Xiaomi Redmi Note 4 - B20 - Okostelefonok fórum

üzenetek

hozzászólások


crok
(nagyúr)
Blog

OrangeFox recovery frissítés @XDA - minden egybe lett öntve,
Mostantól indegy hogy Android 12, 13 vagy 14 esetleg sima vagy retrofit/dynamic ROM..
OrangeFox-mido-stable@R11.1_4_unified.zip

OrangeFox R11.1 _4 (Unified) Stable released

I have released OrangeFox R11.1_4 (Unified) Stable.

Changelog:
* Unified release, supporting both standard and retrofitted/dynamic ROMs (A12/A13/A14)
* Update the Magisk addon to v27.0
* Update to the latest upstream commits
* Lots of other enhancements

NOTES:
* This is a unified release, supporting Android 12/13/14 ROMs.
* It supports both standard ROMs and ROMs with dynamic/retrofitted partitions
* Do NOT use with Android 11 or earlier. Do NOT use with MIUI ROMs.
* You must flash the zip file for this release; do not just flash the recovery image inside the zip file.
* Always verify that Magisk v27.0 works with your ROM before trying to flash it.
* Make a FULL backup of your data and internal storage before flashing.
* If you wish to report any problem, you should make a FULL report, and you MUST include the recovery log.


dethroner
(veterán)

Szia!
Van a telóra olyan viszonylag naprakész rendszer, amiben minden működik, mint a gyári miuiban? Pl durva fordítási hibáktól mentes magyar nyelv, közelségérzékelő, értesítési led, ujjlenyomatolvasó stb? És ajánlott, legalább annyira stabil mint a most rajta futó 11.0.2.0 :B


crok
(nagyúr)
Blog

lol nincs :D Főleg a Play Integrity miatt.. egyébként csak kicsit kell visszaolvasonod (mondjuk az utolsó 20 hsz) és említettem a Lineage-et, a crDroid-ot meg az EvoX-et.


dethroner
(veterán)

Hülye vagyok a telefonokhoz, azt se tudom mi az a play integrity :DDD Viszont bosszant hogy már több olyan appba belefutottam, ami nem volt hajlandó települni a 7-es android miatt. Legszebb, hogy a play áruház konkrétan nem is mutat elérhető yettel appot, nemhogy a legújabbat nem, hanem konkrétan semmit. Viszont szarrágó is vagyok, mert nem akarok másikért pénzt adni, mert hibátlanul működik, üzemidő nekem még mindig 2 nap. Az egyetlen dolog ami miatt picit irigylem az újabb telókat, az a napfényben is jól látható amoled kijelző.


crok
(nagyúr)
Blog

@Play Integrity: pl. elképzelhető hogy nem fogsz tudni Play-ből letölteni Revolut-ot, Disney+-t, etc. és pl. OTP alkalmazás, Telekom, MyVodafone, banki uccok nem fog menni csak jó esetben Magisk mellett viszont majd állandóan trükközni kell hogy menjenek mert a Google csavargatja a potmétereket. Yettel-t meg még jó hogy nem találja mivel Android 8 a minimum. Többinek is ugyanez lesz a nyűgje. Ha nem értesz hozzá akkor itt most csúnya dilemmában leszel a szarrágásod meg a tech tudásod közti / ráfordításod dolog miatt. Ha eleve innen indulsz akkor hidd el egy rendesen kiválasztott új készülékkel jobban jársz. Ez hét éves és 7 Android főverzióval van a mai alatt.


dethroner
(veterán)

Hát ez az, pedig budin ülve még mindig tök jól tudok rajta Simon's Cat-el játszani :)


sbazsi
(veterán)

Van egy redmi note 4-em.
3/16gb verzió.
Jelenlegi fw:11.0.2.0, NCFMIXM

A gond a kevés hely,es főleg, hogy emiatt nagyon lassú.
Ez nem a 32es verzió, hanem a 16os.

Arra gondoltam, tennék rá valami más firmwaret, hogy több hely legyen.
Vagy az is opció lehet, ha a nem használt gyári appokat le tudnám törölni.
Navigációra, zene hallgatasra lenne használva kevés appal.

Bármi ötlet?
Láttam, hogy volt téma mostaban, de most a tarhelyelre is kihegyezve kérdezem. 🤔


crok
(nagyúr)
Blog

"a nem használt gyári appokat le tudnám törölni" -- azzal nem szabadítod fel a helyet, azzal nem kapsz vissza helyet a /data-n (a tárhely általad felhasználható részén). Többire fentebb a válasz. Ha kinyitod a bootloader-t és felteszel egy másik ROM-ot akkor annyival jobban jársz hogy legalább a rendszer gyorsabb lesz valamennyivel de azért ne várj csodát.

[ Szerkesztve ]


Faby
(senior tag)

Biztos vagy benne, hogy 16 GB a ROM?
Emlékeim szerint 3/32 és 4/64-es volt (mindkettő volt a családban).
Ettől még persze a hely lehet kevés, de egy jól kigyomlált, vagy eleve jól összerakott rendszernek nem lenne szabad 32 GB-on problémáznia.
Pl az általad említetthez hasonló igények kielégítésére a 3/32 verziójú példányt befogtuk egy Pixel Experience rommal (Plus Edition, Android 13 :Y ) és tökéletesen teszi a dolgát.
Neked is ezt tudom javasolni.
Illetve a saját 4/64-es készülékemre felraktam a lineage-21.0-20240415-UNOFFICIAL-mido verziót, működik, bár nincs napi használatban.


sbazsi
(veterán)

Biztos vagyok a 16gb romban.

Épp ezért keresek valami erre való romot.

Csodákat nem várok, de van a környezetben egy redmi note 5a, 32gb rommal, hasonló használatban, ha kb azt tudná, már elégedett lennék.
De kb ég és föld a kettő 🤷🏻‍♂️🤔


crok
(nagyúr)
Blog

@sbazsi: Csak az a nagyon nem mindegy hogy mennyit swap-el majd mert az a Note 5A 3GB-vel egy sokkal-sokkal-sokkkkkal jobb helyzet mint amiben te azzal a 2/16-al bármikor leszel. Arról nem is beszélve hogy abban a mido-ban a kezedben egy kardinálisab lassabb storage is van emellé.. ez a spec. ami a te Mido-dban van az az Android Go kategória legalja.

@Faby: igen, van egy ilyen változat is (brutálisan kevés kiadott páldányszámmal, a LineageOS Wiki is hozza), arra már a legelején is külön kellett recovery-t build-elni mert kisebb a recovery partíciója is (RedWolf-nak volt ilyenje dehát azzal ma már max. az akkori Android 8-akat tudnád feltenni meg a gyári MIUI-t...). Annak is NCFMIXM volt a ROM-ja (CF a kódja a mido-nak). De nem kínoznám ennyi RAM-al egy PixelExperience-el (amúgy is abbahagyta José Henrique (jhenrique) az egész projektet most Áprilisban). LineageOS vagy crDroid. Play Integrity-t összehozni amúgy se lesz egyszerű már rajta custom ROM-al.. nem tudom milyen navigációra lenne használva de ha olyan ami beszerezhető Play-en kívül is (Magic Earth, Here WeGo.. zenelejátszót is ajánlok ha kell két tucatot) akkor a felsorolt alkalmazási célokkal semmi értelme kínozni PE-vel de tényleg. Tényleg a felhasználás módja miatt kérdem.. de akár egy régi, Android Pie /e/ is állati jól tud futni ha nem kell Play Store meg Play Services.. LineageOS GApps-al vagy nélkül (esetleg microG-vel (GmsCore - és mehet a ReVanced Youtube is..)) meg az összes alternatíva is..


sbazsi
(veterán)

3/16-os a note 4 🤔


crok
(nagyúr)
Blog

Azt hittem a legaljáról merítettél :D mondjuk ez se valami erős.. de.. Azzal elleszel RAM ügyben, úgy volt hogy 2 v. 3 GB RAM és 16GB storage vagy 3 v. 4 GB RAM meg 32 v. 64 GB storage. Recovery-vel lehet gond. Többit megoldja majd a ROM magának.
Arre figyelj hogy biztosan mido és nem nikel (egyik Snapdragon másik MediaTek).

[ Szerkesztve ]


Faby
(senior tag)

Neked elhiszem, azért kételkedtem, mert a GSM Arena sem tud 16 GB verzióról, és eddig azt hittem, megbízható.


sbazsi
(veterán)


Laslie
(tag)

Sziasztok!
Előszedtem a fiók mélyéről a korábban használt, bár már évek óta ott lapuló telót, hogy a kocsiban lévő GPS helyett használjam. (A munka telót nem akarom ilyen célra felhasználni.)
Viszont a problémám, hogy ezen még a gyári MIUI van 7-es Androiddal, de a Waze min. 8-as Androidot igényel. Itt érkeztem el oda, hogy akkor fel kellene tenni rá egy újabb Androidot, de a kérdés, hogy milyet?
A készülék gyári állapotba lett helyezve, nincs rajta semmi. Szóval nem nagy érvágás, ha lecserélem a firmware-t rajta. Vagy esetleg téglásítom menet közben. :)
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a Waze esetleg háklis-e az ilyen főzött ROM-okra?
A válaszokat köszi előre is.


FLATRONW
(őstag)
Blog

Nálam az utolsó hivatalos crdroid van rajta (7.15, Android 11, 2022 február. 20).
A Waze rendben települt.


instantwater
(addikt)

Revanced nem indul gyári MIUIn?
Nekem xiaomi.eu romon Mi 10T-n tökéletesen megy.


crok
(nagyúr)
Blog

Ezen a gyari MIUI az Android 7 ugyhogy regen nem.. csak spec. manager-el build-elt, elore kiszabott valtozat de meg az is csak korlatozasokkal es a legutobbi nagyobb valtozast meg nem kovette le az se.

[ Szerkesztve ]


instantwater
(addikt)

Ok értem.
Csak a régi Android verzió miatt?

Kicsit offtopik.
A Mi 10T-men most szeretnék visszaállni gyári ROMra xiaomi.euról.
Megakadt a szemem a Revanceden itt a topikban, és szeretném tudni, ha visszaállok Android 10 vagy 12 alapú gyári MIUIra, akkor azon menni fog-e a Revanced?
Android 10 alapú xiaomi.eu romon tökéletesen megy.

üzenetek