Windows 10 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


Pete55555
(addikt)

Most vettem pont egy W7 kulcsot apróról, gond nélkül fissítettem 10-re (jó, gond nélkül a fenét :D megszenvedtem vele, de az én bénaságom miatt)
Szóval amúgy tök fasza minden, megy, működik, és tiszta. Van szerződés, számla, címke, DVD.


Vangelis
(nagyúr)

Üdv Srácok_ Lányok!

Még a mai napig nem bírtam zöld ágra vergődni ezzel a gonddal.

Az a xaros system állandóan 50 % körül zabálja a procit.

Adtatok már vírus ... írtás malware... stb. De semmi nem segített...

Mi a xar lehet ez--- thx.


#92063744
(tag)

Nem kell bajlódni vele, lekapod a Microsoft oldaláról a 10 ISO-t*, feltelepíted, beírod a Win 7* kulcsot, és zokszó nélkül elfogadja. Napokban is csináltam egy ilyet, még mindig nyitva áll ez a kiskapu.

*a kiadásra persze figyelni kell

[ Szerkesztve ]


Zyelor
(aktív tag)

Köszi, kipróbálom! :)


macilaci78
(nagyúr)

Ez mivel tud kevesebbet, hogy 19k-val olcsóbb?


macilaci78
(nagyúr)

Valamikor én is vettem egy Win7 Prof kulcsot így, de akkor még ment nélküle is...
Aztán mikor Win10-re upgradeltem, elhányta magát, nem tudtam beadni a kulcsot, szűz telepítésű Win10-nél sem, sem szűz Win7-ről Win 10-re. :(


#86564352
(veterán)

Első körben kilőni utorrentet (milyen verzió?) és úgy figyelni.


Poplacsek
(senior tag)

Hát igen, utorrent-ből csakis a jól bevált békebeli 2.2.1-est!


#86564352
(veterán)

Én nem tudom miért jó hét éves klienst használni, amikor több friss, tiszta, opensource alternatíva is van.


#86564352
(veterán)

Mit találtam. :D Win10-hez is lehetne ilyen. Penny és Leonard?


StLui
(veterán)

Ma még sikerült az itt, HA-n vásárolt win7 kóddal win 10-et telepíteni


svgyula
(addikt)

Szia! A BIOS-ban ki kell kapcsolni azokat a lehetőségeket amik felébreszthetik a rendszert. Plusz van egy olyan beállítás ahol ha elmegy a "villany" :B be lehet állítani, hogy mi legyen. Ha jól emlékszem "Power off" lehetőség is van, azt kell beállítani. A win10 már erőteljesebben turkál a BIOS-ban mint az előző rendszerek.

[ Szerkesztve ]


smc
(addikt)
Blog

Nem tudom volt-e már, de a legújabb insider build-ben visszakerült a teljes kiosztású és az elválasztott billentyűzet is magyar nyelven, remélhetőleg hamarosan a normál frissítésekbe is bekerül.

[ Szerkesztve ]


jozsi252
(veterán)
Blog

Sziasztok

Windows 10 x64 Pro van fent, és olyan gondom lenne hogy egy adott oldal hibásan jön be nekem. Konkrétan a https://subirat.net/-ről lenne szó. Az oldal deisgn-ja el van csúszva, illetve letölteni sem tudok róla.. A Kaspersky (legfrissebb) meg folyamatosan rinyál a tanúsítvány miatt.
Elvileg az oldal tökéletesen működik http-vel, de bárhogy írom be, kényszeríti a böngésző a https-t. A Firefox is, Chrome is, meg Edge is.
Nem tudjátok van-e a Windows-ba olyan beállítás hogy ne kényszerítse a titkosított kapcsolatot? Én már letiltottam a Kaspersky-t is, de akkor is ugyanúgy kényszeríti a böngészőket a titkosított kapcsolatra.

Elvileg ha csak simán beírnám hogy subirat.net akkor http-vel jönne be, és minden jó lenne, de átvált https-re. Napok óta ezzel szívok, és nem akar jó lenni. :(( Így néz ki nálam az oldal-> KATT. Ha rámegyek Edge-nél a Minden tartalom megjelenítésére a címsor végében akkor betöltődik az adott lap rendesen. De a következő lap-nál minden ugyanúgy el van csúszva.

Köszönöm előre is a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Szia

Szerintem ez nem windows 10 hiba... :U :N
Más topikban rákérdeztél már? Mondjuk ahol oldalfejlesztéssel foglalkoznak?


jozsi252
(veterán)
Blog

Chrome topicba kérdeztem, de ott is azt mondják hogy próbáljam meg valahogy elérni http kapcsolaton keresztül. Gondoltam azért írom be ide hogy hátha van olyan Windows beállítás elrejtve valahogy a rendszerben, ami legalább az Edge-nek engedné a nem titkosított kapcsolatokat.

[ Szerkesztve ]


Akelaus
(senior tag)

Halihó!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Jelszót szerettem volna beállítani a laptopomra, de ha belépek a gépházba, és rányomok a Fiókokra, gyakorlatilag nem történik más, mint kilép a gépházból is. Így jelszót beállítani sem sikerül. Két kérdésem lenne: az egyik, ez mi a nyavalyától van? A win.10 win.7-ről lett frissítve, azóta minden frissítés fel lett téve.
A másik kérdésem, van-e külső alkalmazás amivel megtudom tenni azt, hogy a gép bekapcsolása után kérjen jelszót a Windows?


sinick
(senior tag)

Sziasztok!

Kb. 3 hete újratelepített és még be sem lakott Windows 10 Pro gépem olyat csinál, hogy az USB3-ra dugott mobilvinyót felpörgeti, de nem ismeri fel (usb eszközként sem látható). Előtte Windows 7 Pro volt rajta, sosem volt ilyen gond. Aztán a Windows 7 Pro-t upgradeltem Windows 10 Pro-ra, sosem volt ilyen gond. Rámentek a W10 frissítések, szintén nem volt gond. Először 1 hete, másodszor ma csinálta ezt velem és ezalatt az egy hét alatt párszor volt rádugva a vinyó.

Az alaplap egy ASUS H97M-PLUS, a ház egy FRACTAL DESIGN ARC Mini R2 Window. Teljes konfig az adatlapomon. BIOS up to date régóta, beállításaiban alapon van minden, a memória órajele van fixen 1600 Mhz-re állítva, SATA1-4-en hot-plug van kikapcsolva, POST delay 1 sec-re állítva. W10-re saját drivereiból a LAN, Chipset, SATA van felrakva. Felraktam még az ASUS Probe-ot, abból is csak EZ update-t és USB3 Boost-ot.

Először a megoldás az volt, hogy leszedtem az USB3 Boost-ot, így boot alatt volt billentyűtet, BIOS-ban volt billentyűzet és egér, viszont Windows alatt egyik sem. Ezután BIOS-ban kilőttem az USB3-at (talán "xHCI valamit" kikapcsolás az USB között), Windowsban lett billentyűzet és egér, USB3-on lett mobilvinyó is, csak USB2 sebességgel. Visszakapcsoltam az "xHCI valamit", változás nincs, azaz USB3-ba dugott vinyó USB2 sebességgel ment. Visszarktam az USB3 Boost-ot, így USB3 sebessége helyreállt.

Másodjára, harmadjára, ikszedjére nem szeretnék már ezzel szórakozni. Mi lehet a megoldás a problémára?

Köszi: sinick


Marci112233
(őstag)

Üdv!

Ráléptem én is Firefoxból az oldalra amit kérdeztél. Nekem is rögtön rinyált a tanúsítványért. Ott rámentem hogy speciális, aztán kivétel hozzáadása. Ez után bejött az oldal, de hibásan nálam is. A hibás oldalon rányomtam a kezdőlapra, és szerintem utána már helyreállt az oldal amilyennek lennie kéne, de ebben nem vagyok biztos mert nem jártam még soha az oldalon, hogy ténylegesen így néz-e ki.


jozsi252
(veterán)
Blog

Nálam az a baj hogy még a kivételhez sem tudom adni, nem engedi egyik böngésző sem. Ezt dobja ki nekem az Edge mikor nincs fent a Kasper.

Edge:
Ez a webhely nem biztonságos.
Ez azt is jelentheti, hogy valaki meg akarja Önt téveszteni, vagy el akarja lopni a kiszolgálónak küldött adatokat. Azt ajánljuk, hogy haladéktalanul zárja be a webhelyet.

Amikor fent van akkor bejön csak hibásan. Ha rámegyek pl. Chrome-nál arra hogy "Nem biztonságos szkriptek betöltése" akkor bejön az oldal rendesen, de letölteni ugyanúgy nem tudok, illetve a https pirossal át van húzva. De mindegy most már ott tartok hogy elengedem ezt a dolgot, egyszerűen nem tudok megoldást, pedig napok óta bújom a fórumokat, meg minden létező dolgot, és a letöltés nem működik egyáltalán onnan. Minden más weboldal jó, hibátlan minden a gépen, de ezzel az 1 oldallal nagyon szívok. :( Windowson belül is megpróbáltam már mindent a Defenderrel, de hiába.

Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

üzenetek