üzenetek

hozzászólások


sing1ep1ayer
(őstag)

Ezeket azért jó tudni. De így is előre kell főznöd ha rendszeresen használod, ráadásul nem 12 órával, hanem napokkal. Egy étteremben ez nem gond, ott természetesen előre dolgoznak, de a háztartásokban ez azért annyira nem jellemző. Otthon inkább csak az dívik, hogy adott ételből sokat készítenek és a maradékot későbbre elrakják.

Még azt nem értem, hogy ezek szerint általában csak húst készítenek vele? Mert gondolom a babot,a sárgarépát, vagy a krumplit nem sütik át tálalás előtt, hogy sültes kérge legyen. Azt meg elképzelhetetlennek tartom, hogy az 1 hétre előre megfőzött, majd hűtött, végül kérgesre sütött hús finomabb legyen, mint a hagyományos módon teljesen frissen elkészített verzió - de persze hozzáteszem: sosem kóstoltam a Sous Vide változatot.

Egyébként mondanál egy példát "bonyolultabb" ételre, aminél ez a módszer egyértelműen győztes egy étterem esetén? Esetleg Wellinton?

üzenetek