Zyxel NAS326 - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Tonyk
(veterán)
Blog

Ha gyári nagyon buta letöltőt használod, akkor a beállítások alatt a letöltési könyvtár alatt adod meg hová töltsön (kb itt: [link] ). Ha a javasolt transgui-t használod, akkor ott a letöltés elindításakor tudod megadni hová töltsön. pl : \i-data\md1\torrent. A lényeg, hogy a nas-on érvényes útvonalat kell használj. Átmásolni úgy másolod át, ahogyan a windows alatt szoktál másolni. csak nyilván a forrás nem c,d,e,stb meghajtó, hanem a hálózati helyek között található nas és annak egy megosztása.

[ Szerkesztve ]


Buvana
(aktív tag)

Ugyan nem közvetlenül idevágó kérdés, de segítsen valaki! Sikerült még régebben feltenni entwaret, és abból rtorrentet feltenni a nasra. rtorrent-easy-install volt futtatva. A baj az, hogy most vettem észre, hogy hiába változtatom meg a rutorrent pw-t, a transdrone mobil alkalmazás bármilyen jelszóval/jelszó nélkül is kapcsolódik a torrent szerverhez. Telepítéskor csak a rutorrent bejelentkezéshez kellett beállítani, és működik is rendesen, de a fent említett probléma nekem ijesztő. (a mobilalkalmazás újratelepítése sem oldotta meg)


padi68
(senior tag)

transmissiont használok a videokat tévén letudom és lejátszani is tudom, ez ami most kellene az 1 pdf és ezt nem találom...

[ Szerkesztve ]


Tonyk
(veterán)
Blog

Ha tm-et használsz, akkor miért is nem nézed meg hogy hova töltötted le? Erre írtam az előző hsz.-ban, hogy javasolt használni a Transmission Remote GUI-t: [link] . Ezt a gyári TM-alatt az előző hozzászólásban linkelt képen is láthatod, hogy hová töltesz le.


gabka86
(csendes tag)

Sziasztok!
Annó egy nas recovery szerű progit írtatok amivel windows alatt is olvasható lesz a nas-ból kivett hdd. Egyik gépen nem indult de a másikon elindult, viszont nem tudom egyből a nasra visszamenteni az adatokat.
Történet ott kezdődik, hogy 2 új 4 TB-os hdd-t kapott a nas és arra akarom visszapakolni a korábbi hdd-ről az adatokat Eddig két külön meghajtóként volt a két hdd, most viszonyt Raid 1-be van ha számít valamit. Nas külső portjára ha dugom akkor nem ismeri fel. Próbáltam még valami progit win alól de nem ment. Próbáltam ubuntu (live) alatt de nem látta az adatokat csak a meghajtót. Mountolni nem tudtam, valószínűleg nem értek hozzá :)
Valaki segítene ebben mert már nagyon felbosszantott és rengeteg időm ráment?


Tonyk
(veterán)
Blog

Google: windows ext4 reader
Linux alatt mdadm: [link]


gabka86
(csendes tag)

Google segítségével kerestem vagy 4 féle programot de egyikkel sem sem jutottam sokra. DiskInternals Linux reader kilép pár mp múlva ha rámegyek az adott hdd-re, de kipróbáltam az ext2fsd-t ami szintén nem akarja. Ha mountolom vele mondjuk k-meghajtónak akkor lesz egy k meghajtóm de nem lehet rálépni. De legalább látja:

Volt egy ami fel sem ismert egy meghajtót sem. :)

Ubuntus pendrive-ról bootolva próbáltam a parancsokat amit írtál de mdadm nem volt, felajánlotta, hogy telepíti de aztán sem működött. Érdekes, hogy fdisk -l parancsra sem tud kiírni semmit. Reggel egyszer kiírta de azóta csak elutasítja. Vagy nincs hozzáférése, nem is tudom mit írt már ki.
Tudom, én vagyok láma de lépésenként pontos utasításokra lenne szükségem. :)) Akár privátban is. :)

[ Szerkesztve ]


GrandS
(senior tag)

Tegnap kikapcsoltam a 326-ost, ma bekapcsoláskor ip-címet váltott (holott elvileg fixre állítottam). A fileokat elérem, de a web-es felületen egyetlen bejelentkezésemet sem fogadja el. Mi történhetett, illetve mit tegyek?


Ferrari fan
(tag)

Gyári alap jelszóval sem tudsz belépni?


GrandS
(senior tag)

Az admin-ra gondolsz? Nem.


Buvana
(aktív tag)

Gyanús. Akár még hozzá is férhettek.


Tonyk
(veterán)
Blog

Van olyan a user manualban, hogy "password reset". Na, ezt kéne elolvasni! ;)


GrandS
(senior tag)

Sosem volt kipublikálva. Rájöttem. Újraindításkor valószínű kétszer nyomtam meg a bekapcsolót és reszetelődött a NAS. Visszaállt az alapra. :-)


Buvana
(aktív tag)

Nem szükséges "kipublikálnod." A gyakorlatban van ilyen. De boldogok lettünk, hogy megoldódott :K


poolbig
(aktív tag)

Üdv!
NAS326-on sikerült törölni egy mappát és nem volt beállítva rá a lomtár. Van rá valami módszer, hogy visszaállítsam?
Köszi


tirszin
(senior tag)

Ahogy van az NTFS és FAT-re, biztosan van a Linox-os file-rendszerekre is.
Google-ben keresgess rá!


poolbig
(aktív tag)

Köszi. A Hetman Raid Recovery egész jól működött, igaz sajnos a fájlok 90% már felülíródott és 0 bájtosként tudta csak visszahozni.


MuKi^
(csendes tag)

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Egyik napról a másikra megszűnt a Twonky médiaszerver megosztása. A NAS-ra belépve engedélyezve van (ki/be kapcsoltam), de egyszerűen hiába hívom be 9002-es porton URL-ből, nem hajlandó megjelenni. Így a TV-k sem látják sajnos.

Van valami tipp, hogy hogyan lehetne ismét életet lehelni bele? Vagy van más Mediaserver, amit érdemes feltenni helyette, mert korábban is folyamatosan elvesztette a config beállításokat, például olyan mappák kerültek megosztottként amiket nem állítottam be, ami meg be volt állítva annak megszűnt a megosztása.

Köszi a segítséget!


NoNick
(tag)

Minidlna-t szokták helyette felrakni, keress rá itt a topicban.


DonThomasino
(veterán)

A webes Fájl böngésző helyett létezik olyan amit lokálba telepítek
majd azzal elérem a NAS t közvetlenül ?
Olyasmire gondolok mint a Transmission Remote GUI.

üzenetek