Windows Server 2012 - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


Keem1
(addikt)

Srácok, adott egy teszt virtuális környezet egy fizikai VM hoston. Többek között van egy WinServer 2012 frissen telepítve, AD létrehozva, alap dolgok bekonfigurálva, kliensek (jelenleg a fizikai vason 4 db kliens van) feltelepítve, beléptetve a domainbe.

Amit meg szeretnék valósítani, de nem megy: az összes AD-beli usernek legyen egy shared foldere, ami csak a saját accountjával érhető el, de bármelyik kliensen belépve. Tehát ahogy már most működik: én is be tudok bármelyik kliensen lépni a sajátomba, a kollégám is. Na ugyanez a shared folderrel. Maga a saját shared folder persze a szerveren lenne. Jelenleg egy 4 TB-os storage van a fizikai vason, ebből 30-30 GB allokálva a klienseknek, 1 TB a szervernek (30 TB system, a többi data). Ja, az extra kérés, hogy az így létrehozott sared folderek a data partíción legyenek, jogosultság automatikusan kiosztva (tulaj maga a szóban forgó user, neki full acces, plusz Administrators groupnak is, mindenki másnak semmi access).

Valahogy úgy képzelem el, mint a Linux+Samba esetén, amikoris mindig van egy //szerverhost/homes folder, ami, ha Pista van belépve, akkor annak a célja a /home/pista, ha Feri van belépve, akkor /home/feri, dinamikusan. Én Linux szervereket használok, és nálam Windows kliensen fel van csatolva a céges gépen az U: (mint userfolder) és az a sajátomra mutat. A kollégámnál pedig a saját Linuxbéli home-jára.
Na ez kéne Winen. Biztos létre lehet hozni ilyet, és nem egyesével (szép is lenne egy több ezer felhasználót tartalmazó AD esetén), hanem globálisan.

Ha tud valaki segíteni, megköszönném :R

Nem egy életbevágó kérdés, de azért nekünk fontos lenne. Mi nem vagyunk rendszergazdák, szoftvert tesztelünk, a fizikai rendszergazdák Amerikában vannak és egy belső projekt kedvéért (sem) fognak nekünk segíteni. A mi feladatunk most, hogy a készülő szoftverhez megalkossunk egy virtuális környezetet (ez van az említett VM hoston, 1 db szerver, 4 db kliens), de ennél a pontnál elakadtunk.

üzenetek