Videószerkesztés - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


cigam
(félisten)
Blog

Hát az SSD sokat segít a párhuzamos írás olvasáson, pl. a cache-t (is)oda rakod, "megtáltosodik".


fulton
(addikt)

:R az oprendszer azon van, meg arra is van telepítve a progi. Annyi hogy a munka amivel dolgozok az sima hdd-n van (itt is számít?) gondolom, elvégre be kell olvasnia..
minden apró módosításnál ismét generálja magát, vagyis ki kell várni míg össze szenvedi a dolgokat realtime. Ha pl egy kicsit módosítok valamin már megint lassú ... és várni várni várni... rebgeteg idő elmegy így

[ Szerkesztve ]


murga
(tag)

Sziasztok!
Olyan problémám van egy frissen telepített rendszeren, hogy a Premiere Pro 23-ben szerkesztett videó export végeredménye egy 24 bájtos fájl. Hardveres és szoftveres dekódolás végén is. Olyan hibaüzenetet ír, hogy "file importer detected an inconsistency in the file structure of a xyz.mp4. Reading and writing this file's metadata (XMP) has been disabled" H264-nél és H265-nél is. Az NVIDIA legfrissebb Quadro drivere van fenn 537.70, win 10 pro rendszeren. Rendszermeghajtón SSD-n a program és a cache fájlok is, maga a szerkesztés egy másik SSD-n történik. 4K az alapanyag és 'Match Source' meghagyva a kimeneten.
Quadro P5000 egy i7 4790 procival 32G Rammal
Mi lehet rosszul beállítva?
Hol keresnétek a hibát?


murga
(tag)

0,8GB-os célfájl készítéséről van szó.
411 Giga szabad hely van a cél SSD-n. (alaplapi SATA M.2 foglalatban lévő 500 GB-os)
Most viszont beállítottam egy harmadik (Sata kábelen csatlakozó 2,5"-os 500GB-os 127 hibás szektort tartalmazó SSD-re a célt, és így megcsinálta.
A rendszer a programmal együtt egy PCIe kártyában lévő 2TB-os NVMe M.2 SSD-n van 1,8 TB szabad hellyel.
Visszaállítottam arra amin a forrásvideók is vannak, megint 24 bájtos eredménye lett.
Többféle beállítással kipróbáltam. A forrás snitteket is tartalmazó alaplapi SATA M.2 SSD-n mindig 24 bájtos célfájl lesz, ugyanazzal a hibaüzenettel.
A harmadik SSD-re célzott dekódolás, pedig mindig jó eredményt produkál.
A következő az alaplap Sata vezérlő driverének ellenőrzése lesz.
Pedig nemrég telepítettem a legfrissebbet...

[ Szerkesztve ]


fulton
(addikt)

Sziasztok

Veszek egy m2 SSD amivel remélem megoldódik az irtózatos lassúsága a realtime-nek. A kérdésem az, elegendő ha csak a project fájlok és az egész project futnak majd erről az SSD-ről, vagy az is fontos hogy az oprendszer és maga a program is azon legyen?
(egyébként az op és a progi egy sima SSD-n van jelenleg is) csak a projectben használt fájlok voltak eddig sima HDD-n.


MrChris
(nagyúr)

Erre kíváncsi vagyok! A videófájlok mekkora bitrátájúak? Egy időpillanatban hánnyal dolgozol? 400megabites fájl az 50MB/s-ot jelent ami HDD-n nem szokott gond lenni, esetleg indításnál kicsit megröccen. Az editált videó kódolása is eléggé számít ami a cpu, gpu-t terheli szerkesztéskor, a legtöbb a cpu-n dől el.


fulton
(addikt)

Én is. Alig van beterhelve a gpu..ki sincs használva. Cpu szintén...
Azzal van a bajom, hogy pl ha változtatok pl egy layer vagy text en pozicióján, es ismét elindítom h megnézzem milyen, mindent isméz elkezd betölteni, hang belassul iszonyat idő elmegy így. Minden apró módosításnál ez megy ujratölt mindent, dolgozik a hdd. Pedig van 64 gb ram.

[ Szerkesztve ]


fulton
(addikt)

Na megcsináltam, feltéve a Sami 980 SSD M2 - erre fogom pakolni amivel dolgozok fájlok minden. Most kipróbáltam. Innen betöltve a dolgokat, maga a AE sima SSD ről fut.
Tökéletes, hiába variálom, real time-ben játsza, nincs lassulás töltés.. pillanatok alatt megy minden :C végre... hajam téptem a töltések miatt, minden apró változtatások után...már teljesen ki voltam. és én annyi időn keresztül szenvedtem ezzel...nem néztem ennek az M2 nek utána..

[ Szerkesztve ]


fulton
(addikt)

Megnéztem a korábbi HDD sebességét, amiről töltötte a fájlokat a project dolgokat be,
read és write eredménye: 115 / 104 Mb/s
Ennek az SSD M2 nek:
read és write eredménye: 3484 / 2871 Mb/s

[ Szerkesztve ]


MrChris
(nagyúr)

Na, hát ez érdekes, akkor öröm és bódogták! DR-t használok, SSD a rendszer+progi és HDD a videó, de eddig nem nagyon okozott várakozós problémát. Indításnál pár tizedet tölt néha azt annyi.


liszi70
(nagyúr)

Aki Movavi Video Editort használ, meg tudná mondani, hogy a kész videó elmentésénél, hogy kell beállítani a hang tulajdonságait? Vagy tényleg nem lehet kiválasztani semmit? Egyetlen állítási lehetőség van, a mintavételi frekvencia: [kép] Hangfájlként el lehet menteni többféle formátumban és beállítással is a hangot [kép], de videóval együtt csak az van, amit ő elkészít, ami egy elég kis méretű Raw AAC. Én bénázok és nem találok valamit, vagy tényleg nem lehet állítani a hang tulajdonságokat? Kínomban most azt csináltam, hogy külön elmentettem a hangot veszteségmentes wav-ban, utána a videót mkv-ban, aztán összemuxoltam őket. :) De hát ez elég csehszlovák megoldás, nem hiszem el, hogy ne lenne erre értelmes lehetőség.

[ Szerkesztve ]


fulton
(addikt)

hát nálam korábban pár évet elvett volna életedből meg néhány ősz hajszálat adott volna :D


ricsip
(addikt)

Sziasztok, boccs az amatőr kérdésért, nem profilom a videószerkesztés:
van egy külföldi sorozat MKV-ban, amiben az epizódok fájlneve helyett a DLNA szerver valami zavaros krikszkrakszot jelenít meg a listában.

Belenéztem MediaInfo-val, és úgy látom a title attributum-ban szerepel ez a zagyvalék szöveg, és ezt kapta fel elnevezésképpen a DLNA szerver, ezt mutatja a DLNA kliens felé. Így viszont a DLNA lejátszási listában nem lehet kideríteni milyen sorrendben vannak az epizódok a valóságban, nem lehet kitalálni az eredeti fájlnevet (amik az epizódok szerint sorrendhelyesek).
MediaInfo-val esélyes h. nem tudtam ezt eltávolítani.
VLC-vel is megnéztem a Metadata-t, ott próbáltam is kitörölni ezt a szöveget, de Save metadata után egyből visszaugrik a régi text value.
Milyen programmal (lehetőleg egyszerű, és free) tudnék ezektől a felesleges attributumoktól megazabadulni, anélkül h. bármifelé videó/audió újrakódolást is rá kelljen ereszteni ezekre a fájlokra?
Előre is köszönöm a segítséget, hamu a fejemre h. nem olvastam vissza az egész fórumot, ha lett volna már ez a téma kitárgyalva.

[ Szerkesztve ]


ricsip
(addikt)

Na majd csak megoldom magam valahogy :U


cigam
(félisten)
Blog

Mit ajánlotok feliratozásra? Konkrétan az a bajom a rajzolóprogramokkal, hogy nem brillíroznak élsimításban:

Balra a profi programmal készült, jobbra egy mezei rajzprogram kimenete. A slusz poén, hogy ingyenes megoldás kellene, amiben rögzíteni lehetne a felirat pozícióját, hogy egy hozzá nem értő is tudjon úgy feliratokat készíteni hogy a feliratok nem indulnak vándorútra, ha belekattint a szerkesztéshez .


Blackmate
(senior tag)

4k-s P kamera állóképét lementem jpg formátumban minden 15. percben és ezeket felhasználva szeretnék timelaps videót készíteni.
1. Tudtok ajánlani ingyenes programot ami elkészíti a timelaps videót?
2. Van gyakorlati tapasztalat, hogy a 15 percenkénti kép sok vagy kevés?
365 napnyi anyagból tervezek 5-6 perces videó tartalmat.


cigam
(félisten)
Blog

Bármelyik videó szerkesztőbe be tudod húzni a képeket, és felhasználni mint képkockát.
pl. [link]

De ki is számmolhatod. 1 óra alatt 4 kép, 1 nap alatt 96, 1 év alatt 35040 50 fps-el számolva az 700mp avagy ~11perc.
De! Nem elég csak egymás után tenni a képeket, mert elég szaggatott lesz a mozgás. Érdemes egyiket átkeverni a másikba pl. disolve effektel. Ezután timeshift-el a neked tetsző hosszúságúra állíthatod.

[ Szerkesztve ]


liszi70
(nagyúr)

Lehetséges HDR tartalomból normál videó tartalmat konvertálni? Szóval át lehet kódolni a HDR színinformációt, hagyományos színinformációvá?

[ Szerkesztve ]

üzenetek