Zeneszerkesztő és DJ topic - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


SityiSXT
(őstag)

Laidback Luke nemrég a vlogjában bemutatta a DJ.Studio nevű appot, a látottak alapján megtetszett, így én is kipróbáltam, és összehoztam vele egy mixet.
A DJ.Studio lényegében egy DJ-kre szabott DAW, némi AI segítséggel megtámogatva. Összeszeded, milyen számokat szeretnél a szettedbe, majd a mesterséges intelligencia kezelésbe veszi, és javasol egy sorrendet (hangnem, BPM, energia alapján), illetve beállítja az átkeveréseket is. A kapott eredményt persze kedvünkre módosíthatjuk - és kell is, mert amit először kaptam, az kissé egyhangú lett, legalábbis ami az átvezetéseket illeti. A Lite verzióban nem engedi teljesen szabadon formálni magát a mixelést, de azért még így is egész kellemes mértékű szabadságot kapunk - egy-két átkeverésnél éreztem a korlátokat, de meg tudtam oldani úgy még így is, hogy szerintem jól hangozzék. Lite verzió esetében 320 kbps MP3 és 720p mp4 videó lehet az export formátuma - videó esetében van beépített visualizer is, így YouTube-ra is érdekesebb formában lehet feltölteni az alkotásunkat.
Sajnos tény, hogy ezzel a programmal így magának a keverésnek az élvezeti faktora vész el. Viszont mostanában egész egyszerűen nem volt időm leülni és tisztességesen összerakni egy szettet - ezzel viszont sikerült úgy, hogy közben meg-megszakítottam a piszmogást a projekttel. Jópofa és érdekes a DJ.Studio, akár telefonon is lehet vele molyolni (persze teljes értékű élményt és funkcionalitást a rendes szoftver nyújt), de ellentétben Luke-kal én nem igazán tudom jó szívvel ajánlani, mert eléggé szűk réteget tud szerintem megszólítani. Ahhoz drága, hogy ötletet adjon egy-egy szettnél a számok sorrendjének kialakításához - ha pedig teljesen kihasználjuk, le kell mondjunk az élő mixelés élvezetésről. Bár az is igaz, én nem jelentkezem hetente új szettel, amiben a legújabb zenéket mutatom meg...

üzenetek