WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


mezis
(nagyúr)

Üdv.!
Talán hiba csúszott a "frekvencia pályázatba". [link]
Vagy azonos néven működnek az AP-k.

[ Szerkesztve ]


redingitell
(senior tag)

Köszi mindenkinek a választ, úgy néz ki megoldódik. (engedélyezik a vezetékest)


#72806656
(csendes tag)

Udv!
LTE router jelerosseget szeretnem javitani. Elvileg a Teton kivul sokkal erosebb a jel. Milyen antennat erdemes venni? Hangosan gondolkodva kicsavarnam a ket antennat es a tetore helyezettel, levezetekelve dugnam a ket regi helyere. Ez igy mukodhet? Koszonom


bmarton88
(lelkes újonc)

Letöltöttem a LinSSID-t (ubuntu-t használok), mire kéne figyelnem? A Napfeny és Napfeny_5G az SSID amit a TP-Link router ad. Egyébként a telefon wifi kapcsolata a szakadáskor úgy tűnik megmarad, csak a net megy el (wifi szimbólum és ! jel).


bmarton88
(lelkes újonc)

Találtam egy tök jó internet stabilitás tesztelő oldalt: https://test.vsee.com/network/index.html

Az eredményét itt láthatjátok [kép] . A lényeg amit jól lehet látni, hogy szépen oszcillál a packet loss ~0-100% között, majd a végén behal az egész 100%-al. Ilyenkor egy wifi ki-be kapcsolással újraindul ugyanez a viselkedés. Van bármi ötletetek? A telefonnal lehet a baj? (Másik telefon, szintén android ugyanazon a wifi-n tökéletesen működik)

[ Szerkesztve ]


bmarton88
(lelkes újonc)

Update: biztos nem DNS szerver a hiba, mert IP címet használva elvégezve ugyanezen tesztet hasonlóan rossz az eredmény. (google ezt is javasolta lehetséges hibaforrásnak)


MaCS_70
(félisten)

Az antennakábel meghosszabbítása jelentős csillapítással jár -- meg úgy általában sem ajánlott az analóg jelet továbbító kábeleket toldani-hosszabbítani.

Persze kiszámolhatod, hogy elvben nyersz-e az ügyön, de sajnos az is tényező, hogy a gyári antennák méretezve-illesztve vannak, és az utólagos, nem szakszerű belenyúlás, pláne nem pont megfelelő eszközre, általában durván rontani szokott a helyzeten.

A megoldás a kültéri egység használata (pl. Mikrotik SXT, LHG), amiben van kb. 10 cm antennakábel, és onnan már Etherneten jön a digitális jel.

MaCS


mezis
(nagyúr)

- A Channels grafikonokat is.
- DIGI-t vissza router-nek, a sajátot meg switch üzemmódba.
- 2,4GHz-en lehetőleg csak az 1,5,9,13-as csatornákat használd.

[ Szerkesztve ]


bmarton88
(lelkes újonc)

- Channels grafikon laikus szememnek sok újdonságot nem mutat (ahhoz képest mint ami látszódott az egyszerű táblázatban is) Lentebb a képek (2.4GHz már 5ös csatornán)
"- DIGI-t vissza router-nek, a sajátot meg switch üzemmódba." -> Ezt miért? Persze le lehetne tesztelni, hogy ha a telón újra működik a net digi router-el, akkor biztos a TP Link a ludas. De nem véletlen iktattam ki a digis router-t, szükségem van a TP Link bővebb beállítási lehetőségeire
- Átraktam 2.4GHz -et 5ös csatornába. Így is fennál a probléma (egyébként miért azokat a csatornákat érdemes használni?)

[ Szerkesztve ]


krealon
(veterán)
Blog

Wifi hibajavitas 1x1

Ugye nincs a lapos TV mögött a router?
Ugye a gépben lévő Wifi adapter anténnája közelében nincs vezeték vagy fém tárgy?

A képen, jól látható, hogy nagyon erős a jel, ezért a visszaverődések okozta zaj is nagy lehet.


Soma01
(veterán)

"1, 6, 11-es csatornak valamelyike"? Szerintem frissíteni kellene ezt az 1x1-et. Európában vagyunk. ;) Mondjuk 2017-es az a hsz. ..


mezis
(nagyúr)

"... szükségem van a TP Link bővebb beállítási lehetőségeire."
Mik azok a bővebb lehetőségek?
Maradhat router üzemmódban a TP-Link ha annyira kellenek a TP-Link router beállítási lehetőségei.


undercover
(senior tag)

Van mellette TV. De ha ki van kapcsolva akkor is szívja a wifi jelet?


mezis
(nagyúr)

Mint ahogy a falak, a TV is el tud nyelni rádió hullámokat, kikapcsolt állapotban is.
[link]

[ Szerkesztve ]


bmarton88
(lelkes újonc)

Nem a wifi jellel van a gond.. Olvasd vissza a hozzászólásaimat.
1. Másik telefon/laptopon tökéletesen jól lehet wifin keresztül netezni
2. A problémás telefonon csak az internet szakad meg, maga a wifi kapcsolat él szakadáskor (közben a többi eszközön nem szakad meg az internet! tehát nincs teljes internet leállás)
(3. A probléma az eredeti digis ONT router üzemmódban használatakor nem állt fönt)


bmarton88
(lelkes újonc)

A fő ok: szeretném hogy helyi hálózaton belül tudjanak kommunikálni egymással vezetékes és Wifi eszközök. Ez sajnos lehetetlen a digis ONT-vel... (lásd itt)


#72806656
(csendes tag)

Koszonom MaCS_70

[ Szerkesztve ]


Teasüti
(nagyúr)
Blog

Hali!
Van egy Intel Wifi 6 AX200-as modul a gépben. Ezt szeretném lecserélni vmi másra, mivel a bugos Intel driverek miatt folyamatosan eldobálja a wifi kapcsolatot. Van, hogy órákig jó; van, hogy ennek az üzenetnek a megírása közben háromszor is szétkapcsol. Ilyenkor manuálisan kell újra csatlakoztatni. Próbáltam én már mindent: az összes fellelhető driver verziót kipróbáltam, mindenféle eszköztulajdonságot buzeráltam, de semmi.

M.2 NGFF foglalatban foglalna helyet elvileg (de még várom a support megerősítését).
Kérdésem pedig, hogy mit ajánlanátok helyette, ami nem Intel?
Az elsődleges szempontom a maximális megbízhatóság és kompatibilitás minden eszközzel, valamint betonstabil Win10 64-es driver. Nem szeretnék wifi-vel baszkurálni ha nem muszáj. Install it & forget it működést várnék, mint egy telefonon. Másodlagosan pedig minél aktuálisabb annál jobb: minél újabb wifi és bt verziók, stb. De ha közismerten szar mondjuk az AX-es modulok támogatása, akkor nem sértődök meg ha csak AC-s wifi-t tud, stb. Valamint nyilván legyen kisker forgalomban Nyugat-Európában, Amazon-on, Ebay-en, egyéb nemzetközi webshopokban.

Köszi!

[ Szerkesztve ]


mezis
(nagyúr)

Üdv.!
[link]
[link]


Teasüti
(nagyúr)
Blog

Aha, szóval még túráztatnál egy kicsit előtte? :D
Én már túl vagyok a kutatómunkán. Ismert hibáról van szó, tele vannak a fórumok ilyen beszámolókkal. Vagy 6 sztori jön veled szembe Redditen meg az Intel fórumán, ha rákeresel. Több évre visszamenőleg. Mindenféle tanácsokkal, de többnyire biztos megoldás nélkül.

A környezeti érvelést én ott szoktam elengedni, amikor konkrétan minden más eszközöm hibátlanul megy ott, ahol az AX200 eldobálja a kapcsolatot. 99%-ban meg vagyok győződve, hogy driver probléma.

Szóval most inkább kidobnám az AX200-at és vennék vmi mást.
Laptopban a Killer 1535 pl még nem okozott csalódást. De arra rákeresve is találni ilyen sztorit, meg azt se tudtam kideríteni miért látok Qualcomm nevet az Eszközkezelőben, mikor az Intel sajátjaként jegyzi a Killer márkanevet. Illetve még más 3rd party neve alatt is találni "Killer" modulokat. :U
Szóval vmi vásárlási ajánlat egy jól bevált típusra? :R

[ Szerkesztve ]

üzenetek