YONGNUO kiegészítők topikja - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


fireman123
(őstag)

Sziasztok,
Megvettem életem első rendszervakuját Nikon D5300-hoz (egy YN 568EX III-at) és egyszerűen nem tudom kezelni :B, a legelején az alap ment, azaz feltettem, i-TTL-re állítottam és elvillant rendesen. (egy villanással)
Aztán sajnos valamit elnyomogathattam rajta (de már fogalamam sincs, hogy mit), mert most nem egyet villan hanem 3-at( :B ), és nem igazán tudok állítani semmit sem, hozzáteszem az angollal is hadilábon állok, google translate meg nem igazán érthetően fordít.
A záridőnek nem 1/60-ra kellene állnia ha fent van a vaku? ...mert nálam attól függően váltakozik, hogy milyen megvilágítással rendelkező témát fogok be. (rekesz "A"-ban van)
Tud valaki segíteni, hogy mit csinálok rosszul? ...semmi húkuszpókot nem akarok, csak a vázon lévő vakut i-TTL-ben egyszerűen használni. :((
Sajnos nem nagyon találtam a youtube-n sem tutorialt az 568EX III-ról, csak a korábbi verziókról, de rájöttem, hogy nem azonosak teljesen.


fireman123
(őstag)

Lehet, hogy hibás a vaku? ...a középső tárcsán lévő négy nyíllal jelölt billentyűk megnyomásra sem reagál, ....míg a youtube videók szerint ezekkel lehet állítani az expo kompenzációt, illetve talán a villanás erejét ... :F


Imifej
(senior tag)

Ha hármat villan, akkor a stoboszkóp (MULTI) mód van rajta bekapcsolva. Nekem az EXII van, de már hibás, így nem tudom pontosan hogy kell beállítani. Megpróbálom megkeresni a könyvét.

[ Szerkesztve ]


fireman123
(őstag)

Nem, ......i-TTL-en volt, viszont a vázon el volt állítva a vaku mód hosszú szinkronra+vörös szem csökkentésre, ...(szerintem ez még 3 éve így maradt amikor megvettem a vázat és próbálgattam a felugró kis vakuját, amit utána sose használtam....)


Imifej
(senior tag)

Akkor most már jó?


fireman123
(őstag)

Igen, most már jó, ....végülis jó volt eddig is, csak azért tűnt úgy hogy nem jó, mert egyrészt az EXII. videó tutorial szerint próbálgattam ennél is az egyes beállításokat, de közben kiderült, hogy az EXII nem teljesen egy forma az EXIII-al, ...és még ráadásul a vázamon is el volt állítva a vaku menü.


updog
(senior tag)
Blog

Sziasztok!

Tudtok valakit aki meg tudna nézni egy YN-560-III-t? Nem kapcsol be.

A Mikrosatban azt mondták, mivel nem tőlük van (igazából nem tudom, én is használtan vettem, nyilván papírok nélkül), ezért már nem tudják vállalni a szervizelést....


*Ropi*
(félisten)

Ha lefotózod, szerintem minden erre járó látni fogja. :DDD A viccet félretéve: így hirtelen nem tudok senkit.

- Az akkuk töltöttek? Más akkukkal is próbáltad?
- Az érintkezők érintkeznek, nincsenek elkorrodálva?
- Nem melegszik?
- Nincs furcsa szaga?

[ Szerkesztve ]


updog
(senior tag)
Blog

Minden opciót próbáltam, minden ok, pár hete használtam gond nélkül. Kb. két éve volt Mikrosatnál, akkor hasonló tünetekkel biztosítékcsere megoldotta. De mivel most fel se vették a munkát, így nem tudom, mi lehet..

[ Szerkesztve ]


*Ropi*
(félisten)

Lehet, hogy a hőbiztosíték, de lehet hogy nem csak az: azoknak a YN vakuknak szeretett menetzárlatos lenni a gyújtótekercse is, amit nem kapni minden sarki boltban...Megértem, hogy nem vállalják, mert egy-egy darabot felkutatni macerás + jelentős időveszteség, mert az ügyfél általában nem szeretne annyit fizetni a javításért, mint amennyibe kerülne. :N

Szerk.: Vannak olyan darabok, amik néha lassabban kapcsolnak be: próbáltad tovább nyomva tartani a gombot 2 másodpercnél?

[ Szerkesztve ]


updog
(senior tag)
Blog

Találtam 1-2 helyet ahol elvileg foglalkoznak általános javítással, jövő héten benézek majd, meglátjuk.

Persze, próbáltam hosszan nyomni, szakaszosan nyomkodni, szidni mint a bokrot, stb :D


*Ropi*
(félisten)

:DDD

Egy jó tanács: a Fotóparadicsomba ne vidd, mert onnan ismeretségi körömben több cucc rosszabb állapotban került vissza, mint oda! :N


updog
(senior tag)
Blog

Akkor egy kilőve :D Láttam más fotós boltnál is ilyen szolgáltatást, de van maszek villanymérnök ismerős is végső esetre.


Soká
(senior tag)

Sziasztok!
Nem tudom, alkalmas helyen kopogtatok-e... Van egy 568EX II vakum Canon fényképezőgéphez. Mire lenne szükségem, ha szeretném ezt és még egy másik vakut egyszerre működtetni (tárgyfotóhoz). Nem vagyok teljesen tisztában a master/slave/optikai/rádiós fogalmakkal...

Egy gyorstalpaló cikkben a fenti vakummal kapcsolatban azt említik, hogy "A legfontosabb tulajdonsága az YN568EX szériának a HSS gyorsszinkron képessége, illetve az infra alapú Master és Slave funkció, de mint mondtam ezzel mi nem foglalkozunk már, mert elavult."

Köszönöm a segítséget!


*Ropi*
(félisten)

Milyen a másik vaku?


Soká
(senior tag)

Félreérthető voltam, nincs (még) másik, csak az említett vaku. Innentől jön a kérdés, hogy mi kell(het) még?

[ Szerkesztve ]


*Ropi*
(félisten)

Akkor a másik vaku és YN622-k. Már, ha a vázad támogatja az FCM-et - mert azt sem írtad, hogy milyen. :)


Soká
(senior tag)

Köszönöm! Feltételezem, hogy egy 2 éves 760D tudja ezt a bizonyos FCM-et. (a kérdés esetleg, hogy az 500D vázam tudja-e? - bár túl nagy jelentősége nincsen)
Szerinted a meglévő 568EX II mellé milyen vakut érdemes még venni?

A kütyük műszaki paramétereinek ismerete sosem volt az erősségem, a vázra rátett egyetlen vakunál többet pedig sosem használtam, ezért vagyok tájékozatlan.

Még egy kérdés: elvesztettem a vakuról ezt a nyomorult kis piros takaró plexit. Ez most befolyásolja érdemben a vaku működését? - mert elsőre nem vettem észre... :)


*Ropi*
(félisten)

"Feltételezem, hogy egy 2 éves 760D tudja ezt a bizonyos FCM-et. (a kérdés esetleg, hogy az 500D vázam tudja-e?"

Mindkettő tudja.

"Szerinted a meglévő 568EX II mellé milyen vakut érdemes még venni?"

Mondjuk egy másik 568EX II-t, mert akkor nem kell még egy vaku kezelését megtanulnod. De mindjárt jönnek a Godox fanok és megmondják a tutit. :D

"Még egy kérdés: elvesztettem a vakuról ezt a nyomorult kis piros takaró plexit. Ez most befolyásolja érdemben a vaku működését? - mert elsőre nem vettem észre... "

Az egy infravörös szűrő, így a vaku saját fénymérését befolyásolja, ha (nem) használod.


Soká
(senior tag)

Köszi-köszi!

Bár logikus a kezelésre vonatkozó praktikus felvetésed, de egyfelől az 568EX II-t sem nagyon tudom kezelni, mert gyakorlatilag csak TTL-ben használom és max a +- gombokkal korrigálok ha kell, igazából fogalmam sincs mi mindent tud még...
De egyébként a II már kifutott szerintem, a III az aktuális és nem lepődnék meg ha nem egészen ugyanaz lenne a kezelése.
A Yongnuo YN-565EX III nem lenne elég? De azért kérdezek, mert nem tudom eldönteni, hogy a mondjuk 7-8ezres különbözet az felesleges spórolás vagy felesleges pénzkidobás?

A Godox most maradjon ki a pakliból, ha nem lenne semmim, akkor valószínűleg azt választanám. Ha esetleg egyszer adódik olyan feladat, amihez mondjuk stúdióvakukra lenne szükségem szoftboxszal, akkor úgyis valami ilyesmit választanék. (tudom, vacak :))

üzenetek