Zeneszerkesztő és DJ topic - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Jorus
(nagyúr)
Blog

Én annak idején a Magixet használtam zeneszerkesztésre.


SityiSXT
(őstag)

A Tidal letiltotta a stemekre bontást a DJ szoftverekben, így most mindenki szépen frissítget, hogy megfeleljen ennek az előírásnak.


tatabike
(őstag)
Blog

Meg is találtam a Kánaánt... :D Win10 képesé tették a régi szofvereiket... :C

#1001 Jorus < Ismerem, csináltam azzal is egy-két zenét, de nekem már kicsit bonyolult, 50 éves vagyok, ami a 10 éves gyerekeknek jó, az nekem is... :K

[ Szerkesztve ]


Radeon_5
(aktív tag)

Na zsir...hajra! :)


Radeon_5
(aktív tag)

Szerintem tokre nem, ha a temaba vag. Koszi a tesztet!


Radeon_5
(aktív tag)

Ez erdekes ja, egyebkent en meg mindig odzkodok a streamelos DJzestol, nem is probaltam. Plane ha igaz, hogy nem veheted fel a szettedet ha igy jatszol? Mondjuk kulso felvevovel megoldhato nyilvan na de akkor is..?


Robi 100
(tag)

Szerintem is a Dance ejay lehetett. én kb 20 éve azzal készítettem el az első zenéimet. Később jött a Fruity loops, majd a Reason és a midi billentyűzet amivel már saját dallamokat játszottam fel. De valahol el kellet kezdeni. Egy kis nosztalgia

Dance ejay by Robi[link]


spyduck
(nagyúr)
Blog

Sziasztok!

Most indítunk egy zenével foglalkozó YouTube és Tiktok csatornát. Létezik olyan weboldal ahonnan le tudjuk tölteni a zenei alapokat? Csak az alap kéne, mert az éneket a mi énekesünk csinálná. Fontos, hogy fizetős legyen, ezzel pedig a jogdíjat is megvásárolnánk, illetve minden mai, aktuális, friss sláger is fent legyen.


Radeon_5
(aktív tag)

Rengeteg DJ Pool van, kicsit nezz szet melyiken mik vannak. Vannak ahol kulonbozo verziok is vannak, instrumental, acapella, stb.


SityiSXT
(őstag)

Laidback Luke nemrég a vlogjában bemutatta a DJ.Studio nevű appot, a látottak alapján megtetszett, így én is kipróbáltam, és összehoztam vele egy mixet.
A DJ.Studio lényegében egy DJ-kre szabott DAW, némi AI segítséggel megtámogatva. Összeszeded, milyen számokat szeretnél a szettedbe, majd a mesterséges intelligencia kezelésbe veszi, és javasol egy sorrendet (hangnem, BPM, energia alapján), illetve beállítja az átkeveréseket is. A kapott eredményt persze kedvünkre módosíthatjuk - és kell is, mert amit először kaptam, az kissé egyhangú lett, legalábbis ami az átvezetéseket illeti. A Lite verzióban nem engedi teljesen szabadon formálni magát a mixelést, de azért még így is egész kellemes mértékű szabadságot kapunk - egy-két átkeverésnél éreztem a korlátokat, de meg tudtam oldani úgy még így is, hogy szerintem jól hangozzék. Lite verzió esetében 320 kbps MP3 és 720p mp4 videó lehet az export formátuma - videó esetében van beépített visualizer is, így YouTube-ra is érdekesebb formában lehet feltölteni az alkotásunkat.
Sajnos tény, hogy ezzel a programmal így magának a keverésnek az élvezeti faktora vész el. Viszont mostanában egész egyszerűen nem volt időm leülni és tisztességesen összerakni egy szettet - ezzel viszont sikerült úgy, hogy közben meg-megszakítottam a piszmogást a projekttel. Jópofa és érdekes a DJ.Studio, akár telefonon is lehet vele molyolni (persze teljes értékű élményt és funkcionalitást a rendes szoftver nyújt), de ellentétben Luke-kal én nem igazán tudom jó szívvel ajánlani, mert eléggé szűk réteget tud szerintem megszólítani. Ahhoz drága, hogy ötletet adjon egy-egy szettnél a számok sorrendjének kialakításához - ha pedig teljesen kihasználjuk, le kell mondjunk az élő mixelés élvezetésről. Bár az is igaz, én nem jelentkezem hetente új szettel, amiben a legújabb zenéket mutatom meg...


Radeon_5
(aktív tag)

Koszi a beszamolot, erdekes! Alapbol szeretem a technikai ujitasokat innovaciokat - vegulis ez is az valamilyen modon. Csak az a baj hogy mostanaban mar szinte semminel nem erzem hogy azert lett hogy kreativabba tegye az embert es kiegeszitse, hanem csak hogy kivaltsa es lecserelje. Mi ertelme ennek igy? Marmint az emberek szempontjabol...ha ez meg igy erdekel egyaltalan valakit.
Itt ugyanaz a kerdes mint mar szinte mindenhol, meddig engedjuk ezeket a dolgokat es hol az a pont ahol igazabol mar tegyuk le a lantot es mint ember szalljunk ki az egeszbol. Mert mar elvezet es kihivas sincs benne, sot tovabbi lehetosegek sem.
Maguknak az embereknek (a kozonseg ez esetben) kell hogy meglegyen az az igenye es felismerese, hogy masik emberektol szeretne termekeket, muveszetet, es akarmi ilyesmit latni es fogyasztani ahol csak lehet, csak ekkora maradhat meg az emberi kultura mint olyan. (Japanban pl ez mar lehet hogy atbillent sajnos ezekkel a mangakkal, hologram koncertekkel amikre ugyanugy megorulnek). Es termeszetesen ezt a vasarlasunkkal is ki kell fejeznunk (szinte csak azzal tudjuk mar), hogy mi az amit tamogatunk es mi amit nem.
Na bocs ez kicsit tag lett es nem is igazan a DJ teruletre ertendo hanem altalanosan, de itt is aktualis kezd mar lenni elegge.
Zene keszites temaban talan meg az arpeggiator az ahol valahol en meghuznam a hatart hogy meg belefer mint kisgito technologia, es meg kreativkodast is elosegithet.
Magat a DJ Studio cuccot lehet en is kiprobalom ha epp odajutok mar csak erdekessegbol is, de igy sok remenyem nincs es arra sem ingerenciam hogy hasznaljam is utana.


SityiSXT
(őstag)

Teljesen megértelek és egyet is értek. Szerencsére a DJ.Studio esetében még szó nincs arról, hogy mindent az AI csinál - a számokat neked kell összeszedned. És azért a DJzés alapszabálya itt is tökéletesen érvényesül: még mindig az határozza meg a színvonalat, miből dolgozol. És szerencsére szó sincs arról, hogy nem nyúlhatsz bele - mivel nem akartam 2 óránál hosszabb szettet, kivettem 3 számot. Lekezeli ugyan a BPM váltásokat is elvileg, de pont ott, ahol nem nyúltam az általa javasolt számsorrendhez, szólt, hogy kissé nagynak érzi a két szám közötti BPM ugrást. Erre azért felszaladt a jobb szemöldököm, hiszen saját magának mond ellent valahol... Nem baj, beállítottam, hogy akkor legyen egységesen 118 BPM végig. No meg az a fene nagy okosság valahogy csak 8 bar hosszú átvezetésekkel operált, pedig volt ott alkalom 16 és 32 bar hosszúakra is lehetőség. Illetve szinte csak a bass swap + crossfade technikát használta, még ott is, ahol ennek nem igazán volt értelme. Eleinte csak a kíváncsiság miatt néztem meg egy-két átvezetést, de ahogy kiderültek ezek a kis turpisságok, inkább végigmentem mindegyiken és kiigazítottam őket.
Szóval attól még szerencsére messze vagyunk, hogy a gép legeneráljon nekünk egy tökéletes szettet - szerencsére. Nekem jó kis játék most, ezt az első próbálkozásomat is két este alatt hoztam össze, miközben a kislányom altattam - ez az export ideje nélkül olyan 1 óra körül lehetett. És megvolt az az előnyöm is, hogy nem kellett 2 órát egybefüggően szabaddá tennem, amire mostanság sajna képtelen vagyok - viszont hiányzik a zenélés is. Így meg el tudok molyolni és valamennyi illúzióm marad... :D
Talán még kezdőknek lehet ez érdekes: pár projekt erejéig előfizetni mondjuk 2-3 hónapra annyira nem megterhelő anyagilag, más beruházást nem igényel a dolog, és legalább képet kap arról, hogy milyen is egy szett összerakása. No meg teret ad némi kísérletezésnek úgy, hogy azért a legtöbb esetben hallgatható marad az eredmény, és nem fullad kakofóniába - bár azt sem feltétlen lehetetlen összehozni.


Radeon_5
(aktív tag)

Hat lehet hogy meg szo sincs errol, de csak azert mert meg nem sikerult oda eljutniuk, az irany egyertelmuen az, szoval ez csak ido kerdese. Plane ha fel is karoljuk ezeket a kezdemenyezeseket. Jo esellyel egyebkent, amikor ezt vagy amugy barmilyen AI programot hasznalsz, kozben egyben tanitod is hogy egyre jobb legyen.
Amit (amiket) mondtal az vegulis valid felhasznalasi mod, de nem hinnem hogy ez lenne a celjuk vele hosszutavon, az meg valahol oke lenne :)


SityiSXT
(őstag)

Alapvetően a kontentgyárosoknak lett kitalálva, akik hetente jönnek új szettekkel, csak épp élőben felvenni nincs kedvük/idejük. Vagy tényleg el akarják érni, hogy bárki lehet DJ - és most már különösebb hardver sem kell hozzá... :DDD (Szerencsére a zenei ízlést nem tudják mesterségesen leutánozni - nem féltem az igazi DJket még jó ideig - sem az amatőröket, sem a profikat)
Még egy felhasználási mód eszembejutott. A múltkori céges bulin kérték, hogy a vacsi alatt is legyen zene, de ne álljak a pult mögé, egyek én is - beraktam egy 1 órás előre felvett szettet, aztán amikor az lement, kezdtem a sajátomat élőben játszani. No, ilyen alkalmakra relatíve kis erőfeszítéssel lehet "töltelékzenét" összerakni ezzel - és szerintem élek is majd vele alkalomadtán.

(A feltöltéseimhez azért csak odaírtam, hogy ez nem élőben felvett mix - így érzem korrektnek, pláne, hogy most megint felröppent, hogy a nagyobb fesztiválokon a sztárok előre felvett mixeket "playbackelnek")


FrankMonzano
(őstag)

Sziasztok! Otthoni/hobbi zenélésre, alapok gyakorlására, mi a legolcsóbb, legjobb ár/érték arányú cucc, amit érdemes venni? Új vagy használt is?


beteg
(őstag)
Blog

Egy jó házi szilva. Tudja oldani a gátlásokat! :)
Vagy mire gondolsz?


FrankMonzano
(őstag)

Köszi szépen, pont erre gondoltam! :DD
Bocsi, lemaradt: dj kontroller, otthoni mixelgetésre valami.


SityiSXT
(őstag)

Én nagyon kedvelem a Hercules DJControl Inpulse 300-at (és igen, kicsit elfogult vagyok a gyártó irányába):
- lényegesen olcsóbb, mint a legtöbbször ajánlgatott Pioneer DDJ-400 / FLX-4
- a saját szoftverén kívül (Djuced) Seratóval (az Mk2 már így jött, az eredeti visszamenőleg nemrég kapta meg), VirtualDJ-vel és djay Pro AI-jal is kompatibilis
- egyébként a Djuced egy egész jól összerakott program, ráadásul ingyenes (illetve van beépített DJ Academy is)
- a Beatmatch Guide nagy segítség tud lenni az elején
Hátránya lehet, hogy Rekordbox-szal nem kompatibilis, így később, ha esetleg klubokban lépsz fel, problémás lehet a könyvtárad átvitele arra a platformra (persze nem megoldhatatlan).

Ha esetleg ez drága lenne, a 200 se rossz választás, de az azért érezhetően limitáltabb képességű és könnyebben kinövi az ember. A legolcsóbb a kíválatukból a Starlight (iiletve a mobilos tesója a Mix), ezek viszont nem hinném, hogy kezdőknek valók - én például szettek összerakásához használom őket, amikor nincs kedvem a nagy cuccot elővenni.

[ Szerkesztve ]


beteg
(őstag)
Blog

Én bocs, DJ ügyben nem vagyok otthon sajnos :(
De a remixeket bírom, ha majd elkészül a sajátod, minden kép osztd meg ittl!


Radeon_5
(aktív tag)

Szerintem mondj ertekhatart is, azzal kicsit konnyebb ajanlani.
Nekem a Pioneer FLX-4 van es ar/ertek aranyban es jovobeni DJ karrier befektetes tekinteteben nem nagyon van most jobb ajanlat szerintem. Ha nezelodsz kicsit, alig hasznaltak is neha felbukkannak talan 100-110 korul.
Nekem azert jo mert mindemellett kompakt is es konnyen hordozhato, de megsem a jatek kategoria mar.
Ha ennel alacsonyabb a keret, akkor lasd SityiSXT hozzaszolasat :)
Meg esetleg van par regebbi cucc ha az is jatszik, vagy esetleg Traktor S2.

[ Szerkesztve ]

üzenetek