üzenetek

hozzászólások


ctibor
(senior tag)

Most már kb. 10 napja megvan a két SIM-es és a P6-tól némileg eltérő hardverrel szerelt, de teljesen ugyanolyan kinézetű P6 S-U06 telefon, gondoltam, pár tapasztalatot leírok, hátha érdekel valakit.

Komolyabb beszámolót azért sem tudok írni, mert a nejemnek vettem és ő egy pillanat alatt megszerette, nem igazán engedi ki a kezéből, attól meg különösen fél, hogy elkezdek vele "ROM-olni" (mint más telókkal tettem) :) így aztán csak ritkán nyomogathatom...

De az biztos, hogy ez a telefon nem is igényli a módosítgatásokat, tökéletesen működik "out of box"! Android 4.2-es és Emotion UI 2.0 van rajta gyárilag, és a ROM soknyelvű, benne a magyar is. Ugyanakkor tény, hogy pár dolog egyes menükben angol maradt, ráadásul 1-2 helyen még kínai írásjelek is feltűnnek (pl. a Telefon hívásnaplóban a név és a szám alatt), de ez nem zavaró. A leszedhetetlen Huawei alkalmazásoknak csináltam egy mappát, abba belepakoltam őket és nem nyúlunk hozzájuk -- pl. Vmall, Driving mode, App Center, stb. (Egyébként némelyik Huawei app hasznos lenne, ha nem csak kínaiul tudna, pl. az AppCenter és a Driving mode, ha valakinek van ezekből európai verziója és elküldené, köszönettel megpróbálnám lecserélni a kínai változatot.)

Ahogyan a P6, ez is nagyon gördülékeny tökéletesen, akadás nélkül fut a menü és a programok. Erős benne a WiFi, semmilyen problémát nem tapasztaltam vele, a GPS pedig meghökkentő: szinte AZONNAL talál vagy tíz műholdat és nem ereszti őket :K . Rátettem a háron betűs navit, és amíg betöltött a progi, már meg is találta a holdakat. Sok GPS-es telefonom volt már, de ez kiemelkedően jó!

Csak pár fényképet csináltunk vele eddig, de azok is a kínai telefonok átlaga felett vannak, viszonylag színhelyesek és nincs az oly gyakori olajfestmény-jelleg. Fotóban persze vannak sokkal jobb telefonok, de nekünk megfelelő a minőség.

Egyszóval, eddig csak pozitívak a tapasztalatok! Ha ehhez is kihozzák a Kit-kat-ot, akkor azt felteszem majd rá, de különben nem nyúlok hozzá, amíg nincs vele gond.

Végül pár képernyő-mentés.

Antutu-eredmény:

A 'Beállítások - Telefonról' menüpont:

Amint a képből is látszik, ennek 16 GB a belső tárhelye (ebből alapban kb. 12GB használható), cserében viszont nincs SD kártyahely, mert annak a helyére megy be a 2. SIM.

Ha lenne kérdés, szívesen megpróbálok válaszolni -- amennyiben tudok. :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek