CoolReader - alternatív Paperwhite

Bár még bőven vannak hiányosságai, kipróbálásra szerintem mindenképpen érdemes a program. – írta: Mike76, 11 éve

Jailbreak és telepítés

Ahhoz, hogy a CoolReadert használatba vehessük, a készüléket jailbreakelnünk kell, majd néhány kiegészítő program telepítése is szükséges. Ennek menete a következő:

1. Jailbreak:

A telepítéséhez a legfrissebb, 5.3.4 verziójú firmware szükséges. Ha a készülékünk még a korábbi, 5.3.3 verzióval érkezett, akkor elvileg bekapcsolt WiFi mellett a szoftver automatikusan frissül egy idő után. Ha ez mégsem történne meg, az Amazon oldaláról is letölthetjük az 5.3.4 változatot. A letöltött állományt másoljuk át a Kindle főkönyvtárába, majd [a B]Menu -> Settings -> Menu -> Update Your Kindle parancs segítségével frissítsük a készüléket. Újraindulás után a Menu -> Settings -> Menu -> Device Info menüpont alatt ellenőrizzük, hogy mindent jól csináltunk-e: a Firmware Version után Kindle 5.3.4-et kell látnunk.

Ha ezzel készen vagyunk, töltsük le a Jailbreak csomagot. Az ebben található jailbreak.sh és MOBI8_DEBUG állományokat másoljuk a Kindle főkönyvtárába, a jailbreak.mobi fájl pedig a Kindle documents mappájába. Ha minden jól ment, megjelenik a készüléken egy Paperwhite Jailbreak nevű könyv. Ezt nyissuk meg, és kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat. (Ha elakadnánk, nézzük meg az erről készült videósegédletet.)

2. Kindlet Jailbreak:

Töltsük le a Kindlet csomagot. Csomagoljuk ki a benne lévő update-kindlet-jailbreak-...-install.bin fájlt a Kindle főkönyvtárába, majd frissítsük a készüléket (Menu -> Settings -> Menu -> Update Your Kindle).

3. Developer Certificates Bundle:

Töltsük le a Developer Certificates Bundle csomagot is. Az update_combined-dev-certs...install.bin állományt bontsuk ki a Kindle főkönyvtárába, majd a szokásos módon frissítsünk (Menu -> Settings -> Menu -> Update Your Kindle).

4. Collections Manager:

Utolsó lépésként töltsük le a Collections Manager csomagot is, majd az ebben található ColectionsManager.azw2 fájlt másoljuk be a Kindle documents könyvtárába.

A szükséges előkészületeket ezzel megtettük, most már tényleg következhet magának a CoolReadernek a telepítése.

5. A CoolReader telepítése:

a. Töltsük le a cr3-kindle-2012-10-04.zip csomagot, majd az ebben fellelhető cr3, qtKindle, usrapp könyvtárakat másoljuk át a Kinde főkönyvtárába.

b. A fejlesztő oldaláról töltsük le a legújabb frissítéseket, majd a letöltött csomagban található dist-kt könyvtárban lévő alkönyvtárakat másoljuk át a Kindle főkönyvtárba, felülírva velük a korábbi változatot.

Ha eddig mindent jól csináltunk, a készüléken megjelent egy Cool Reader nevű 'könyv'. Nyissuk meg, hogy végre valóban használatba vehessük a programot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Kindle 4 vs. Paperwhite

    A cikk alapjául három fekete Kindle 4 és egy Paperwhite használatával szerzett tapasztalaim szolgáltak.