[Re:] [aram01:] Idegen vagyok a konyhában, kéne egy kis help (avagy gyorstalpaló balekképző) - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


aram01
(nagyúr)
Blog

kezdjük, holnap 10-ig hozzunk össze valamit :)


Met
(nagyúr)
Blog

Kinek? Hány főre? Mi van otthon? Ha a vásárláshoz is béna vagy ;]


Klaus Duran
(senior tag)
Blog

Marhapöri. ;]


aram01
(nagyúr)
Blog

Jah, 3 fő, 2 felnőtt és egy gyerek aki 12 éves és ő lesz a segédem. Mi van itthon? Kb semmi. Mindig frisset főz a nejem (ezért nyalókázok most). Háború esetén fél napig bírnánk kajával :D

Klaus Duran: :P

[ Szerkesztve ]


joeetm
(tag)
Blog

:D

[ Szerkesztve ]


szente
(addikt)
Blog

Tojásos nokedli salátával. Édes savanyú kizárólag Ben nagybácsi mártásával elkészítve. Vagy tepsibe dobsz egy kis olajat, meg pár szelet húst, ízlés szerint befűszerezve. Mi ilyeneket eszünk. :D


aram01
(nagyúr)
Blog

Tegnap volt tepsis hús, nem tudok nokedlit szaggatni amúgy jó ötlet :Y

Klaus Duran: onnan max a két sör az elejéről

joeetm: :D

[ Szerkesztve ]


dynamicrossh
(tag)
Blog

Valami tésztát az gyorsan meg van.
Nem bonyolult, megfőzöd a tésztát, az gondolom menni fog. A szósz se bonyolult, olajon pirítasz vöröshagymát, dobsz rá darált húst, nyomsz rá valami szósz alapot, én még szoktam venni külön paradicsomos szószt is mert úgy az igazi, dobhatsz hozzá egy kis konzerv kukoricát babot gombát vagy amit szeretsz aztán kész is. Egy csimpánz is meg tudja csinálni.


kaszaking
(tag)
Blog

Süss tojást az könnyű és gyorsan megvan :D


aram01
(nagyúr)
Blog

ezaz fiúk, pörgessük a témát, eddig a 2 sör oké, a tésztaféle sem rossz, tojásért nem vagyok oda. Max a két sajátomat tűröm meg a közelemben :))


dugynok
(senior tag)

Egy jó lecsó aranyat ér :) Tojással vagy nélküle, tarhonyával vagy kenyérrel, füstölt kolbásszal vagy virslivel, simán vagy csípősen.. A lehetőségek tárháza sokas :)


Met
(nagyúr)
Blog

nem tudok nokedlit szaggatni
Lehet venni készen ;)

Amúgy ja, lecsó jó ötlet, egyszerű is megcsinálni.

Szente a Mákosguba az desszert vagy nasi nem főétel és nem mondta hogy két fogást kell összeütnie:D

[ Szerkesztve ]


szente
(addikt)
Blog

Dehogy nem tudsz. Én is azt hittem, aztán neki álltam és tök egyszerű. Csak rá rakod a tésztát a szaggatóra és elkezded nyiszatulni valami spakliszerűvel, vagy fakanállal. A tésztája is tök egyszerű tojás víz liszt só olaj.

Még egy kettő: Mákosguba, placsinta

[ Szerkesztve ]


Armahun
(addikt)
Blog

Ez jó, csak elfelejtettek alá tenni egy kis darált marhahúst. ;]


kaszaking
(tag)
Blog

Bundás kenyér esetleg?


Klaus Duran
(senior tag)
Blog

Bolognai spagetti
Van hozzá zacskós alap. ;]


aram01
(nagyúr)
Blog

eddig ben bácsi rizs+szósz+csirkemell felcsíkozva, a nokedli para még. :)
Lecsót kb 2 évig ettem szinte mindennap, szegénykoromban abból elég volt
azért akinek ötlete van ne tartsa magában


Armahun
(addikt)
Blog

Ha csontos mellet veszel, akkor a csontból egy kis leveszöldséggel és tésztával csinálhatsz egy levest is.


DeFranco
(nagyúr)
Blog

bonyolultnak látszik, de gyakorlatilag csak abból áll hogy a darabolt részeket meghatározott sorrendben egymásra dobálod a forró serpenyőben:

Csirkecsíkok sztroganov-módra

Hozzávalók:
30 deka csirkemellfilé
1 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
1 csokor újhagyma
15 deka gomba
1 deci tejföl
1 deci tejszín
fél teáskanál magos mustár
2 darab csemegeuborka

frissen őrölt bors

Azzal kezdem, hogy 2 centis kockákra vágok 30 deka csirkemellfilét, a kockákat megsózom és megborsozom, aztán rájuk szórok 1 evőkanál lisztet, hogy ne tapadjanak majd annyira sülés közben egymáshoz. Ezután egy közepes méretű, mélyebb serpenyőben 1 evőkanálnyi olvasztott vaj és ugyanennyi olaj keverékén 2 perc alatt halványpirosra sütöm a csirkedarabkákat. Szűrőlapáttal kiszedem, és alufóliával lefedve rövid időre félreteszem őket, hadd pihenjenek. A serpenyőbe újra 1 evőkanál vaj meg 1 evőkanál olaj kerül, amiben aztán gyengéden megpárolom a csokornyi karikákra vágott újhagymát. Hozzáteszek 15 deka vékonyra felszeletelt gombát, közepes erősségűre tekerem a lángot és puhára párolom a gombaszeleteket is. Közben összekeverek 1 deci tejfölt, ugyanennyi tejszínt és 1/2 teáskanál magos mustárt (szerk: ebből több kell, nem elég 1 tk, kell vagy 2 ek tutira), majd ezt a mártást hozzáteszem a hagymás gombához. Visszarakom a serpenyőbe a csirkekockákat, összekeverem az egészet és lefedve 5 perc alatt összefőzőm a mártásos csirkét. Végül kihalászok a savanyúságos üvegből 1-2 darab csemegeuborkát, és icipici darabkákra vágva ezeket is hozzákeverem az illatos, krémes húsfalatokhoz. 2 nagy adag lesz belőle.

nem saját recept, valami netes gyűjtés, de garantált utána a barátnő élmény IYKWIM ;)

amúgy meg:

PH!akanál (ajánlom a hagymalevest :P )

[ Szerkesztve ]


aram01
(nagyúr)
Blog

ha már lúd(csirke) legyen kövér, olyat veszek. Hagyjak rajta valamennyi húst is?


Armahun
(addikt)
Blog

Hagyhatsz, attól csak sűrűbb lesz.


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Én túrós tésztával kezdtem. És meg is maradtam ott. De az könnyű.


aram01
(nagyúr)
Blog

Menj már, elolvasni is sok nemhogy megcsinálni :Y :D
De azért köszi, ha lenne időm elmennék egy 2 hetes kurzusra, de így hogy nincs még nézni se merném ahogy csinálják :)

Arni: Lehet bevállalom, ha nem sikerült az a kis mellcsont egy pár zöldséggel nem veszteség ;]

(#23) VoidXs: ez kb az én pörköltös szintem, de legalább egészséges vagy a túrótól :D

[ Szerkesztve ]


szente
(addikt)
Blog

Amúgy én egy csomószor főzök úgy, hogy csak össze öntöm ami otthon van és szerintem passzol egymáshoz. Általában jók szoktak lenni. :)


Armahun
(addikt)
Blog

Nem nagy kaland, pirítasz egy kis hagymát, megforgatod benne a zöldséget, felöntöd vízzel.
Meg lehet bolondítani egy leveskockával meg egy kis petrezselyem zölddel.
Ízlés szerint csigatészta vagy cérnametélt.


dabadab
(titán)
Blog

"mélyebb serpenyőben 1 evőkanálnyi olvasztott vaj és ugyanennyi olaj keverékén 2 perc alatt halványpirosra sütöm a csirkedarabkákat."

Mondjuk 0. szintű szakácsok már az olvasztott vaj el nem égetésénel elakadhatnak (vagy ha nem, akkor meg lehet, hogy két perc múlva még mindig nyers lesz a csirke), meg nekiállhatnak problémázni azon, hogy az evőkanálnyi vaj az tulajdonképpen mennyi is.


DeFranco
(nagyúr)
Blog

hát te tudod, de ez tényleg baromi egyszerű... nem felvágásból mondom, tényleg az, full annyi az egész hogy dolgokat dobálsz serpenyőbe.

jó, egyszer kiveszed a húst, aztán meg visszarakod, de ez már ne legyen túl nagy fikcsó, valahogy összejött az a gyerek is. ;]

@dabadab: lehet akkor csak én pótoltam bátorsággal a butaságot, én beöntöttem az olajat, rádobtam a vajat, amikor elolvadt akkor beledobtam a csirkét. tada.wav

amikor fehértől eltérő (ti. aranysárga) szine lett, akkor meg kivettem. ennyi. egy evőkanálnyi vaj az meg pontosan egy evőkanál, de ha másféllel tesz bele, akkor sincs gond, megbírja a szaft. mondom, hogy hülyebiztos a recept. aki egy hagymás rántottát megcsinál az ezt is meg tudja, de nem tolom, ha nem, hát nem.

[ Szerkesztve ]


aram01
(nagyúr)
Blog

szerintem ezt tesztelem, ha sikerül legalább már 2 fogásos lesz a privát szakácskönyvem

(#25) szente: :D


aram01
(nagyúr)
Blog

ott a pont, jól átérzed a helyzetem :K

(#28) DeFranco : de szenya vagy ;] :D


kaszaking
(tag)
Blog

Majd beszámolsz arról hogy mit sikerült összehoznod és hogy milyen lett?


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Pénz van nálad? Rendelj valami normális kaját inkább. :DDD


aram01
(nagyúr)
Blog

Látom gyűlnek szép lassan a hiénák 😄👍


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

És mond azt hogy te csináltad. :DDD

(#35) aram01

Na tessék, itt a megoldás, nem kell szenvedni. Szólsz anyudnak hogy kicsit csessze el a kaját, otthon kis rumlit csinálsz, simán beadod, hogy te kutyultál...Gyereket meg lefizeted. :DDD

[ Szerkesztve ]


aram01
(nagyúr)
Blog

Ááá. Azt hinné anyámtól hoztam. Mondjuk filozok rajta 👌😃


JoeYi
(őstag)
Blog

bundáskenyér


aram01
(nagyúr)
Blog

Bundáskenyér cink ebédre,nem?


Met
(nagyúr)
Blog

De, az reggeli kaja.


snecy20
(veterán)

Ó, ne tudd meg hogy mennyit lehet kínlódni tésztával annak, akinek nulla rutinja van benne. :)
Ember nem vágott taccsra annyi tésztát rövid időn belül, mint egyszer én. :DDD

Met

Szerintem azt lehet enni bármikor, nálunk tradicionális uzsonnás/vacsorás kaja volt mindig is.

[ Szerkesztve ]


aram01
(nagyúr)
Blog

Sztori? 😄

[ Szerkesztve ]


JoeYi
(őstag)
Blog

nem kell túlvállalni magad. Csinálj kőrözöttet, vagy vegyél tömlős sajtot és kend kenyérre, 1-2 melegszecsót is összedobhatsz meg 1-2 bundás, ízlésesen tálalva. Ha bármi másba vágnál bele akkor legalább egyszer főzd meg mielőtt vendég elé teszed. Amúgy nosalty.hu


aram01
(nagyúr)
Blog

A melegszendvics is nagy ötlet az már majdnem főtkaja 😃


aram01
(nagyúr)
Blog

Most olvasom a szerkesztést 😁👍


snecy20
(veterán)

Hasonló helyzetben voltam egyszer mint te most. Volt itthon tartalékban négy csomag spagettitészta. Hármat túlfőztem, kuka, majd megkönnyebbültem hogy ott van negyediknek a mentsvár, el nem ronthatom... És túlfőztem még azt is! :D

Vacsoraként a darálthúsos bolognaiszószt kenyérrel tunkoltuk végül.


kmisi99
(addikt)

Ami kicsit extrább kaja is nem kb bundáskenyér szint az a rakott milánói.

Kell hozzá 2 tasakos knorr vagy maggi milánói zacskós cucc, ehhez kell sonka amennyi rá van írva meg gomba de ez kihagyható ha nem fogják szeretni, persze mindenből dupla adag mert 2 zacskónyi milánió lesz. Kell egy pohár tejföl és egy kis sajt (a füstölt sajt exta ízélményt ad hozzá. Ha tudsz szószt alapból csinálni otthon nem kell zacskós milánóit venni de azzal a legegyszerűbb. Megcsinálod a szószt főzöl mellé egy zacskó akármilyen tésztát, lehetőleg ne spagetti vagy makaróni tésztát hanem ilyesmit ezt könnyebb kezelni [link] . Ha megvan a szósz és a tészta egy hőálló tálban vagy egy kisebb magasabb tepsiben szépen elkezded felépíteni tészta, szósz, tejföl, sajt, tészta, szósz, tejföl, sajt míg minden el nem fogy. Berakod fél órára a sütőbe és kész, nagyjából 1 óra az egész de ebből fél órányi elkészítést a sütő végez. Mind minden rakott dolog ez is rohadt finom és rohadt laktató. Ez elég 4 jól megtermett felnőttnek a jóllakáshoz.

[ Szerkesztve ]


#90933760
(veterán)

Akkor rendelj más kaját, mást is hoznak a pizzán kívül, vagy menjetek el étterembe. Kell egy kis kikapcsolódás néha amúgy is.


potyautas
(csendes tag)
Blog

Mi az a "disznópöri"? Ha ez valami pörkölt, akkor nem vagy elveszve. Ha pörköltet tudsz, akkor összedobsz egy paprikás krumplit is félóra alatt. Leírjam, vagy megnézed a guglin?


aram01
(nagyúr)
Blog

kösz srácok, sokat segítettek :K


8th
(addikt)
Blog

Rakott krumpli vagy töltött tök? Hozzákészülődni kicsit pöcsölős de pofon egyszerű kaja mindkettő.


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Én inkább azt nem értem miért jó vajat meg olajat összeönteni :F

Amúgy szerintem egyszerű kaja kategóriában a túrós csusza verhetetlen :) Főleg ha az ember cukorral eszi, akkor gyakorlatilag nincs mit elrontani rajta. Oké, tészta főzést is el lehet rontani, de azért azt nehéz (persze ha az ember akarja, akkor minden sikerülhet :D)

üzenetek