wokot siman meg lehet csinalni sima serpenyoben is (ameddig megfeleloen egyeltes). a baj az vele, hogy ha mondjuk 800g wokzoldseg + 500g csirkevel tolod megkuldve kb 250ml szosszal (kiados kaja ket fore), akkor a 28as Scanpanban mar alig fer el a cucc.
ahogy neztem a leiras joresze cast iron: ez ugye szuper, csak ha nincsen bevonva, akkor elegge macera. a bevonatosat meg ugy hivjak Creuset es Staub.
Scanpannak van nagyon jo cast iron 32es wokja, viszont azt munka es ido takaritani. az Impact ilyen szempontbol jobb: tud indukciot, baromi nehez, nagyon egyeletes, es kb masfel kilo cucc lazan elfer benne. es van teteje, szoval ha kell picit tul lehet tartani meleggel. Scanpanok normal esetben ilyen 150-200 euro korul mozognak, de sajnos tenyleg megerik az arukat. arra kell vigyazni, hogy a 32es hatalmas, nalam eppen fer be a mosogatogepbe. meg nehez, de ugye cast iron is az.
sajnos itt is igaz, hogy a draga edenyben reszben gyorsabban van kesz a cucc, reszben pedig sokkal egyszerubb vele dolgozni.
IreN!CuS: thai boltban neha arulnak masfel literes pad thai szoszt, de a sima edespaprika szosz is jo szokott lenni.
Sriracha es Sambal olek is jo (esetleg a masik kettobe belekeverve), de pl Srirachca + habanero kombo is szuper tud lenni. probaltam BBQszosszal is (pl Texas es Sweet Baby Ray). olivaolajjal is fel lehet dobni.
Hieronymus: egyebkent jo minosegu hagyomanyos falu serpenyoben az ize nem nagyon lesz mas, csak fizikailag macerasabb jol elkesziteni, meg tovabb tart.
Donki Hóte: siman es lazan eleg hot ad at az indukcio, mondjuk en egyszerre max ilyen 2 kilonyit csinaltam.
[ Szerkesztve ]