Xbox tulajok OFF topicja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


ρσгτσ
(őstag)

Engedjétek meg, hogy hozzászóljak a foci témához. Elöljáróban annyit, hogy nálunk a család egyik fele tele volt élsportolóval. Foci, kézilabda, FIFA/UEFA bíró...stb. Illetve most is van a családban válogatott focista.

Én anno a Fradiban játszottam, de nem sokáig mentem el vele. Felnőtt csapatig marhára nem volt kedvem. Egyrészt az volt az oka, hogy én teljesen más irányt képzeltem el az életemben ami a rendes, versenyszerű sporttal nem fért össze.

Szerintem (amit én láttam) teljesen más problémák vannak a fociban, mint amit a nagy többség lát. Már korábban is elég nagy pénzek mentek a játékosoknak. Függetlenül attól, hogy jól vagy rosszul ment a magyar foci.

Én emlékszem rá, amikor a 80 -as évek közepe környékén az egyik csapatban több játékos is 50 ezer forintot kapott (fejenként) azért az egyik csapatban, hogy elbukjon egy meccset. Ami akkoriban elég szép pénznek számított. Ezen múlott egy másik csapat bennmaradása az NB1 -ben. Ez nem jelent meg sehol, tehát nem tudtok rákeresni.

Volt tudomásom 70 -es években egy bajnoki találkozón is hasonló esetről...de számtalan ilyen volt már akkor is.

50 -es években is akkora pénzek és előjogok voltak a válogatott vagy élvonalbeli focistáknak, amit sokan el sem tudnak képzelni. Élvonal, pl. Honvéd.

Azt akarom ezzel mondani...attól, hogy régebben fizetésben nem mentek akkora pénzek, már ezekkel a bundákkal IS nagyon sokat kerestek a focisták. Tehát ez annyira nem újdonság. Nem ezen múlik. Nem beszélve a sok támogatói ajándékról, de ez már megint egy másik téma.

Természetesen nem mondom azt, hogy nem lenne jobb helye stadion építéseknek és egyéb hasonló befektetéseknek...de ennek az előnye majd egy-két generációval odébb fog megjelenni. Csak ehhez más egyéb dolognak is teljesülnie kell.

Pl. azoknak az edzőknek a 90 százalékát kitenném a francba, akik most készítik fel az utánpótlást a focis életre. Mert a legtöbb szakmailag kevés, vagy 0 -hoz konvergál. Plusz még mindig annyira divatos dolog kisgyerekkel úgy beszélni, mint egy darab szarral.

Hiába kap a válogatott egy relatíve jó edzőt, ha 10+ évig alig van érdemi fejlődés a játékosok többségénél. Egy-két embertől eltekintve, aki baromi nagy tehetség. Aztán pont ezek miatt (IS) az első adandó alkalommal megy külföldre.

[ Szerkesztve ]

üzenetek