Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


munky
(őstag)

Sziasztok!

Egy elég koros Dell Inspiron M5040-re (2X1ghz AMD CPU, 4gb Ram, 128gb SSD) melyik Windowst ajánlott telepíteni? A hivatalos oldalán Win8 64bit-ig vannak driverek, most ugyan Win10 van rajta, de még HDD-ről és szinte használhatatlanul lassú. Eredetileg Windows 8 volt rajta, azt frissítették aztán 10-re amíg az ingyenes hullám volt. Az SSD holnap kerül bele és nem tudom eldönteni, melyiket lenne érdemes feltenni.

Van lényeges különbség rendszerigényben a Windows 8.1 és a Windows 10 között?


1user
(újonc)

Sziasztok! :)
Nem biztos, hogy jó helyen kérdezem, de nem tudjátok, hogy miért van az, hogy ha leállítom a notebook-om (eredeti Windows10Pro tiszta van rajta, tehát nem a felfrissített) és bekapcsolom, akkor az induló képernyőn alul nem jeleníti meg azt a szöveget, hogy F2-t nyomj a BIOSba való belépéshez, vagy F12-t a boot menübe lépéshez, ráadásul ilyenkor nagyon lassan tölt be a Win10Pro.
VISZONT! Hogyha újraindítom, akkor utána már tökéletesen működik, tök gyors és az indulási képernyőn is kiírja már azt, hogy F2 a BIOShoz és F12 a boot menühöz.
Tehát csak akkor lassú, ha leállított állapotból kapcsolom be a gépet, viszont ha újraindítom, akkor minden pöpecül és gyorsan működik. Nem értem mi baja van akkor, amikor a leállított gépet kapcsolom be és miért van az, hogy csak egy újraindítás kell neki és tökéletesen működik utána.
Frissítéssel próbálkozik leállításból indulva, vagy min akad fent ha leállításból indítom a gépet?
FSC Launch Manager alkalmazás van telepítve és az működteti a Wi-Fi funkciógombját a notebook-on, viszont a Wi-Fi csak akkor tud csatlakozni, ha a Windows már betöltődött. Lehet az a baja, hogy nem csatlakozik korábban a Wi-Fi hálózathoz és még a rendszerbetöltés előtt próbál hálózathoz csatlakozni a frissítésekért? Vagy elment korábbi folyamatokat leállításkor és azt próbálja bekapcsoláskor visszakeresgélni és azért lassú? Nem értem :(


#71746560
(tag)

Szia,telepítsed a windows 8-at rá,mivel azzal adták ki. :K
Hülyeség az hogy mindenen elfut a win 10-es. :W


Geth
(addikt)

Nincs lényeges különbség teljesítményben a kettő között.


#92063744
(tag)

A Microsoft Store csak nálam problémás? Kijött egy frissítés a Fényképekre, rákattintok a Frissítés opcióra, elszürkül pár másodpercre, majd vissza, és nem történik semmi.

Ez most komoly? :U Természetesen semmi más sem frissül. Net van, itt böngészek vidáman, gyorsan.


edari
(őstag)

Amin elfut a 8, azon a 10 is.


Zoz
(őstag)

Kapcsold ki a gyorsindítást (vezérlőpult/energiagazdálkodás/főkapcsoló funkciója/jelenleg nem elérhető beállítások módosítása).


Vigyorka
(senior tag)

Nagyon SOS! :)
Egy régi Toshiba Satellit Pro L300-s laptopba új (1TB-s Toshiba) HDD-t vettem.
A Bios és a Windows 10 is látja, de a Win 10 telepítésnél nem lehet új partíciót létrehozni.
(((Több partícióra szeretném osztani...)))

Megoldás? Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Ted be egy másik gépbe a hdd-t, formázd le, majd partícionáld vagy 2 felé és úgy próbáld meg.

[ Szerkesztve ]


King Unique
(titán)
Blog

Pontos hibaüzenet, valami screenshot??

Egyébként, ha vadiúj a HDD, akkor normál esetben nyilván particionálatlan. Vagyis a telepítő grafikus felületén elég lenne csak továbblépni és automatikusan particionálja a lemezt stb. Ha külön adatpartíciót akarsz, akkor először az "új" opcióra kattintva célszerű létrehozni a rendszer számára fenntartott kisebb partíciókat (Legacy / UEFI). Majd utána a fennmaradó szabad területből külön-külön partíciót a rendszernek és az adatoknak. De egyébként akár a telepítés után is megoldható a rendszerpartíció zsugorítása, majd a nem lefoglalt területen az új kötet létrehozása. Külső particionáló programokkal meg pláne (példa).

[ Szerkesztve ]


StLui
(veterán)

Vettem innen az apróról, számlára matricával, nyilatkozattal, két db win7-et egy kis irodának (saját). Egy hete még elfogadta a egy szintén most vásárolt laptopra ragasztott win kódot a win10 amikor telepítettem. Ez így legális szerintetek, vagy legalábbis védhető? Tehát ezt a két kódot ha úgy használom fel, hogy egyből win10-et telepítek, akkor rendben van?


ZsoltG60
(aktív tag)

Üdv. Milyen driver hiányzik ? :F Vagy mi lehet a gond ?
Pendrive-ról szeretnék újratelepíteni de ez a hiba jön ki.

WinSetupFromUSB-vel csináltam egy Win7 telepítőt.Másik gépen bootol , de egy laptopon nem akar elindulni.


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Usb 3-ba nem biztos hogy elindul a teelpítő! Próbáld meg usb 2-be.


King Unique
(titán)
Blog

Ennek a kérdésnek mi köze van a Windows 10-hez, mért nem a Windows 7 topikban kérdez(t)ed meg... :F

Egyébként a Windows 7-nek eleve nincsen natív USB 3.0 támogatása, ezért nem meglepő, ha USB 3.0 porton történő telepítésnél drivert hiányol (példa). Persze lehet tákolni, meg patchelni a telepítőt, vagy inkább célszerűbb USB 2.0 portba csatlakoztatni a pendrive-ot, ami a screenshoton is javasolva van.

[ Szerkesztve ]


ZsoltG60
(aktív tag)

Végig próbáltam már az összes USB csatlakozót,de mindig ez a hiba jön ki. Nemrég került a gépbe egy ssd . Arra is ugyan így csináltam a telepítőt es usb3ról siman felment a win10. Azért gondoltam hogy valami drivet lesz a gond :U

(#69434) King Unique
Mert w10 van a gépen de nem jön be és szeretnék visszaállni a 7-re... szerintem köze van a win10-hez vagy az ssd-hez...

[ Szerkesztve ]


King Unique
(titán)
Blog

Az, hogy a Windows 7 telepítője ilyen-olyan drivereket hiányol, meg esetleg pl. a letöltött ISO / annak kiírása / pendrive körül sem stimmel valami, az nem a Windows 10 és nem is az SSD hibája... Ahogyan az sem, ha a 7-es telepítésekor egyes gépeken szükség lehet esetleg a pendrive kihúzására, majd újracsatlakoztatására (bug). Szóval továbbra sem világos, hogy mért pont itt és mért nem a rendszernek megfelelő topikban lett feltéve a kérdés...

[ Szerkesztve ]


tordaitibi
(veterán)
Blog

W10 leallasnal nem leall hanem felhibarnalas allapotaba megy, mar leirtak tobbszor itt a topicba ennek lenyeget, nem ismetelnem.
A lenyeg, teljes szabalyos nullarol indulas az ujrainditasnal tortenik.
Kapcsold ki a fastboot-ot es helyreall nalad a rend.
A problema okozoja legtobbszor valamelyik driver.

Szerk, kozbe valaszoltak.

[ Szerkesztve ]


#34576640
(aktív tag)

A KMSpico aktiváló program tényleg vírusos???
A windows-os defender bejelzett.


norti
(addikt)

Ezt komolyan kérdezted? :D


King Unique
(titán)
Blog

Olvasd el ennek III.10.10. pontját!

Amúgy meg Vírusirtó topic, vagy az előbbi miatt ott sem. Egyébként meg EZ...

[ Szerkesztve ]

üzenetek