sith7 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Csípőizületi gyulladás

    4 éve kínlódunk a fiammal csípőizületi gyulladással, aki nem ismerné a betegséget, úgy kezdődik, hogy valamilyen felső légúti megbetegedés – pl. akár csak egy nátha – elkapja, és az ráhúzódik a csípőizületre, ott toktágulat keletkezik a csípőben, vízzel együtt. Ez feszít, járás közben, néha fekvés közben is fájdalmat okoz.

    Gyógymód szigorú fekvés, csak a mosdóba mehet ki, és non szteroid gyulladáscsökkentők szedése.
    Azt mondják róla , óvodás betegség, statisztikák szerint a legérintettebb korosztály 6-12 év között van. Fiam most szombaton volt 13.

    Amikor elkezdődött, 2 – 3 havonta volt 1-1 ilyen megbetegedés, 2018. decemberére eljutottunk odaáig, hogy havonta volt már 1.
    2 hét fekvés, 2 hét iskola. Ekkor már az orvos javaslatára góckutatás kezdődött. Vérvétel, röntgen, ultrahang, autoimmun vizsgálat, fogászat, fül-orr-gégészet. Minden eredmény negatív lett, kivéve az utolsó. Krónikusan gyulladt volt a garat mandula, ami okozhatja ezt, lehetett rá gócként tekinteni. Az ortopéd, a gyerek, és a gégész orvos is egyetértett abban, hogy ookzhatja, de nem biztos, hogy ez a kiváltó ok, de egy ilyen krónikusan gyulladt mandula nem jó a szervezetnek, mindenképpen ki kellene venni.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 32

  • Vesekő

    Évek óta küzdök vesekövekkel, és az utóbbi időszak elég termékenyre sikerült. Az elmúlt 5 évben volt 10 - 12 kövem, aki tudja milyen a vesegörcs, annak nem mondom, aki nem tudja, annak csak annyit mondok, hogy a szülési fájdalomhoz hasonlítják.

    Beszéltem egyszer egy 3 gyerekes anyukával az urulógiai ambulancián, ő is akkor görcsölt, és azt mondta, adjanak neki egy 4. gyereket, most átmegy a szülészetre, és megszüli, csak múljon el már ez a fájdalom. Hát ... ha ő mondja, hogy rosszabb, akkor neki elhiszem.

    Ha megindul egy kő, akkor vénásan szoktak injekciókat adni, többfélét is, de igazából nem szokott segíteni; akármilyen koktélt is nyomnak belém. Van még itthon többféle tabletta is /cataflam, buscopan forte, "lórugás" kúp/ de ezek még annyira se használnak, mint az injekció.

    Júliusban volt legutóbb egy 7 mm - es, azzal 3 napig kínlódtam, mire kijött, akkor 1 darabot láttak; tegnap megint rosszul lettem, bementem a kórházba, most egy 6 mm - es van úton, és van még 2-3 darab mindkét vesében.

    Hiába diétáztam, nem ettem tejtermékeket /kalcium oxalát - ból van a kő/, és mégis termelődnek újra, és újra ... nem mondják az orvosok, hogy ne egyek ezt meg azt, mert szerintük hajlam. Ami igaz is lehet, mert mindkét szülői ágon voltak a nagyszülőknél kő problémák, vesekő, epekő egyformán.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 149

  • Bűnöző lettem

    Hetente 1-2 alkalommal, munkámból adódóan el kell vinnem néhány papírt egy intézménybe. Ez, azon a napon sem történt másképpen, elmentem, leparkoltam az épület előtt. A járda melletti részen van egy sáv, ahol parkolni lehet, de mivel sok volt az autó, ezért csak ferdén tudtam leparkolni. Amit még tudni kell, hogy egy 2 sávos , egyirányú utcáról van szó.

    Amikor végeztem, kijöttem , beültem a főnököm Skoda SuperB – be, és elindítottam. Sűrűn álltak ott az autók, ezért lassan, - csak a kuplungot felengedve, gázadás nélkül – kezdtem el tolatni. Közben figyeltem hátra, oldalra, szűk volt a hely. Már majdnem alászedtem a kormányt, hogy elkezdjek fordulni, amikor puffanást hallottam.

    Fék , 1 – es, előregurulás után kiszálltam az autóból , és láttam egy középkorúnak tűnő nőt, aki a kocsi mögött állt, és a biciklijét nézte. Letolattam, elütöttem, hogy tehettem ilyet, miért nem figyelek, amikor vezetek , és hasonló mondatokat mondott.

    Életem azóta sem vett nagyon gyökeres fordulatot pozitív irányba, ezt is mondhatnám, hogy elég rossz lett az életünk az anyagi, és egyéb dolgok alakulása miatt. Ez annyira hiányzott még nekem, mint üveges Tóthnak a hanyattesés.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 155

  • Panelhézag

    Egyik este, felségem ül az ágyon, ami a faltól kb. 1 méterre van, és azt mondja, „Úgy érzem, valami...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 13 éve 101

  • Egy rendes ember

    Egy tavaszi napon böngészem a PH! játékos fórumait, azok között is az Starcraft 2 – t, amikor is olvasom, hogy béta kulcsokat osztogat a Blizzard. Ennek nagyon megörültem, mert az első rész is megvan, sokat játszottam azzal is, és a második részről addig megjelent képek, és videók alapján alig vártam, hogy kipróbálhassam.

    Beregisztráltam a battlenet – en a Diablo 2 + kiegészítő, és a Starcraft 1 játékaimat, és vártam a csodát ... jobban mondva a béta kulcsot.

    A kulcs jött is, de nem a Blizzard – tól, hanem 2 fórumtárstól is szinte egyszerre, megörültem neki nagyon, fel is tettem a bétát az egyik kulccsal, a másikat pedig odaadtam az egyik munkatársamnak, akivel már régóta együtt dolgozom, de csak most derült ki, hogy ő is nagy rajongója a játéknak. A továbbiakban hívjuk őt „S” – nek.

    A béta ideje alatt többször is játszottunk, nagyon megtetszett a játék mindkettőnknek, de ahogy közeledett a béta vége, és a játék megjelenése, én úgy próbáltam egyre jobban kiábrándítani, lebeszélni magamat a Starcraft 2 – ről, mivel megvenni nem tudtam volna az akkori, és a jelenlegi helyzetben sem, ezzel S is tisztában volt.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 34

  • Levi

    2007. január 25. – én megszületett Levi, a második gyermekünk. Egy gyermek születése mindig nagy öröm a...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 13 éve 232