Tuning kezdőknek - Processzorok, tuning fórum

üzenetek

hozzászólások


akos4455
(újonc)

Alapvetően a túlmelegedés miatt aggódtok. Egészen konkrétan egy i7-13700KF-em van, ami 100C-ig felmelegszik. Most szervízben van, mert meghalt a RTX4070 Ti benne. Egy Dark Rock Pro4 óriási hűtő van rajta, ami elég közel van a videókártyához. Nem láttam égésnyomot a videókártyán, amikor elvittem, de szinte biztos, hogy hő hatására ment tönkre a kártya. 4-5 órája játszottam, aránylag erősebb kb. max. teheléssel (3440x1440) szinte végig. Kb. 1 hónapos volt a kártya. Kb. 1 hónapig bírta, előtte is hajtottam elég sokat. Aztán egyszer csak megadta magát.

Bevizsgálták, és a kártya ment tönkre. De igazából a hideg ráz ki, hogy ilyen nagy a hűtő és alatta az alaplapot is féltem.

Egy Bequiet Pure Base 500DX ház, elég nagy. De még így is egymás nagykán van a videókártya és a hűző. Hiába a remek szellőzés és nagy ventillátorok. Aggódok. Ennyi. És ezt a bolt így rakta össze.

Ha lenne egy szaküzelt, aki terheléssel kipróbálná és áment mondana rá, nagyon megnyugtatan, ennyi.

Lehet, hogy valami mikro-sérülést kapott a kártya a postai szállítás során - egész gépet egybe rendeltem és nem volt a videókártyán ilyen rögzítő. Nagyon hülye voltam, hogy postával hozattam. Ilyet soha többé ilyen nagy videókártyáknál. Csak most olvastam, hogy milyen könnyen sérülnek ezek a nagy kártyák az illesztésnél. Nem is tudom, hogy a bolt miért árulja ezeket a konfigokat a pár ezres videókártya rögzítők nélkül.

Nna, ennyi.

Nem vagyok szakértő. Csak annyi, hogy azért egy MSI afterburnerrel rá szoktam nézni a hőfokra. De igazábol a hűtő elég intelligens és az intel proci, leszabályozza magát elvileg. Szóval amiatt nem aggódok. Csak ezek a "kombinált" hőterjedés miatt. Hosszabb játék során.

Remélem így tisztább a kérdésem.

üzenetek