[Re:] [Kalandor:] “I make ramen until my soul runs out” - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(addikt)
Blog

Nehéz hozzászólni.
Borzalmas körülmények között dolgozik ez az ember. Sajnálom. De mi nem értjük teljesen a japán gondolkodást, ezért nehéz megítélni.
Borzalmas körülmények között készíti a ramen levest. Inkább egytálételt. Jobban belegondolva nem tudnám elkezdeni enni. Az NNK nagyjából 1 másodperc alatt csukná be örökre a kifőzdét.

"A ramenről azt szokták mondani, igazi szuperétel, hisz tele van egészséges alapanyagokkal: kerül bele például gyömbér és fokhagyma, ezek a hozzávalók immunerősítőnek is kiválóak."

A videót végignézve már értem az immunerősítő hatást.


bitpork
(veterán)
Blog

Itthon is a legjobb helyek hasonlóak. Ott a Pléhcsárda. Minden helynek megvan a maga specialitása.
És ez az alázat a munka felé ami errefelé nagyon hiányzik.


Picco
(addikt)
Blog

ez a megszallott elkotelezes elegge idegen/erthetetlen szamomra, nem sokszor talalkoztam vele eletemben, csak tisztelni tudom.

UKben a leg izletesebb kajakat olyan helyekrol ettem ami kivulrol lepukkant "hole-in-the-wall" volt de mindig sor allt elotte, sokaig nem ertettem aztan egyszer en is bealltam a sorba.

legnagyobb csalodasok pedig bizony ott ertek ahol a foldrol lehetett volna enni, takarito szemelyzet nagyon remelem ott tobb penzt kapott mint a szakacs. persze mindketto fentebb felsorolt peldara volt kivetel is.


Narxis
(nagyúr)
Blog

A japánok azért már túltolják.


Hieronymus
(addikt)
Blog

Két gondolat.

A lepusztult épület lepusztultsága és a konyha tisztasága között nincs szoros összefüggés. Egy szalmonella fertőzés eléggé kellemetlen tünetekkel jár. Inkább tartsák be a higiéniás előírásokat.
A videóban kb az összes előírás betartása hiányos. Ami a japánokra kevéssé jellemző. A szusi készítésnél magas színvonalon tarják meg a előírásokat. A nyers hallal nagyon kell vigyázni.

Igen, a sorban állás vagy a tele parkoló jelzi, hogy elfogadható ételeket készítenek. Nem minden esetben az íz jelent előnyt. Az olcsó étel is generálja a sort.

"...nagyon remelem ott tobb penzt kapott mint a szakacs."

Az éttermek döntő többségében nincs valóban jó szakács. Mélyhűtött, félkész ételeket tálalnak a vendégnek, melegítés/sütés után. De sok esetben ezt sem sikerül jól elkészíteni az alkalmazottaknak.
Ha van egy étteremnek Michelin-csillaga, az jó szakácsot feltételez. Valójában a szakács kapja és nem az étterem, azt a csillagot. De azt is érdemes megnézni hogy milyen konyhát visz az étterem. Én a francia konyhát kevésbé szeretem. Szóval nem piszkálom a francia éttermek étlapját.
Ha van a közelben Bib Gourmand jelölésű étterem, azzal sem jársz rosszul. Az ár - minőség aránya jó.


Picco
(addikt)
Blog

"A lepusztult épület lepusztultsága és a konyha tisztasága között nincs szoros összefüggés. Egy szalmonella fertőzés eléggé kellemetlen tünetekkel jár. Inkább tartsák be a higiéniás előírásokat.
A videóban kb az összes előírás betartása hiányos. Ami a japánokra kevéssé jellemző. A szusi készítésnél magas színvonalon tarják meg a előírásokat. A nyers hallal nagyon kell vigyázni."

dolgoztam sushi etterembe, manageltem is egyet rovid ideig ami delivery only volt(az eat-in reszet epp akkor alakitottak at amig ott voltam) de voltam beugros mas branchokban is tehat az a resze is ismeros valamennyire es egyet is ertek a az altalad irtakkal.

"Az éttermek döntő többségében nincs valóban jó szakács. Mélyhűtött, félkész ételeket tálalnak a vendégnek, melegítés/sütés után. De sok esetben ezt sem sikerül jól elkészíteni az alkalmazottaknak."

ez is tulnyomo tobbsegben igy van sajnos, viszont amiket en emlitettem (altalaban pakisztani kifozdek vagy hasonlok) azoknal meroben mas a modus operandi. nem szivesen mennek be a konyhaba kritikus szemmel, isten sem tudja mit talalnek de abszolute 10/10 izre.
jellemzo meg hogy foleg epulet kulsejehez kepest kicsivel magasabb arakon dolgoznak, de a curryben levo husok (mar amennyire ez megallapithato) egy par fokkal jobbnak tunnek a hasonlo uzletekhez kepest akik kicsivel tobbet adnak a kulcsinre, izrol ne is beszeljunk mert az tenyeg nagyon rendben van.

feher hollo: kulturalt helyseg, belvarosban, kituno szakaccsal es normalis aron is van, de eddig egy ilyennel talalkoztam birmingham city centreben...londonban szerintem ez megoldhatatlan a berleti dijak miatt.

[ Szerkesztve ]


hokuszla
(aktív tag)
Blog

https://nerdyfoodies.com/countries-with-the-most-michelin-stars-412.html

Which country has the most Michelin star restaurants?
1. France (758)
2. Japan (544)
3. Italy (432)


Hieronymus
(addikt)
Blog

https://welovebudapest.com/cikk/2022/11/3/gasztro-magyar-michelin-csillagos-ettermek-2022

Magyarország alul reprezentált a listában, de azért van lehetőség moderált árak mellett is minőségi ételt fogyasztani.


adlersson
(aktív tag)
Blog

kek, Pléhcsárda, mint a legjobb hazai helyek egyike... :))


mephi666
(nagyúr)
Blog

van az egyik véglet: a 2 falatnyi adagok, flancosan tálalva, egy marék fogyaszthatatlan dizájnelem közt... na, a pléhcsárda a másik véglet :DDD ...ahol a 2kilós rántott szelet maradékát körettel együtt bevágják egy szatyorba és viheted

én inkább a 2 véglet közt maradok: nem kell a sok flanc ahhoz, hogy ízlésesen nézzen ki a kaja és a mennyiséget is be lehet normálisan állítani, hogy átlagember bőven jóllakjon, de a nagyétkűek se haljanak éhen

...amúgy a pléhre is ráment a nébih, amikor gusztustalan körülmények uralkodtak a konyhában... azóta ez elvileg rendeződött, de szerintem minimum lenne ennyi igényesség minden ételt előállító helyen, hogy rendezett legyen a konyha... (főleg, hogy nem jelent nagy pluszköltséget, csak humán erőforrást)


adlersson
(aktív tag)
Blog

Számomra a Pléhcsárda kínálata is a "fogyaszthatatlan" kategóriába tartozott, de lehet, hogy elszoktam már a hagyományos, hazai ízektől. :N


Hieronymus
(addikt)
Blog

"van az egyik véglet: a 2 falatnyi adagok, flancosan tálalva, egy marék fogyaszthatatlan dizájnelem közt... na, a pléhcsárda a másik véglet :DDD ...ahol a 2kilós rántott szelet maradékát körettel együtt bevágják egy szatyorba és viheted"

Korábban linkeltem a magyar Michelin éttermeket. A lista alján van az elfogadható árú és jó minőséget nyújtó magyar éttermek listája. Ha teheted próbálj ki egyet. Ezek nem a két dísz közé pöttyentett közel ehetetlen vackok.

"....szerintem minimum lenne ennyi igényesség minden ételt előállító helyen, hogy rendezett legyen a konyha... (főleg, hogy nem jelent nagy pluszköltséget, csak humán erőforrást)"

Mindenki szerint.

De nem csak a tisztaság a probléma az éttermekben.
Agyonhasznált, rozsdás eszközök és omladozó falak vannak sok helyen. Takarítással képtelenség megtartani önmagában a megkívánt állapotot. Egy konyha felújítása hatalmas költség. A plusz takarítószemélyzet sem olcsó ma már.
Ezért lavírozik a nemlét határán sok étterem. Legalább is egy fosos járványig.


kenwood
(veterán)
Blog

üzenetek