Xiaomi Redmi Note 4 - B20 - Okostelefonok fórum

üzenetek

hozzászólások


kj50
(csendes tag)

Tiszteletem.

Nagyon köszönöm a válaszokat. Fogom olvasni, már egy pár oldalt olvastam is.
Tisztelettel. kj50


rin33
(senior tag)

Kár, az a LOS20 nagyon jól össze van rakva, optimalizált, sebességben az öreg gyári Miui-val vetekszik (talán még gyorsabb is) a többi ROM (Pixel OS, Pixel Experience, Elixir stb stb) sokkal lassabb, többször beakadnak, álltában nullára lemerül az akksi stb


crok
(nagyúr)
Blog

Én tényleg egy jó Oreo-t tennék fel ha napi használni kéne.. Vagy LilBlinx LOS-t.. vagy ugye Zeelog.. az A13 lesz szerintem a vége a sornak ha Zeelog után nem lesz aki felkarolja. De azt gondolom így is brutál, hogy Android 6-tól Android 13-ig ilyen pályát fut be a mido..


kj50
(csendes tag)

Tiszteletem.
rin33 önnél ez üzemel, tapasztalatból írta, mert nem szeretnék hülyeségeket csinálni.
Már le töltetem amit crok irt a régieket és mos vakaródzok, hogy mi legyen.
Nálam napi használatban van Zelog Los19.1 el, csak azt veszem észre mindig több memóriát kezd fogyasztani, bár az aku időm nagyon jó szerintem.
Tisztelettel:kj50


crok
(nagyúr)
Blog

Az újabb alkalmazások a régi készülék fix, relatív kevés RAM mérete mellett előbb-utóbb úgyis memória gondokat fognak okozni. DE. Az a RAM a jó RAM ami NEM ÜRES. Amíg nem lesz sűrű lmk és|vagy oom app kill addig felesleges foglalkozni is azzal hogy egy nem MIUI rendszeren mennyi a RAM használat - főleg akkor ha amúgy is használsz GApps csomagot mert több száz megákat meg fog enni ahogy megy előre az idő és a "fejlődés". Ezen egy ROM se fog változtatni.


rin33
(senior tag)

Android 13-as ROM-oknál a Google Appok terhelik legjobban a telefont (vagy nincsenek optimalizálva), a LOS20-nál is ritkán előfordul hogy pl a Chromenak vagy a Google appnak 10 mp kell mire megnyílik. A Pixel xy ROM-okban sokkal nagyobb fennakadások vannak emiatt mert ezek ROM-ok a teljesen a Google appokra épülnek.
Mindennapi használatra megfelelő lehetne a LOS20 ha ezek a laggolások nem lennének.

[ Szerkesztve ]


kj50
(csendes tag)

Tiszteletem.
Nagyon köszönőm a kimerítő válaszokat, akkor marad ami rajta van.Nézzétek el nekem
a sok kérdést, de sajnos én már csak ezekből tanulok.
Tisztelettel:kj50


rin33
(senior tag)

Az Android 13-as ROM-okban alapból min. 3 Gb a zRAM van beállítva... Ez nagyon sok.. Erre nem figyelnek a fejlesztők? Vagy szándékos?
A fizikai RAM -nak az 1/4-nek kellene lennie szerintem, most lecsökkentettem 1gb környékére, és megszűnt az állandó laggolás ami miatt egy idő után rendszeresen használhatatlan sebességre lassult a rendszer (néhány app meg se nyílt, vagy nem reagált semmire). Most kevesebb appot tudok egyszerre futtatni de gyors és használható marad a telefon és ez a lényeg.
Redmi 4x-en stabilan fut a hivatalos Lineage 20, ott jól van beállítva, kb. 1,5 Gb a zRAM.. nem is akad

[ Szerkesztve ]


crok
(nagyúr)
Blog

Szándékosnak szándékos, sajnos, ha kell GApps meg a sok egyéb akkor 3GB-n már máshogy nem férsz el. A laggolás amiről beszélsz azt thrashing-nek hívják egyébként. Ha az LMK hamarabb csapná ki a nem használt folyamatokat akkor lehetne rajta nyerni is de akkor ugye bezáródnak dolgok.. a legtöbb embernek (gémerek, ultra alacsony büdzsével, a fejlesztők és a felhasználók is 20 év körüliek) ez megfelel.. a zRAM egyébként bele van kódolva a /vendor-ba, a QCOM is kevesebbet ajánl 3GB RAM-hoz csak hát ugye az igények mások, ahogy fentebb írtam.


rin33
(senior tag)

A LOS 20 (zeelog féle) + NikGapps CORE egész tűrhető... Ez alapján a Google appokon nagyon sok minden múlik...
A GApps nélkül viszont nagyon korlátozottak a lehetőségek, sok népszerű app el se indul ha nincs Google Fiók.
Régen létezett Lineage OS + MicroG ha jól emlékszem...


crok
(nagyúr)
Blog

Volt mido-ra is LineageOS MicroG-vel de vagy 2 evig buildbot volt csak es amugy is megallt 18.1-en. De most is donthetsz ugy, hogy kulon felteszed a MicroG-t ha van tamogatas / alternativ alkalmazas. Es hat igen, eleg sok mulik, ha lesz a kezedben A11..13 kozt gyari ROM-al vagy beepitett GApps-el keszulek nezz ra mennyi helyet meg RAM-ot visz el egy Google Play Services meg a framework hozza.. ilyen 600..800MB storage meg 200MB kornyeki RAM ha nem csinal semmit, de az OS is elnyel 1.5GB RAM-ot amibol nincs zRAM-ban 50..100MB-nal tobb. Ennyi, a 3GB RAM az ma keves lesz, Play Services nelkul meg lehet elni csak neha keserves. A fejlesztok is kenyelmesek a Firebase meg az analytics hasznalattal nem kell kulon szerverparkot fenntartani egy csomo mindenre es kesz adatokat kaphatnak a felhasznalokrol is pikk-pakk.. nyilvan konnyebb ez es megkovetelni a GApps darabjait mint from scratch mindenbol sajatot epiteni es fenntartani.

De ha nem kell a GApps akkor erdemes megnezni az /e/-t, ugyan mido-ra az utolso build egy eves lesz lassan de Pie.. es gyors. [link]

[ Szerkesztve ]


kj50
(csendes tag)

Tiszteletem!
Most a telegramon van új /e-os/ 13 -as androiddal.


D@niel
(addikt)

Huhú szevasztok!=)
csak beköszönni jöttem, pont ma jártam crdroid oldalán, akkor láttam, hogy note 4-hez is van, ez igen! Ti a mai napig használjátok? Ha igen, akksi csere hányszor volt?

[ Szerkesztve ]


kj50
(csendes tag)

Tiszteletem!
Nekem Lineage van a telon csak a crok mester irta a múltkor, ezt a fajta romot azért írtam.
Az aksi csak egyszer lett cserélve úgy három éve, azóta is jó.


crok
(nagyúr)
Blog

Nem igazán értem minek ez az /e/ microG-vel, épp az volt a lényege az /e/-nek hogy totálisan Google mentes.


crok
(nagyúr)
Blog

Van ezer más is :D :D :D Az enyémben egyszer volt csere de igazából csak azért mert volt rá lehetőségem, meg van az eredeti is és Accubattery szerint 78%-on lett kivéve. Teszttelefonnak van használva (ROM, Magisk, LSPosed, modulok, alkalmazások, buherálás).


latya73
(csendes tag)

Szia Crok!
Félig meddig off kérdésem lenne telóvásárlás kapcsán. Hol kérdezhetek?


crok
(nagyúr)
Blog

Ne kérdezz offtopikot.. kérdezz ontopikban:
Milyen okostelefont vegyek?


latya73
(csendes tag)

Megyek oda, köszi!


dethroner
(veterán)

Hello!
Aki használja még ezt a matuzsálemet, megnézné hogy a PH app megy-e nála? Az enyém pár hete nem tudja használni az appot :(

üzenetek