Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


Ga3rieL
(senior tag)

Ti mikről beszéltek? Milyen fjutúr? Az más winre van, ami N-es, vagy mi,. nekem rendes w10 prom van, és semmi fjutúr hüjeség nemjön nekem, és tiszta hawaj. ti meg itt sírtok, ha micsináltok? :D és mielőtt még valaki szóvá tenne : direkt így írtam :D


Syl
(nagyúr)
Blog

Elsőre nem sikerült nekik rendesen lemásolni? ;]


tomboy0013
(veterán)

Üdv!

Van egy olyan gondom a CU óta, hogy a Pendrive-ra való fájl másolás kb a negyedére lassult. Tudja valaki mi erre a megoldás? A legfrissebb driverek vannak a gépen. Acer Switch 10-es táblagépről van szó.


Apucy01
(őstag)

szia nekem ez igy néz ki.. itt hol és merre?

[ Szerkesztve ]


v.attis
(őstag)

Sziasztok!

Tp-link 1043ND v4típusú routerre szeretnék usb-n vinyót kötni, így tulajdonképp házi fájlszervernek használni. Jelenleg kizárólag filmek, torrent és zene menne róla több eszközön.
El is értem, hogy látom mindenről, telefonon megy a lejátszás is, de win10-es gépen nem. Ott is látom a fájlokat, olvasni-írni tudom a meghajtót, de nem játszik le semmit. Ez miért van? Hibaüzenet nincs, egyszerűen nem történik semmi. Ja és kizárólag ftp szerverként látom. A cél az lenne, hogy a total commanderben megjelenjen külön meghajtóként és úgy használjam, hogy tulajdonképp ne is tudjam, hogy az egy hálózati meghajtó.


xrvman
(őstag)

Köszi, folyamatban.


tibce1
(csendes tag)

Helló!
Segítséget szeretnék kérni. Most lett összerakva a gépem, és amikor a windows-t szeretnék telepíteni "page fault in nonpaged area" hibával kék halált kapok telepítés közben. Esetleg valaki tippet hogy mi lehet a probléma?


xrvman
(őstag)

Hardver hiba. Visszaküldős esett.


tibce1
(csendes tag)

Köszi a választ! :) Amitől tartottam.. csak az a kérdés mit küldjek vissza ugyanis én raktam össze a gépet. Gondolom RAM hiba lesz ugye?


Geth
(addikt)

Valószínű. Memtest86 beizzít, letesztel. Ha nagyon hamar elkezdi dobálni a hibákat, akkor lehet rosszul beállítva az EFI-ben a memória (sebesség, időzítés), de ez ma már (XMP profilok, stb) ritka.
Próbálhatod cserélgetni a foglalatok között, ha egyesével is teszteled leszűkítheted (bár ha kit, akkor úgyis egybe cserélik).
Ha legalább 2-3 passt kivársz, és nem dob hibát (egyet se!), utána kezdjél os-t telepíteni :)


xrvman
(őstag)

Sajnos van, hogy a memtest nem talál hibát, de a Windowsnak nem tetszik.

Próbáld meg csak az egyik RAMmal telepíteni, majd a másikkal. Ha külön külön jó, de együtt nem, akkor majd az okosok megmondják mi lehet.
Lehet HDD is, táp is, eléggé tág a határ.
Ha egy helyen vetted, derítsék ki ők mi a hiba.

Én ezért szoktam, procit, memót, alaplapot egy helyen venni lehetőleg, hogy ne tudjanak egymásra mutogatni.


tibce1
(csendes tag)

Köszönöm a tippeket :) Memtest fut lassan 1 órája, hát... rohadt sok hibát talált :D Az lesz majd hogy letesztelem tesóm ramjaival ha azzal jó akkor Ram hiba, ha nem akkor valószínűleg RAM slot hiba az alaplapon de majd meglátjuk. Mindent egy helyen vettem a CPU-t kivéve.


Bogyó bá'
(nagyúr)

Fotózd a hibákat a képernyőn - gariztatásnál jól jöhet.


tibce1
(csendes tag)

Ennyi hiba reális lehet vagy én basztam el valamit? :D


Geth
(addikt)

Ha XMP profillal van beállítva EFI-ben a memória, és próbáltad újra berakni a foglalatába, akkor ez hibás RAM lesz. Ja, gondolom nincs húzva más sem (CPU, voltage, stb).

De amúgy egy pöppet írhattál volna többet is (hány foglalat, hány modul, hogy próbáltad, beállítások, stb).

[ Szerkesztve ]


tibce1
(csendes tag)

Na 2x8 giga ram van benne a leírás szerinti 2-4 slotban. Elvileg megtaláltam a hibát, mert 1. számú rammal működik a rendszer fel is tudtam installálni a windowst, viszont a 2. számú ram hibás mert beraktam ezt a ramot egyedül és egyből bootolás után blue screen (kernel hiba). Az első rammal viszont megy a rendszer de ez így csak 8 giga ugye szóval gari lesz :)


Takika14
(aktív tag)

Üdv!

Kb egy hete akadozik az egerem és a hang is beakad ha internetezem (Firefox), egy egyszerű oldal betöltésénél is fenn áll a jelenség ami eléggé bosszantó már. Játéknál nem jelentkezik.

Először vírusra gyanakodtam de a Kaspersky nem talált semmit.

Nem is tudom kb azóta van, hogy a Firefox frissült. Lehet valamit elkavart vagy jön majd újabb frissítés mert nem egyedüli probléma?


tibce1
(csendes tag)

Ja amúgy beállítások az mind alap, nem húztam semmit.


Bferibörs
(addikt)

véletlenül nem az 1709-es frissítése óta van ? Nekem attól halt meg 2 egerem mindhárom win 10-em alatt. ( 3-ból egy egér működik 2-őt ki kellett cserélnem )


angelus8925
(tag)

Sziasztok!

Tapasztalt már valaki olyat, hogy a Windows bejelentkezési képernyő (Windows reflektorfény) nem frissül, kétszer kell beírni a jelszót és a bal alsó sarokban nem jelzi az értesítéseket és az aktuális naptári eseményt sem?

Nálam sajnos ez van.

Viszont, ha kijelentkezek, akkor már mutatja, amit kell.

Korábban több felhasználó volt a gépen, ezeket eltávolítottam. Jelenleg a Családtagok és más felhasználóknál látszanak még, "Sikertelen bejelentkezés" felirat van mellettük.

Tudnátok segíteni?

Előre is köszönöm szépen! :B

üzenetek