legyen a wifi.
Így, gondoltam a Mesh hálózatra. Itt visszaolvasva találtam, ezt a linket, mint kompatibilis eszközök. Akkor, ha jól értem, nem egyforma a OneMesh és a Mesh?
Ezekkel nem kompatibilis az AX1500-am?


Chosen
(addikt)
Blog

Deco X50-hez jött update:

Még mindig nem lehet szétbontani a Wi-Fi-t külön 5Ghz-re és külön 2.4Ghz-re, de másképp megoldották.

Most már be lehet állítani az appból, hogy adott kliens milyen frekvencián csatlakozzon. Így mondhatni megoldották a problémát.

Emelett már azt is be lehet állítani, hogy adott kliens melyik Deco-ra csatlakozzon. Nekem volt olyan, hogy magától a gyengébb jelerősségűre csatlakozott (amikor jó és nagyon jó között kellett választania). Így már ez is megoldva.

[ Szerkesztve ]


Bácsika78
(friss újonc)

Sziasztok ! TP-LINK TL-MR6400 használok kamera rendszerhez mobil internettel. Sajnos kűltéren használom, de a villanyóra szekrényben kapott helyett a eufy hombase2-vel. Eddig szuperül működött. Lehet a hideg is közrejátszik benne,
de offline-t ír az eszköz (eufy) pingelni lehet a rutert távolról vagy milyen megoldással lehetne újra indítani…
200 km vannak tőlem sajnos … :( köszönöm s válaszokat előre is.


Deck
(titán)
Blog

Jelenleg upnp-t használok, ami elég kényelmes bár olvasom, hogy nem biztonságos :DDD

Adott 3 PS5 és ha ugyanazt a portot akarom engedélyezni a Port Forwarding alatt (csak másik ps5 esetében) akkor nem engedi. Port Triggering-nél nem kell megadnom IP címet így az engedné.

Akkor legyen a Port Triggering? Vagy a kényelmes upnp?

:R


cigam
(félisten)
Blog

UPNP esetén sem használhatják ugyanazt a portot. Ha most megnézed a routeren az upnp porckiosztást, szinte biztos hogy mindegyik PS5 más-más portot kapott.

Ennek megfelelően mind3 eszköznek másik pontszámot adhatsz meg.

Nincs konzolom, de minek neki pontot nyitni?


Deck
(titán)
Blog

Hogy, minden okés legyen multiban. [link]

[ Szerkesztve ]


ЯΞD
(senior tag)

Sziasztok.

Nemrég vettem egy Archer AX55-ös routert. Előtte egy 1043ND volt. És abban volt olyan wifi beállításnál, hogy ország régió kiválasztása. Ennél nem találok erre mód-ot. Vagy csak jól el van dugva? Lehetséges váltani?


Manka76
(senior tag)

Szerintem már nincs benne. Én sem találtam meg az AX6000-ben, átraktam volna EU-n kívüli régióra.


crissprivat
(senior tag)

Sziasztok.
Pár napja vettem egy TL-WA1201 v3 AP-t. Azt szeretném kérdezni, hogy a hozzá adott POE injektor az gigabites lehet? Maga az AP gigabites porttal rendelkezik, csak erre nem találok infót.
Köszi a segítséget.


ЯΞD
(senior tag)

Hát ez nagyon gáz...


Pocpet
(csendes tag)

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott DS116 NAS, router csere történt (Archer AX23-ra) és azóta nem találom nas-t a hálózaton ip cím alapján. Az az érdekes, hogy a \\nasnev-re keresve elérem tartalmat és normál módon tudok használni fájlszinten, de nem tudok böngészőből a DSM-be belépni. A probléma hogy sem a dsFinder alkalmazás sem a find.synology.com nem találja. A nas nevére pingelve sem kapom vissza az ip címet és a routerben sem találom az eszközlistában. Valamilyen ip címe gondolom kell legyen. A régi ip címe ez volt 192.168.1.8, viszont az új router 192.168.0.XXX tartományból oszt. Itt lehet a probléma? Nem lehet valahogy elfelejtetni a nas-al az ip-jét amit kapott előtte? Elvileg neki kapnia kéne a DHCP-től az ip-t, nem? A routerben nem léne megtalálnom mint csatlakoztatott eszközt mindenképp? Mit lehetne tenni? Köszönöm.


Pocpet
(csendes tag)

Megoldott, statikus ip volt beállítva :W


Marci112233
(őstag)

Üdvözletem!

Adott két CPE210 egymással párba téve, tehát az első AP-ba rakva míg a másik Kliensbe. Na most az AP-ba rakott gond nélkül megy, de a Kliensbe rakott az kapcsolódik a hálózathoz pár másodpercre, majd elejti pár másodpercre, majd megint megtalálja. Mi lehet a probléma forrása? Megdöglött volna? Garancia még kell legyen rá mert idén vettem, de együtt a kettőt.

Úgy vettem észre hogy nem jó hogy a kamerarendszer képét tegnap este nem tudtam megnézni, mert nem jött létre a kapcsolat. Advanced IP Scanner-el még tegnap indítottam egy vizsgálatot, és az bökte ki hogy nem megy. Próbáltam távolról belépni a menübe, de sikertelenül. Ma fizikailag megnézve csak a Power és a Lan led világított, tehát a kapcsolat meg kell legyen az NVR felől, de akkor mi a gond. Lekaptam a helyéről, de Lan-on se akart működni, így reseteltem. Ezután elértem menüjét, be is állítottam az itthoni routerre hangolva ugyanúgy kliensbe téve és akkor jöttem rá hogy kapcsolódik,de el is ejti. Menüben bent maradva ki vágja hogy Failed to data, tehát megszakadt a kapcsolat. Így használhatatlan az eszköz.

[ Szerkesztve ]


Marci112233
(őstag)

Fogalmam nincs mitől, mgeint újra beállítottam egy reset után, és most működik ahogy kell neki csak az itthoni fő router jeléről. Holnap megy vissza a helyére, és átállítom az elérési utat aztán meglátjuk mit művel. Azt már kiderítettem hogy 5 év garanciát kaptam rá, tehát ha mégis hibás lenne akkor is van még időm vele.


eladohardver
(őstag)

Hi!
AX1500 -ban lehet valamilyen úton WOL magic packetet küldeni? Valahogy nem sikera távolról VPN-en keresztül ébreszteni gépet... :O
PLS Advise


PrivátVPS
(csendes tag)

Sziasztok,
Kérdésem az, hogy a vendég wifit lehet e más hálózatra tenni?
illetve van e lehetőség más szoftvert felrakni a decokra?
köszönöm


palika!
(csendes tag)

A Milyen router vegyek? topikban a TP-Link Archer AX6000 ajánlott router. Egy ilyen a Mammut Media Marktban utolsó, kiállított db 73.500 Ft-ért (doboza lejjebb a polcon) volt még elérhető. Ha valaki épp ilyet vadászott, annak talán segítség. Off-ba rakom, és ha valaki megveszi, vagy már nem találja, akkor írja be, hogy más már ne keresse.


BoneDragon
(veterán)

Sziasztok,

Én vagyok b****sz vagy tényleg nem lehet acl-t beállitani a tp-link archer c6-on? Letöltöttem a legfrissebb szoftvert is, de csak eszközöket enged tiltani... :F


Mezga Aladár
(veterán)

Szülői felügyelet?

üzenetek