Convoy L2 2016 elemlámpa

Ha már kevés a Convoy C8-as teljesítménye is, akkor jöhet a következő fokozat! – írta: WestBam, 8 éve

Első benyomások:

Ez a lámpa nagy. Nagyon nagy. És nehéz. Nagyon nehéz.

Az eloxálás a már megszokott kiváló minőségű annak ellenére, hogy nincs megadva milyen szabványt
teljesít biztosak lehetünk benne, hogy erős a bevonat és kellően vastag is.

Felépítésre semmi újat nem láthatunk, a jól bevált klasszikus irányvonalat kapjuk. A méretes fej a testhez kapcsolódik, az opcionális két akkus közdarabot ez után csavarhatjuk a test meghosszabbításaként fel, majd a zárókupakkal ér véget a lámpa.

A fej egy alutömbből lett kimunkálva, így a 20mm-es alu csillagon lévő LED közvetlenül adja át a hőt a tetemes mennyiségű alumíniumnak. A hűtés elősegítésére 4 hűtőborda lett belemarva a fej külső felébe. Ezeket a bordákat 72 fokonként hosszirányban is bemarták, így a lámpa nem tud elgurulni. A méretes bezel gyűrű gumitömítéssel kapcsolódik a két oldalon AR bevonattal ellátott üveglaphoz és sűrű menettel tekerhető a fejre, ahol szintén tömítő gyűrű biztosítja a vízállóságot.

Alatta a méretes és nehéz alumíniumból készült sima felületű (SMO) reflektor központosító gyűrűvel fekszik fel a CREE XPL-HI emitter köré. Az alu csillag alatt hővezető pasztát találunk és két csavarral van a fejhez rögzítve. A fej hátsó részében egy réz gyűrűvel van beszorítva az LD-29-es vezérlő.

A test masszív alumínium csőből lett kialakítva, a falvastagsága meglehetősen nagy így attól nem kell tartanunk, hogy ha feldől vagy ütést kap a lámpatest behorpadna. A fej felé eső hatalmas menet trapéz kialakítású és nem kapott eloxálást, míg a zárókupak irányában végig bevonatos így csak a cső legvégén lévő felület továbbítja a testben az elektronokat. A két akkus felhasználáshoz járó kiegészítő cső esetén is figyeltek erre, így a lámpatest felé eső részén és a zárókupak felé eső menet is eloxálást kapott, így bárhol tekerjük szét a lámpatest hátulsó része után az áramkört megszakítjuk mindenképp. A külső felületén lévő gyűrűs megmunkálás nem csak jól néz ki, hanem stabil fogást is eredményez, bár ebben nagy szerepe van a 35 mm-es átmérőnek is.

A zárókupak sem tartogat túl sok izgalmat számunkra. Benne egy rézgyűrűvel van rögzítve a forward clicky típusú kapcsoló, amit a lámpa legvégén egy sima fekete gumi nyomógomb rejt. Szerencsére a nyomógomb körül körbefutó peremet egymással szemben két helyen is bemélyítette a gyártó, így nem csak a kapcsoló típusa lett "taktikai", hanem a kialakítása miatt is rá lehet mondani ezt a mostanság divatos jelzőt.
Legnagyobb előnye, hogy télen (bevetés közben :) ) kesztyűben is kényelmesen és biztonsággal lehet a kapcsolót működtetni. A peremek magasabb részein egymással szemben két-két méretes ovális lyukat találunk a csuklópánt rögzítésére. Ebbe nem lehet belekötni, tökéletesen lett megtervezve és kivitelezve. Mivel a nyomógomb mélyebben fekszik, így a lámpa gyertyaként felállítható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények