Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


Geth
(addikt)

Szerintem nem csinálnak ISO-t minden hónapban. Ott a Windows Update.
Nagy verzió gondolom tavasszal lesz, majd akkor érdemes felkeresni :)

Nagy ritkán adtak ki köztes ISO-kat is (refresh néven), telepíteni jó volt, "tákolni" nem annyira, lényegében csak rá voltak húzva a frissítések, nem volt teljesen újraépítve az image.


King Unique
(titán)
Blog

Ha Legacy BIOS módban akarsz telepíteni, akkor ITT a legelső beállítás kell. Ez NTFS-re formázza a pendrive-ot és aktív partíciót állít be.

(#69617) Geth:
Egyes hardvereknél lehet, de ennyi erővel pl. UEFI-ben akár NTFS fájlrendszerű pendrive-ról is támogatja a bootolást egyik-másik.

(#69620) Mirr Murr:
Ahogyan említette más is, azért nem fogják havonta frissíteni az ISO-t. Például az MCT elvileg most is a 16299.15-ös változatot tölti le. Ha ennél újabb kell, akkor ITT fent van a 16299.64-es ESD. De amúgy jelenleg az utóbbinál is van egy kis fáziskésés, mert 1709-nél az aktuális verzió a 16299.98. Viszont ez rendszerint egy-egy havi összesítő frissítés után már változik. Szóval nem feltétlen jelenti azt, hogy egy korábbi változat olyan sokkal régebbi lenne.

[ Szerkesztve ]


Geth
(addikt)

A tanulság, hogy érdemes a legjobban lefedhető unióra lőni: FAT32, aktív partíció :)


King Unique
(titán)
Blog

Hardvere is válogathatja és inkább a 7-esnél szükséges az aktív partíció, de így valóban biztosabb lehet a 10-esnél is. Egyébként a 32 + 64 bites ISO-nál az MCT is beállítja, de a csak 64 biteset mostanában nem próbáltam.


King Unique
(titán)
Blog

Félrement...Erre akartam válaszolni, hogy az AIO telepítős trükközésre jó példa EZ. Tehát hiába a spéci ISO, ha telepítés után ugyanúgy nem indul a rendszer...

[ Szerkesztve ]


zseko
(veterán)
Blog

Most tudtam megnézni:
VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_81681849&REV_11 Az alaplap oldalán annyit ír, Realtek RTL8111GR.

Rég nem volt már ilyen. :)


VGYke
(addikt)

Tovább erőlködnék ezen kérdésemmel, mert biztos van rá megoldás, de nem jövök rá! A lényeg: külső USB3 WD hdd-ket (több van, egyet sem!) nem ismeri fel a win10, de máshol kiválóan működnek. USB2 porton felismeri őket, semmi probléma, csak hát ugye lassú... Más, pl. ADATA USB3 HDD-t felismer USB3 bemeneten, tehát nem az USB3-al, vagy driverrel van a baj. De akkor mivel?

[ Szerkesztve ]


Dhampir
(félisten)

Köszönöm szépen az instrukciókat.

(#69621) Geth

Értem, akkor tudomásul veszem, hogy ennyi lehetőség adott a Microsoft részéről. Egyébként pendrive-on szükség esetére szoktam készenlétben tartani, ha valamelyik kliens gépen hamar újra kellene telepíteni a rendszert, hogy ne kelljen hónapok frissítéseinek letöltődésére várni, főleg gyengébb Internet-kapcsolaton keresztül. Lényegében "Séf Bácsi" integrált frissítései erre a készenléti megoldásra beváltak, jólesett kézügyben tudni a gyors beavatkozási lehetőséget.


King Unique
(titán)
Blog

Amikor egy ilyet a csatlakoztatsz, akkor a Windowsban először az eszközkezelőt célszerű lecsekkolni. Az, hogy nem jelenik meg a lemezmeghajtók között, az egy dolog. De attól még ismeretlen eszközként szerepelnie kellene az eszközkezelőben. Amit akár ott, akár a gépházban el lehetne távolítani ezen hozzászólás mintájára. Utána célszerű beiktatni egy újraindítást, majd aztán újracsatlakoztatni az eszközt. De egyébként a különféle hibakódokra vannak megoldási javaslatok a Microsoft oldalán.

[ Szerkesztve ]


svgyula
(addikt)

Szia! Nem neked írtam és nem olvastad ill. figyelted azt amit írtam! Nem azért tettem off-ba mert unatkoztam, hanem azért mert azokon nem is megy el a win 10! Az "asus" vége a win7 ha felrakom a win10-et nincs megfelelő kép. A driver pedig kék halálra dobja a win 10-et azonnal! A másik én semmit nem várok el a SIS VGA vezérlőtől! Nem az én gépem csak megkértek, hogy rakja helyre. Meg is tettem de csak a win7-ig működik engem pedig tovább nem is érdekel.
Amit "on"-ba tettem az pedig teljesen más! Nem kell messze menni csak ezt a fórumot olvasni és kiderül, hogy mihez van win 10 driver és annak a frissítése és melyikek azok amik állandóan hibára futnak...........


Geth
(addikt)

SiS, ez se ma volt, 2000 után nem sokkal jött ki az utolsó GPU-juk, chipsetből kihúzták 2007-ig? Ehhez képest a Win7 (2009) driver is jófejség volt tőlük :)


Geth
(addikt)

Ha ez az igény valóban gyakran felmerül, én a helyedben lescriptelném :)

Ja meg kliens gépet írtál, ha olyan a sztiu (és van legalább 1 Windows server), megoldás lehet egy WSUS fenntartása.

[ Szerkesztve ]


dik
(őstag)

Helló!

Most ismerkedem ezzel a csodával és mit ne mondjak káosz és őrület a win 7-hez képest. Hol lehet átírni a hálózat nevét például mshome-ra? Persze ugy ne kérjen jelszót sehol sem.


Jazz^
(tag)

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy pár nappal ezelőtt online videóstream nézése közben egyszer csak újraindult a rendszer, hibaüzenet nélkül és folyamatosan restartolta magát rendszerfelállás után kb fél perccel, amíg pár percre ki nem kapcsoltam. Nem tudtam mire vélni, tegnap nem volt semmi baj stream nézés közben, de ma este HBO GO nézése közben újra előjött az eset. Event viewerből ennyit sikerült előhalászni. Van valakinek valami tippje? :F

"Kernel-EventTracing

Session "RtcPalVideoEtwSession" failed to start with the following error: 0xC0000022"

[ Szerkesztve ]


dik
(őstag)

Bár úgy is kérdezhetném miként hozzam össze a win7 és a win10? Nem birok megosztani semmit és változtatni a nevet és semmit.


laskr99
(addikt)
Blog

Szia!

0:00-kor megint ledobott, semmi hiba vagy bármi:

[kép]
[kép]
[kép]
[kép]

[ Szerkesztve ]


toto0569
(addikt)

remélem jót linkeltem telefonról...
Viszont a többiekhez lenne annyi kérdésem,hogy az EZ CD másnál is hibás lemezt ír?

[ Szerkesztve ]


dik
(őstag)

Ezt megcsináltam működik, de attól függetlenül ezt a hálózatot nem vágom egyszerűen sehogy semmi.

Többiekhez:
Ennyire marha amúgy nem lehet munkacsoport jól benéztem nagyon figyelmetlen voltam. De ettől még a hálózat nem megy. Mit csináljak neki hogy legyen? Régen win 7 és xp simánt megy így. Most is igaz. Itt mit kellene csinálnom jó legyen?

[ Szerkesztve ]


azka79
(aktív tag)

Naponta nem működő start menü problémára, "lekopogom" 2 napja nekem sem csinálja. Kikapcsoltam amit az elvtárs pajtás írt. Mondjuk valaki fordítsa már le angolra mert nem értem mit akarnak ezzel a funkcióval :W

[ Szerkesztve ]


Raga
(senior tag)

Üdv.
Facebookon állandóan feljön az alábbi hírdetés.
Kommentekből ítélve nem kamu.
Valakinek tapasztalat?

[link]

üzenetek