Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


#54715584
(nagyúr)
Blog

Vissza ehhez a kérdéshez: a megosztott mappáimhoz nem lehet csatlakozni. Látom őket a hálózaton, de semmilyen eszközről nem tudom böngészni őket. A gépen amelyen osztva vannak a mappák, azon sem tudok belépni. Diagnosztika után ezt az üzenetet kapom:

Előzőleg nem volt semmi gond, egy HDD/SSD csere után bolondult meg a rendszer. Illetve DHCP-vel működik minden, de fix IP-vel nem megy.

[ Szerkesztve ]


Dhampir
(félisten)

Eddig csak "biztonsági célra" és próbatelepítésre kellett, egyéb esetben nagyon ritkán kellett alkalmazni, annyira stabilan futott a W10 még W7-ről történő frissítés után is, kivéve az egyik gépen a szeptemberi patch-kedd után, ami pár HP notebooknál problémát okozott, valamint a Fall Creators Update kiadása után, amit betetőzött egy lassan halódó winchester elpusztulása.

Más:

A HP által fejlesztett windowsos telemetriai szolgáltatást (HP Touchpoint Analytics Client névre hallgat) bírálják állítólagos processzorpörgetése miatt:

Súlyos vádak: processzorpörgető kémprogramot telepített számítógépeire a HP?

Amennyiben valaki HP géppel rendelkezik és hasonló túlterheléses jelenséget tapasztal, érdemes lehet utánanézni.


dik
(őstag)

Megvan minden na csak kész lett nem volt egyszerű szülés úgy néz ki minden rendben. A Menü meg: ClassicShellSetup_4_3_1 progi és szuper jó...


Borisz76
(veterán)
Blog

Egy próbát megérhet a hálózat alaphelyzetbe állítása.

Gépház / Hálózat és internet / Hálózat alaphelyzetbe állítása / Alaphelyízetbe állítás.

Ez után értelemszerűen újraindul a gép. S lehet kezdeni előről a beállításokat.
Nálam egy alkalommal ez segített csak.


Poo
(aktív tag)

Sziasztok,

Szükségem lenne egy kis segítségre, mi a trükkje hogy a windows 10 alatt a megoszott mappákat lássam xp alatt is :-) w7,w8,w8.1,w10 alatt gond nélkül működnek a \\ip\megosztási névvel
nincs domain, munkacsport ugyan az, mind a 2 gépen van ugyan olyan nevű user és rendszergazdák,tűzfalakon be van pipálva a nyomtató és fájl megosztás

Ezt írja amikor be akarom tallózni az elérési úttal.

\\ip\megosztási név

A megadott hálózati név már nem elérhető

Előre is köszönöm a tippeket.


#54715584
(nagyúr)
Blog

Igen, ezt próbáltam már többször is, resetnél visszaáll automatikus IP-re és úgy működik is a dolog. Amint megváltoztatom fix IP-re, ismét baj van. Sőt ilyenkor kiírja a Win, hogy talált egy problémát, a probléma pedig az, hogy a DHCP nem elérhető. A router DHCP-vel osztja ki a MAC-hez rendelt IP címeket, eddig nem volt vele baj.


Borisz76
(veterán)
Blog

Gondolom router restart is volt már ?!


#54715584
(nagyúr)
Blog

Igen, az is megvolt.
Az összes megosztást leszedtem, most csak 1 mappa van megosztva.

Bármit megváltoztatok, nem működik. Ha hagyom az IP-t automatikuson és mondjuk átállítom full duplex-re, akkor is meghal. Bármit változtatok reset után nem működik utána.


raidx
(őstag)

letöltöm az ESD-t

Kíváncsiságból végigpróbáltam a Win10 lehetőségeket és minden esetbe ezt kapom:

File is not available for download :F

[ Szerkesztve ]


Ace Ventura
(addikt)

Sziasztok!
Sajnos nincs olyan, hogy "Milyen op rendszert" topic, de olyan kérdésem lenne, hogy párom régi gépén jelenleg XP van. Fél évente egyszer kapcsolja be, de szeretne kicsit haladni a korral, hogy átlássa az újabbakat.
Athlon 3200 cpu van a gépében, illetve 2 gb ddr400 ram.
Tudom, hogy nagyon gyenge a hardver, de sajnos 2 magra nem tud váltani, mert nem támogatja a deszka. Azt is tudom, hogy 10 K körül már alap netezős félkonfigot lehet itt venni aprón, de nem akar.
Az az egyszerű kérdés van, hogy melyik op rendszert érdemes neki feltenni erre a konfigra.
jogtiszta win7, és win10 van, de tudunk szerezni win8.1 licenszet is. A gép csak leltári anyagok tárolására, és táblázatkezelésre van használva.

Köszönöm!

Üdv:
Ace


#86564352
(veterán)

Win7 vagy egy linux. Igazából kuka már az a vas nagyon. Őskövület gépen szeretne kicsit haladni a korral, ez eléggé ellentmondásos.


Ace Ventura
(addikt)

Fél évente ha bekapcsolja, ha rákényszerül, hogy otthonról rendezgesse az excel táblákat.
Azt gondoltam, talán egy win10 pattogósabb, mint a win7.


King Unique
(titán)
Blog

Ha erre az oldalra célzol, akkor ez működik és nyilván le lehet innen tölteni az ISO mellett az ESD-t is. Olyan esetleg néha előfordulhat, hogy átmenetileg nem elérhető egy bizonyos letöltés, de ilyenkor újra kell próbálni, vagy várni egy kicsit és utána stb.

Egyébként most direkt ránéztem és működik a letöltés mind a 32 bites, mind a 64 bites 16299.64 ESD-fájl esetében. Ha nálad nem, akkor a hiba odaát lehet...

[ Szerkesztve ]


Kiss70
(tag)

Sziasztok!

Ez mitől lehet?

Egy napig semmi baja nem volt.
Volt már hogy játék közben újra indult. Ezt kb 1 hete kezdte. Játék BF4.
Máshol nem tapasztaltam.

Valakinek ötlet? Egy hónapos Konigról van szó. :R


#86564352
(veterán)

Tizenhányéves az a proci 1 maggal? Nem lesz pattogós. És a driver ügyek, Win10 kizárt szerintem látatlanban is. Ha ennyire ritkán kell csak bekapcsolni, net nélkül maradhat ahogy van XP + Excel 2003 (feltételezem) vagy addig megoldja te gépeden, gondolom csak van annál újabb masina is kéznél.


snecy20
(veterán)

Hát, régi egymagos mellé legfeljebb Win7. De bevallom őszintén, ha ilyen "nagy'' gyakorisággal használja a gépet, akkor kb. sok jelentősége nincs hogy marad-e a WinXP, vagy felkerül rá a 7.


Ace Ventura
(addikt)

Köszönöm twofatcat-nek is, és Neked is snecy20.
Még annyit, hogy 32 bit, vagy menjen a 64?

Köszönöm!

Üdv:
Ace


snecy20
(veterán)

Mennyi RAM van a gépben? Csak amiatt, mert a 64bitesen látszik mind, de amúgyis a 64bitest érdemes.


Mikiller
(aktív tag)

File is not available for download nálam is.


Ace Ventura
(addikt)

2 gb ddr400

üzenetek