A nagy kínai fülhallgatóteszt III.

Kiváló ár/érték arányú kínai fülhallgatók, harmadik felvonás: összesen 11 darab fülhallgatóval! – írta: Dave™, 7 éve

UiiSii C100

Előszó
Néhány szóban a gyártóról: Az UiiSii egy kifejezetten termékeny gyártó, bár itthon egyelőre kevésbé ismert, mint például a Rock vagy a KZ, jó tudni, hogy bérgyártásban sok másik gyártó neve alatt is az ő füleseikkel találkozhatunk. Pl. a Rock Y1 és Y5 is valójában UiiSii termék, ahogyan jó eséllyel a később bemutatásra kerülő Blitzwolf is. A C100 belépőmodellként a paletta legalján foglal helyet, így túl sokat nem érdemes várni tőle, elsősorban azért rendeltem, mert még mindig kutatom a legolcsóbb ajánlatokat, hátha valami le tudja taszítani az Awei ES-Q9-et a képzeletbeli ár/érték arány trónról.

Külső / kényelem
Az UiiSii C100 a Rock Y1-hez hasonlóan színes egyéniség, de ezúttal van piros opció is. Az egész rendkívül könnyű, kábelén pedig ezúttal is megtalálható a mikrofon, megfelelő méretű illesztékkel stabilan a helyén marad. A hosszúkás forma miatt valamennyire ki fog lógni a fülünkből, de ez nem zavarja a kényelmet. Enyhe driver flex tapasztalható, nem zavaró mértékű. A kábelzaj alacsony, maga a kábel pedig nem gubancolódó fajta.

Hangja
Hangja kategóriáján belül átlagos, a kategóriagyőztes Awei ES-Q9-et nem közelíti meg, annál kevésbé tiszta, kisebb felbontással, mélyben kevésbé kiterjesztett, felül pedig jobban fedett. Karaktere kiegyenlített, tehát egyik tartomány sincs a többi rovására emelve. A mély tartomány puha, de kontrollált, a dobok ütnek ha kell, de a szub tartományban már elfogy az energiája. Az énekhangok a helyükön vannak, ezek részletessége azonban csak átlagos. A magas tartomány lágy, fedett, hamarabb lefut a kelleténél. A virtuális színpad szélessége csak átlagos, a mélysége viszont átlag feletti: levegős, tágas térérzet, de elsősorban mélységben.

Illesztékajánló
A gyári illesztékek átlagos darabok, csak a középső méret passzol színben a fülhallgatóhoz, a többi transzparens. Átmérőjük 5 mm, illeszkednek a fülhallgató vetőcsövéhez. A vetőcső egyébként az átlagosnál rövidebb, így nem minden illeszték fog passzolni rá.

Kiknek ajánlható?
Elsősorban azoknak ajánlható, akik olcsón szeretnének színes, mikrofonos fülhallgatót elfogadható hangminőséggel. Akik ugyanezt a színes megjelenést sokkal jobb hangminőség mellett keresik, a Rock Y1-et válasszák, akik pedig ebben az árkategóriában szeretnének sokkal jobb hangot, az Awei ES-Q9-et, de ekkor le kell mondaniuk a mikrofonról.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények