Az általunk szervezett 4., utolsó PH autós találkozó

Még mindig fontosnak tartjuk a névtelenséget levetkőzni és a kockulásból átváltani az üzemanyaggőzös módba. – írta: bitpork, 8 éve

Indul a nap

Menet közben raczger bejelentkezett, hogy reggel 7-re gyön Na nem mondom, hogy rosszul esett, hogy hajnalban kell kelni, de ha finom és nőies akarok lenni, akkor nem volt teljesen őszinte a mosolyom a hírre. Az általa belengetett pulled pork

(a fene a fajtámat, hogy nekem mindig más jut erről az eszembe ) igényli a gondozásmentes nyugalmat, meg a 8 (nyóc!) órát a smokerben. Mire észrevettem raczger hívásait szombat reggel (természetesen a telefont lenémítva felejtettem, nehogy a vendégségben nálunk lévő Mágus2+né felébredjen), szegény már az utcán előttünk elkezdte a divájszot összerakni és tüzet csiholni.

A nap álmosan és darabosan indult. Kedvenc szakállas troll kollégánk ()villámlátogatásra befutott, lepakolta az általa neppelt ablaktörlőlapátokat, majd kezében a saját lézeres hőmérőjével leellenőrizte a saját kocsijának napkollektor képességét,

és raczger által mondott hőmérsékleteket a smoker kapcsán.
Mindeközben volt egy meglepetésvendégünk Kalandor személyében, aki két vizsga (4 - a szerk) között meglátogatta a VAG topik szakiját. Mágus2 meghálálta neki a korai kezdést: vitte egy kört a saját Skodájával is, bemutatva, hogy nincs annak az Octaviának semmi baja. Mondjuk ez nem nyugtatta meg teljesen az online vendéglátónkat

Viszonylag korán befutottak a motoros kollégák.

(Köszönjük szépen Francia91 phórumtársunknak a részvételt, és az igehirdetést!) És hogy megint a jó oldalát domborítsam a dolognak, büszkén elmondhatom, hogy már nem csak négy de kétkerekű ph-sok hosztja is lehetett az összejövetel. Rögtön pesszimistázok is egy gyorsat, mert lehettek volna sokkal, de sokkal többen is.

A délidőhöz közeledve nekiálltunk gőzerővel főzni.

Ez raczger esetében kimerült az egyik székből a másikba ülésben (mázlista). Na jó, mintha vizet is kért volna.

Sokadik alkalommal kellett szembesülnöm a ténnyel, miszerint kicsi a grillünk egy ekkora rendezvényhez. Amint lesz „kedvünk” hozzá, csere. Pótcselekvésként bevetettük a hordozhatónak csúfolt izét.

Idén elégnek bizonyult ez a kombó, így 4 turnusban sikerült tálalni is.

Ugye megint én – aki a napból 12+ órát a főzéssel és hosztolással voltam elfoglalva – írom a megemlékezést. Gondolom, nincs semmi meglepő benne, hogy a legtöbb nagy eseményről lemaradtam.
Pl. hogy szakértetni is befutott egy ember VAG-os autóval, akit maga helyett küldött egy phórumtársunk, aki gyáva volt megjelenni. Megkapta a diagnosztikát, mehetett Isten hírével.

Ugyancsak lemaradtam (a jó a hangról nem ), amikor GrimReaper autós és ph-társunk megérkezett az ígért camaroval.

Mivel a szomszédok portája előtt (is) parkoltunk, volt bennem egy kis félsz, hogy a tavalyi események után kicsit paprikás lesz a hangulatuk. Nos, nem tévedtem nagyot, csak egy picit: a szembeszomszéd pont a nyaralójában volt, amikor a V8-hang betöltötte a rendelkezésére álló teret. Prompt ki is rontott otthonából, és elkezdte körbenyálazni a gépsárkányt, mert mint kiderült (Ő egy ML270-nel volt), neki az autó a Merci, de azért nagy rajongója az usákok röfögőgépeinek.

Phonecat is megérkezett szerencsésen. Jobb sorra érdemes barátunk tőlünk pár utcára kapott defektet, és volt kénytelen mankókerékre váltani.

Innen is üzenem, hogy nagyon sajnálom a dolgot, és köszönöm szépen a tali végi segítséget!

Kicsivel ebéd előtt megérkezett kk831228 kománk is, aki szintén nagyon bátran viselkedett: az egy dolog, hogy hozott egy tálca alkoholmentes sert (ami persze nem akart elfogyni, és a tálca majd fele ott maradt, ezért nekem citromfa nőtt a hólyagomban ), de sokakkal ellentétben még a bizonytalan működésű autójával is bevállalta a társaságot, nem is közelről!

Menet közben kerekedett egy kis tumultus GrimReaper autója körül (nem meglepő talán, hogy a legtöbb fotó a V8 monstáról készült), és mentek az utaztatási kérelmek. Persze a protekció nagy úr

Mindezt a tűzhely mellől hallottam-láttam csak, sajnos.
A tavalyi visszajelzésnek köszönhetően próbáltuk a sült oldalas irányába elmozdulni az általunk kínált étel terén. Ez természetesen totális kudarc lett megint, mert most meg a saslik fogyott rendellenes gyorsasággal A végén ott maradt az asztalon majd 1 kiló oldalas! Komolyan mondom, hogy nem lehet a kedvetekre tenni – és hát ez is segített a jövővel kapcsolatos döntésemben. Itt meg is jegyezném azonvást, hogy a pulled pork (hehe) tényleg nagyon finom! Raczgerrel összevetve az infókat, maga az eszköz csak a különbség az oldalas és a lapockája elkészítése során, de még a fűszerezés is majdnem takkra azonos. Lehet, hogy átállunk? Gergő! Nagyon szépen köszönjük a kóstolót, nagyon finom volt, és minden fogyasztó nevében hálásak vagyunk a jó kosztért!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények