Fogyásom története

Tavaly 44 kg-ot fogytam 9 hónap alatt. Mivel sokan kérdeztétek, ezért leírom, hogyan sikerült ezt elérnem. – írta: diegho, 3 éve

Első lépés az elhatározás

Mint mondtam, teljesen egészségtelen életet éltem. Sok péksüti, chips, édességek, cukros üdítők, bár mozgás valamilyen szinten volt, de a borzalmas étrend mellett semmit nem ért. Mi vitt rá, hogy egyik napról a másikra teljes fordulatot vegyen a világ? Ehhez két komoly és több apró dolog kellett. Első lökést az adta, hogy 10 év és két gyönyörű kislány után szétváltak útjaink a gyermekeim anyjával. Elköltöztem Nagykanizsára, ahol szinte senkit nem ismertem, teljesen egyedül voltam, se család, se barátok nincsenek itt.

Második a Covid általi #Maradjotthon letargiája. Adta magát a szitu, hogy jó magyar szokáshoz hűen elkezdjek inni, de utálom az alkohol ízét, pech… akkor ott a cigi… bakker, ennek meg a szagát nem bírom… na jó, informatikus vagyok, beülök a gép elé és kockulok egész nap! Arra meg pont kezdtem ráunni, ezért ez a dolog sem jött be… Akkor mi a francot csináljak? Kellene egy csaj, hogy könnyen menjen a felejtés… na de ilyen külsővel? Ráadásul a Covid is a túlsúlyosokat részesíti előnyben… Hmmm. Mi lenne, ha változtatnánk a külsőnkön? 200 IQ play! Oszt mégis hogyan?! Na üljünk le a gép elé - jól kezdődik, ezt szeretem! Nézzünk meg pár videót erről az egészről. Hú bakker ezek mozognak meg ugrálnak… és magukra főznek… én meg max. egy teát… bár inkább azt se… ebbü baj lesz, more! Na de akkor hogyan fogyjak le? Ha te is itt vagy, akkor elmondom, hogy csak rajtad múlik, milyen életet élsz!

Van egy nagy tükrös szekrényem, sőt kettő is... odaálltam a szekrény elé, belenéztem a szemembe és annyit kérdeztem magamtól: így akarod leélni az életed? Élet ez egyáltalán? Nézz már magadra! Ennek most vége! Ez egy vasárnap este volt, meg is nyitottam egy 15 perces tecső (gyk. YouTube) videót az otthoni teljes testedzésről, letoltam, meghaltam… de ott volt a tükör… közel 39 évig leszartad az egészséged? Zabáltál minden szart? Megérdemled! Szenvedj! Ez rögtön adott egy lökést, ami pár napra vitt tovább. Újabb holtpont? Jéééé egy tükör… néddmá, én vagyok benne, kövéren… akarsz még valaha az életben olyan szép nőt fogni, mint az exed? (Fogtam.) Máris ment tovább! Mindig mikor jött a holtpont, ott volt a tükör… amiben láttam magam… rondán, kövéren, és tudtam, hogy ez nekem így nem jó, így nem volt mit tenni, ha már elkezdtem, megcsinálom!

Április eleje volt, elhatároztam, hogy a szülinapomig (július vége) ledobok 10 kilót (22 lett). Amikor elértem a 10-et, akkor emeltem 15-re, majd 20-ra, ez is folyamatosan vitt előre. Apró, de elérhető célok, folyamatos sikerélmény és motiváció. Az elhatározás tehát megvan, motiváltak vagyunk, hogyan tovább?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!