Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Csak a legrégebbi Chromebookok voltak x86-os gépek. ARM-es vagy Intel procis a Chromebook? ARM-esre nem sok W10-et fogsz feltenni...
Amúgy 16GB-ra compactOS-sel fel lehet erőszakolni, értelme nincs mondjuk. 64GB a minimum szerintem.

Gondolom ez a Chromebook egy Atomos tablet belül. Akkor elég a nagyobb SSD.

(#69840) m1lan: Home-on nincs gpedit, Pro-n nem biztos, hogy működik, Enterprise meg nincs mindenkinek. Ezzel csak ez a baj.
Pro verzió alatt szaporodnak a nem működő GPedit beállítások, winupdate-re telemetriára vonatkozóan is. [link]
Elvileg a Defender off most még megy Pro alatt, de ezt is kivehetik a következő W10-nél...

[ Szerkesztve ]


Downsampling
(senior tag)

Sziasztok!
Talán ez inkább hálózatos téma, de mivel mindez a laptopomon futó Win10-zel jött elő, talán itt is kérdezhetek:

A képen pirossal bekarikázott Médiaeszköz kb. egy hete jelent meg a hálózati eszközök között. Viszont semmire sem használom, nem kell. Hogyan tudom eltüntetni?
A másik: pár napja még (a Médiaeszközök feletti sávban) ott volt a routerem ikonja, ez pár napja eltűnt. Hogyan tudom oda visszavarázsolni?

Köszi szépen!


#86564352
(veterán)

Sajnos csak ilyen körülményesen. Egyszerűbb együtt élni vele, egy frissítés vagy újra telepítés után úgyis ott lesz minden megint. Jó lenne ha telepítéskor a privacy kapcsolók mellett lenne olyan is: nem kell a felesleg, csak a rendszer menjen fel. Jobb lenne mint utólag gyomlálni.

[ Szerkesztve ]


Khelben
(nagyúr)
Blog

Update: feltettem egy régi, februári amd drivert, most egyelőre jónak tűnik. Nem tudom, mi ez, eseménynaplóban sincs semmi.


Angel2014
(addikt)
Blog

Nincs benne ssd az emmc rá van forrasztva az alaplapra igy nem tudom cserélni ...16 giga meg nem elég semmire

[ Szerkesztve ]


quailstorm
(nagyúr)
Blog

De, egy Ubuntura elég. Nem is arra tervezték a gépet amúgy, hogy másik OS-t tegyenek rá, vagy utólag bővítsék.

[ Szerkesztve ]


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Egy elementary os rámegy és jobb mint a win 10...


envagyok
(veterán)

Sziasztok, SOS segítség kellene!
Van egy windwos10-es ssd-m, ami eddig egy gépben volt. Eladtam a lapot, vettem másikat, ez is felismeri a meghajtót a biosban, de nem hajlandó vele bootolni.
Eddig alaplap cseréknél nem művelt ilyet, bármire rádugtam, már ment is..
Ráadásul a másik gépemből kivett ssd-vel is indul ezen a lapon a win.
Bebootoltam úgy, hogy bennt volt a nem induló ssd is, megnéztem a partíciókezelelővel, minden partíció rendben van.
Megvan a helyreállítási, stb.
Mi lehet a gond?


spanglee001
(addikt)

tegnap én is erről a hibáról írtam :DDD viszont én tegnapelőtt tettem fel a rendszert, és nem volt gond, tegnap frissitettem a vga drivert, azóta van ez. viszont nekem nvidiám van :F rápróbálok akkor én is régebbi driverra, hátha megy. és igen ujrainditás után nekem is mennek egy ideig. a teljesítmény centrikus beállítást ajánlották nekem, ami viszont érdekes hogy visszaáll a beállítás kiegyensúlyozottra mindig :Y létrehoztam egy saját energiagazdálkodási témát, az már nem áll vissza alapra, meglátjuk. de lehet visszatérek 8.1 re ott semmi hibám nem volt éveken keresztül. amikor meg rápróbálok eme csofás windowsra mindig kínlódás van :W


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Windows lemez be, javítás helyreállítás.


Komplikato
(veterán)

Üdv. Van itt valaki aki a W10 lelki világában kicsit jobban benne van? Régen a HWSW-n volt pár ilyen ember, de ottani fórumon ciánozás volt, totál kihalt. Kéne egy kis segítség vagy inkább ötlet. Adva van egy W10 Pro N X64 (VL!) ami build 16251.1000. A gondom az, hogy minden áron frissíteni akar 16278-ra. Na próbáltam átugrani ezt a verziót, mert ha felteszem akkor jön a black screen és 1-2 óra szenvedés után visszateszi magát a 16251. Csakhogy. Mivel regisztrálva vagyok Insider programra most már óránként rám szól a gép, hogy de most azonnal frissítsek. Az a fura, hogy ez a black screen probléma sokaknál előfordult már a W10 béta alatt is, de én nem találtam rá megoldást, pedig biztos van.


keneseig
(tag)

Üdv!

Azt hiszem 2 napja jött a frissítés a windows-ra.És azóta mind a 2 napon random lefagyott az egész rendszer.Kép/hang megállt aztán annyi.1 éve van ezen a gépen a win10 home eddig sosem volt ilyen fagyás.Valaki hallott már hasonlót ettől a frissítéstől?Eredeti.


Khelben
(nagyúr)
Blog

Nekem most van még egy gyanúsított, a külső hangkártya (SB Xfi Pro). Az előbb lehúztam a gépről és visszadugtam, a lefagyott youtube videó meg elindult azonnal...


envagyok
(veterán)

Sajnos nem megy.
Rájöttem a problémára.
A régi telepítés GPT volt, modern z170-es lappal, viszont most "visszaléptem" egy 1366-os X58-as lapra.
Valahogyan át kellene konvertálni gpt-ről mbr-re a lemezt.
Ez lehetséges valahogyan?
Nem szeretném elveszíteni a windows telepítést.


spanglee001
(addikt)

régen nálam is így volt a külső hangkari miatt, de nem az volt a hiba, mert nem mindig oldotta meg, most viszont nincs külső hangkarim :F egyszerüen nem szeret engem a kín 10 :O


X@b3e
(addikt)

Két gép van otthon, az egyik meghajtója meg van osztva, a nappaliban levő HTPC-n arról nézzük a filmeket. Legalábbis péntekig úgy volt, mert a win10 1709 buildje dobott a HTPC-re is egy laza egy órán át települő frissítést, azóta nem látja a megosztást, akármit állitok... Hogy az isten húzna nyelet az MS-be ilyenkor, még a Media Centert is letörölte, rakhattam fel újra, de nem tudom visszahozni a megosztott meghajtót rá. Nincs vkinek ötlete, h mi a sz@rt állítottak el rajta, ami miatt most szívok vele már két napja? :W :(( :(((

MOD: látom másnak is kellemes perceket okoz ez az update :DDD Lehet leszedem és az lesz a megoldás

[ Szerkesztve ]


King Unique
(titán)
Blog

Mért, ez a másik alaplap egyáltalán nem tud UEFI módban bootolni, nem lehet beállítani?

Egyébként a Microsoft a Windows 10 1703-as verziója óta biztosítja az MBR2GPT eszközt a Legacy BIOS telepítés UEFI-sre történő konvertálásához. Ez adatvesztés nélkül megcsinálja a teljes átkonvertálást, létrehozza a rendszer számára fenntartott kisebb partíciókat is stb. Viszont fordított felállásnál nincsen ilyen lehetőség, legalábbis hivatalos nincsen. Arra max. ilyen-olyan tákolásos megoldásokat lehet találni a neten. Vagy másik opció az újratelepítés...

[ Szerkesztve ]


anorche1
(őstag)
Blog

Egy régi amd athlon 64 x2 3800+ -on szerintetek elmenne? Vagy a proci nem támogat valamit, amit kéne?


Sztlaci
(aktív tag)

Ha még aktuális. :K
Ha jól értem a Win telepítésnél még látszott, mert tudtad formázni.
Ha ez igaz, a particionálást is töröld, és új partíciót hozz létre.
'Eccer vot' olyan vírusom, hogy format után megmaradt, az újra particionálás segített.


raidx
(őstag)

Telóm csinált hasonlót. Kivettem az SDkártyát, hogy a képeket lementsem róla.
Elejtettem és hirtelen nem teláltam meg. Elővadásztam egy másik kártyát. Leformáztem be e telóba. Kezdtem ideges lenni, mit csinál olyan sokáig. Hát az összes képet visszavarázsolta a formázott kártyáról. Nekem úgy magyarázta egy vírusirtással foglalkozó szaki. Ha vírus miatt kell formázni a rendszert. 1, Linukx partício és formázás. 2, Törlés és Win pwrtició létrehozása. A formázást majd elintézi a telepítő.

üzenetek