"ha nem gond azért inkább a világszervezet álláspontját veszem mércének a kérdésben.": nem gond, a világszervezet álláspontja az általad linkelt anyag szerint az, hogy még nem tudtuk megbízhatóan összekötni a vöröshús evést a rákkal, de ha egyszer sikerül, akkor biztosak leszünk benne, hogy bazira rákkeltő.
onnan is látszik, hogy kamu az egész, mert kihozták, hogy statisztikailag a vöröshús evőknél 6% a végbélrák kockázata. Ami egy szép szám és tényleg indokolná a pánikot abban az esetben, ha nem lenne olyan kutatás, ami szerint a vegánoknál a végbélrák kockázata 6%.
a feldolgozott húsokkal kapcsolatban egyszerűbb dolguk lesz, mert ugyan magával a feldolgozott hússal semmi baj sincs, a feldolgozás közben hozzáadott adalékanyagokkal viszont már lehet gond. ez is olyan lehet, mint a vörösiszap: megnézték, hogy a vörösiszapban olyan anyagok vannak, aminek semmiféle rizikófaktora sincs. így hagyták, hogy ész nélkül kezeljék. arról meg mindenki kussban van, hogy viszont az az oldószer, amivel ezeket a veszélytelen anyagokat oldatba viszik, az rohadtul veszélyes.