[Re:] [djculture:] Norbi megvédte Laci bácsit a nemzet szakácsát... - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Valószínűleg meg fognak kövezni ebben a topicban, de önmagában az egész Norbis diétás dolog nem hülyeség. Lényegében egy alacsony szénhidrátos diétát tol, csak rájött arra, hogy teljesen reménytelen az embereket rávenni arra, hogy:
a) lemondjanak a megszokott kajáikról
b) megértsék, mint jelent egy alacsony ch-s diéta, és hogyan kéne összeállítani egy egész napi kajálást

Ezért bevezetett egy jelölés rendszert, ami szerint a saját márkanév alatt forgalmazott termékeit besorolja (gyakorlatilag ch tartalom alapján), és mindegyik kategóriánál meg van, hogy naponta mennyit lehet belőle enni. Lényegében nem jön ki más, mint egy egyszerű alacsony-szénhidrátos étrend piramis. Plusz megcsinálja a "hagyományos magyar" kaják és desszertek alacsony szénhidrátos verzióit (lásd túró rudi)
Ebből kifolyólag aki tényleg betartja a dolgot és tényleg (nagyrészt) az ő termékeit eszi csak, az szépen le is fogy tőle. Hogy a termékei horror áron vannak? Ez az ára annak, ha valaki nem hajlandó gondolkozni és tanulni... (meg sütni-főzni)

mephi666
Ha ugyanezeket valamelyik most menő gasztroblogger csinálná meg, akkor rögtön "Izgalmas", "érdekes", "menő" jelzőket kapna (nem feltétlen tőled, úgy általában). Igazából Laci bácsi is csak abba bukott bele, amelyikbe az összes gasztro blogger előbb-utóbb: egy darabig el lehet lenni a szokásos alapkaják "saját" verziójának elkészítésével, de valójában a főzés messze kevésbé összetett dolog, mint elsőre látszik. Van pár séma, pár alapanyag, pár elkészítési mód, aztán ezeket lehet variálni csomó kiegészítő anyaggal meg fűszerrel, de a lényegen olyan sokat nem változtatsz. Egyszer lehet csinálni hortobágyi húsos palacsintát gombával, és eladni, hogy na ez az én verzióm, de ha fél év múlva felraksz mondjuk füstölt sonkás hortobágyi húsos palacsintát, az már unalmas lesz... Mi marad? Minden olyan kaja ami teljesen szokatlan, illetve olyan összetett kaják, amiknek se otthon, se étteremi konyhán nem áll neki senki, csak a glasztrobloggerek főzik, mert jó nézni ahogy elkészül. Ugyanolyan lett ez, mint a pornóipar: jól néz ki a képernyőn, de ha megpróbálod leutánozni, rájössz, hogy ezt így ebben a formában semmi értelme ;]

[ Szerkesztve ]

üzenetek