TP-LINK routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Syl
(nagyúr)
Blog

Nálam ez a beállítás működik pár hete:

A routerben ki van kapcsolva a wifi. A fő deko dinamikusan kapja az IP-t a routertől és ő menedzseli a házban a wifi-t. Szerintem ezeket a deco-kat bármilyen routerhez / modemhez hozzá lehet kapcsolni.

[ Szerkesztve ]


smaul
(csendes tag)

Igazából csak annyi a gondom, amit Syl írt a saját setupjában, hogy a router ki van véve a wifiből.
Tehát ennyi erővel teljesen felesleges a router, használhatnám a szolgáltató eszközét is, nem annyira buta az, aztán ráakasztom a deco-kat.

Nem szeretnék 2-3 új eszközt venni, vennék egyelőre 1 új eszközt a router mellé, de ahhoz, hogy lefedjem a házat, kell, hogy a router és az új eszköz is meshben működjön. A decoval is az a bajom, hogy nem tud mesh-t alkotni a routerrel, az egy teljesen külön hálózat lesz, ez az amit nem bírok ép ésszel felfogni, hogy a TP-Link eszközök miért nem tudnak együtt működni...

De lehet az lesz, hogy veszek egy másik AX55-öt és a beta firmware-el megpróbálom a két routert meshbe állítani.

nagyon köszi!


Syl
(nagyúr)
Blog

A "fő" Deco egység tud routerként is funkcionálni, persze nyilván butább, mint az AX55. Nekem pl. fontos a routeren futó OpenVPS server.


Mitics
(tag)

Sziasztok!
Előre is bocsánat, hogy nem vagyok router guru :) Szerencsére csak kb. 5-10 évente kell routerben turkálnom. Ezért ha lehet, mindig TP-Linket használok, mert hülye biztos :)
Adott egy TP-Link ax10 ax1500 és egy 83 nm-es, lényegében "L" alaku lakás. (10 emeletes panel) A router az egyik végében van a lakásnak, így a másik végében lévő szobában már nagyon gyenge a jel.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy érdemes-e a beállításokban mókolni valamit, amivel javítható a jelerősség vagy nem ez a jó irány?
A másik gondolatom az volt, hogy vennék egy ugyanilyen routert a lakás másik végébe (minden szobában van fali LAN csatlakozás) és ugyanazt a hálózati nevet és jelszót adva neki a lakás másik végében is lenne erős jel.
Ha jól nyomoztam ki, erre lenne való az Advanced/system/operation mode. Minden "oktató videóban" is ezt látom.
De az a helyzet, hogy az én routeremben pont ennek a menüpontnak hűlt helye van :U
Nem tudom, hogy van-e jelentősége, de Digi-s a router.
Köszönöm előre is!

[ Szerkesztve ]


cs.zs.
(addikt)

Szia,
Ne a vásárlással kezdd a manővert, hanem kicsike átrendezéssel! Ha a lakásban a "kanyarba" teszed a routert (wc/fürdő elé kis szoba ajtajához), tökéletesen beszórja az egészet.
Ha mindenhol van kábeled, hozd ki oda, és megoldódnak a gondjaid.
(Majd utána programozunk)
;)


Mitics
(tag)

Ja ez az infó kimaradt: A bejáratnál, az "L" alakú lakás egyik végében jön be a net. Azért van ott a router, mert csak így van minden szobában net. Minden vezeték a falban van. Ha elhozom onnan a routert és mondjuk berakom az "L" alak kanyarjába (a nappaliba), akkor sehol se lesz net, mert a bejárattól nem osztja szét semmi. Tehát egy eszköz oda mindenképp kell, ha jól gondolom. Így van minden falban kábeles net és szórja a wifit is. Csak nem ér el a lakás másik végébe. Ezért gondoltam, hogy bedugnám a lakás másik végében lévő szobában a falba egy másik wifi routert (akár egy ugyanilyet) és ugyanazt a hálózatot szórják. Ez lenne az elmélet. Ez így működőképes lehet?


mezis
(nagyúr)

Panel? Minden helyiségbe 5GHz-es AP vagy UTP kábelre fűzhető MESH rendszer.
Beüzemelésnél véletlenül se egyezzenek az AP-k nevei (SSID), aztán ha minden működik, kísérletezhetsz az azonos névvel.
Frekvencia (csatorna) választáshoz nagy segítség: [link] vagy NetSpot


sarkan
(aktív tag)

Sziasztok!
Vásároltam egy ER605 Omada Gigabit VPN Router-t.
Beüzemeltem, működik ahogy kell csak nem tudom regisztrálni az Omada appban, hiába olvasom le a qr kódot a hátlapról, hiába írom be kézzel a kódot mindig hiba üzenetet kapok -ismeretlen hiba-.
Másnak sikerült?


fenergie84
(addikt)
Blog

Sziasztok!

A jelenlegi rendszerem:
Családi ház 100 m2 földszintjén van egy vodás kábel router, kikapcsolt wlan-al, erre kábelen rá van kötve egy C6 1200, mely külön azonosítóval szórja a 2,4-et és az 5-t.
Az emeleten (60 m2) van egy N6 1200 2,4-re csatlakozva és azt osztja tovább. Ezen felül van még egy RE200 AC750-es repeater is. Előbbi azért, hogy fent is elég legyen a wlan, mindenhol. Utóbbi régebbről maradt meg és most wifi "vevőként" adja a netet egy asztali gépnek, kábelen.

Azt szeretném kérdezni, hogy az N6-ot be tudom-e úgy állatani, mint, ha tényleg csak egy ismétlő lenne? Mert most külön néven van jelen.
Valamint, hogy tudja-e azt, hogy a 2,4-et és az 5-t is szórja, plusz wlan-on is lehessen hozzá csatlakozni?

Lehet kicsit zavaros, de nem nagyon tudom jobban megfogalmazi, a hálózatos téma nem az erősségem.

Előre is köszönöm a válaszokat :R


Patice
(nagyúr)
Blog

Előtte csináltál Omada felhős fiókot?


sarkan
(aktív tag)

Igen, természetesen.


Patice
(nagyúr)
Blog

Omadában már van valami fölvéve, vagy site létrehozva?


sarkan
(aktív tag)

Ezt az üzenetet kapom mindig, akár telefofon, számítógépen próbálom: Nincs, az az igazság, hogy teljesen kezdő vagyok omadában.
Azt hittem, hogy olyan lesz mint a Tether alkalmazásban ahol minden eszközömet könnyen felismert és már konfigurálhatom is.

[ Szerkesztve ]


Patice
(nagyúr)
Blog

A képen az van, amikor külön kontroller egységet adnál hozzá.
Omadához létezik hardveres kontroller: OC200, OC300, ezekkel hardveresen oldható meg a Vezérlés.
A szoftveres a másik út. Ezt vagy valamilyen saját eszközön kell megoldanod, vagy Omada Cloud Controller, ami meg fizetős.
Megnéztem az ER605 dokumentációját meg ezt a videót.
A router beállítása után, amikor már intézi az internetet, akkor a webes felületén kell megadni a Cloud controllered host nevét (--> ahogy a videóban csinálja 2:40 körül).
Utána a Cloud controllerben kell adoptálni a routert.
Ezután fog csak megjelenni a mobil appban.


sztivi87
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy TP-Link TL-MR100 4G routerem(címkéjéről itt egy fotó: [kép] ), benne egy Yettel-es simkártya, ami eddig adta a netet egy nyaralóban kameráknak, bár döcögősen. Gyenge ott a térerő: iPhone-al is csak küszködve tudok netezni, beszereztem egy 4G antenna erősítőt(kép itt: [kép]) , ami ehhez a routerhez is való(a leírása szerint). A probléma az, hogy amióta csatlakoztattam a routerhez, nem csatlakozik a 4G hálózathoz(nem világít zölden a földgömb led), és a konfig felületet sem tudom behozni, ha visszateszem a saját antennáját akkor sem. Előtte a mobilommal/laptoppal is bejött a config felület, wifin/lan kábelen is, most sehogy. Hálózat csatlakoztatva, de nem tölt be az oldal (http://tplinkmodem.net), ipcímmel is próbáltam, utóbbi cmd ping-re reagál(reply 3x), de annyi. Próbáltam áramtalanítást, reset gombot, hosszan nyomva(15mp) is, semmi. Bárkinek bármi ötlet?


Szabi17
(csendes tag)

Sziasztok,

Adott egy Archer C7 amire egy NAS-t kötöttem. Az a probléma merült fel, hogy a NAS-on a letöltési sebesség 1,1 MB/s-nél megáll. Olyan mintha le lenne korlátozva.

Az eddig próbálkozások oda vezettek, hogy a router lesz a hibás de nem tudok rájönni mi okozhatja a gondot. (DIGI router bridge mode-ban van, PPPoE beállítva az Archeren, illetve rákötöttem a NAS-t direktbe a digi készülékére és ott szedte rendesen ( 25 MB/s +))

Ha bárki tud valami megoldást a problémára kérem ne tartsa magában. :) :))


-szabi-
(őstag)
Blog

Hi

Van egy C6-os routerem.
Szeretnék VPN-t használni, de csak szerver üzemmódja van.
Nekem viszont az kellene, hogy C6 kapcsolódjon egy másik routerre, kliens módban.
Van bármi mód, hogy az ellen oldali router által generált openvpn fájlt betöltsem és azon a routeren keresztül menjen az internetre?

üdv
szabi


teo77
(őstag)

Sziasztok!

A T-HOme Sagemcom modem-routeremhez szeretnék hozzáadni egy TP-Link WR-720N v1 routert repeaterként, de valami okból kifolyólag nem működik a dolog.
A TP-Link setupjában beállítottam a WPN menüben a bridge-elendő eszközt a "Survey" gombbal, kiválasztottam a WPA2 PSK titkosítást, megadtam a jelszót neki, az SSID névként a fő router SSID-jét adtam meg, letiltottam a DHCP-t,
a Wireless Security-ben beállítottam a titkosítást és a jelszót, valamint megadtam neki a 192.168.0.10-es IP-t. Valamit kihagytam volna a beállításokból?
Előre is köszönöm!

Üdv,
Teo


mezis
(nagyúr)

WPN menü: ? ? ?


Grg
(tag)

Szerintem WPS lesz az :)

üzenetek