DOQO - Alternatíva a nemlétezőre

Mennyit számít a méret? Szerintem nem mindig annyit, mint amennyit az előítéleted közöl veled! – írta: Mr. Y, 2 éve

Gombok

Gombokból akad itt 63 darab. Ami azt jelenti, hogy az F billentyűk kivételével megvan az összes, magyar karakternek elég darabszám és minden további szükséges billentyű, amelyet egy Mac gép is használna, amennyiben nem vesszük a sokak által talán nem is ismert földgömb gombot. Igaz, egynéhány gomb kicsit keskenyre sikeredett, de a fő, angol ABC szerinti kiosztás elegendő méretű a hétköznapi használathoz, programozói szemmel nézve. Hogy miért, erre később ki fogok térni.
Nem szabad azonban elmenni egy plusz tulajdonság mellett, amiért tulajdonképpen említettem egy határozatlanságot az akkumulátor tekintetében. Ugyanis rendelkezik az eszköz billentyűzet világítással, nem is akármilyen szinten. Van az alap fehér, mindemellé pedig bejön további 6 különböző állású RGB megvilágítás, továbbá az összes variáció 3 szinten állítható, fényerő tekintetében. Minderre dedikált Fn gombok vannak, ahogyan egyébként a TrackPad kikapcsolásához is.

Aki eddig a pontig eljutva összeszámolta a 63 gombot, már fogalmazza magában a kommentet: De hát az nem is elég! Nos igen, főleg, ha megnézzük azt is, hogy az egyik közülük a bekapcsoló gomb. ESC és magyar kiosztás szerint 0 nulla ugyanis nincsen, de erről tulajdonképpen az iPadOS tehet, ami utóbbi helyére rakta át a hosszú í-t. Előbbi meg igazából felesleges is.

TrackPad

Viszonyítási alappal tudok nektek számolni, hiszen a Mac mellé is egér helyett Magic TrackPad-et használok. Ha fontos, a jelenlegi legújabb generációt. Ezt csak azért említem, mert nem tudom, hogy a korábbi generáció működés tekintetében eltért-e ettől.
A TrackPad mérete a billentyűzet méretéhez képest kifejezetten nagy, kb. arányosan megegyezik egy MacBook-éval, csak itt inkább 16:9 az arány, mint 4:3. Haptikus visszajelzésünk nincsen, azonban a komplett pad alatt fizikai gomb található, így akárcsak a nagy TrackPad esetében, itt is lényegtelen, hogy a kattintás a felületen hol történik.
1-3 ujjas műveleteket támogat és pontosan úgy működik, mint a nagy Mac esetében. Ezért pedig kifejezetten nagy pacsi jár az eszköz megalkotójának. Főleg, hogy letiltható :))

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • iPad Minim balladája

    Időutazás aprópénzért: avagy lehetséges egy használhatatlanra frissített régi iPad Mini feltámasztása?

  • Az Apple buborék

    Valami történt a világ egyik legnagyobb tech vállalatával... Ez az írás az okokat és a "Hogyan tovább?"-ot fejtegeti.

  • Apple iPad Mini 2014-ben

    Mire alkalmas napjainkban az Apple 2012-ben piacra dobott kisméretű táblagépe? Meglepően sok mindenre!