Gameboy Advance megvilágosodása

Sokak kedvence ez a kézikonzol, pedig ez a generáció sem kapott még kijelzővilágítást. De megoldható ez is! – írta: orion1025, 9 éve

Kijelző típusok

De akkor a lényegre is térek, a két megvilágítási formát illetően.

AGS-001:

1db SMD ledes megvilágítást tartalmaz, aminek a fénye "csapdába" van ejtve egy nikkelezett csatornában, majd ebbe illeszkedik egy vékony recézett plexi csík, erre pedig jön egy plexi lap, ami szintén be van recézve teljes felületén a fény megtörése céljából. Ez az egész "réteg" pedig egyszerűen csak be van rakva az LCD elé, és kapott egy közös burkolatot.

AGS-101:

Megegyezik egy mobiltelefon vagy notebook kijelzőjével, itt már az LCD mögött vannak a fényvisszaverő rétegek, illetve erősebb is a megvilágítás, köszönhetően a nagyobb számban jelenlévő SMD ledeknek.

A módosítás bemutatása előtt szeretném leszögezni, hogy jó pár megvilágítási forma létezik, ennek természetesen egy része haszontalan, illetve a végeredmény sem szemet gyönyörködtető. Létezik pár előre gyártott megoldás, de ezekbe nem szeretnék belemenni, már csak azért sem, mert beszerezhetetlenek, így valószínűleg már senki sem fog velük találkozni.

Másik fontos dolog az, hogy hiába szép az AGS-101-es típus kijelzője, hosszabb távon használva számomra komoly szemingerlő hatású, így ez nem is volt az opciók között, ezért maradt a butácska és primitív AGS-001-es megoldás.

101 vs. 001

Egyébként az Advance család kijelzője méreteit tekintve teljesen megegyezik egymással, így egyenesen moddingra ítélték a legidősebb testvért...

Bele is kezdenék a folyamatokba, szenvedésekbe, vérverejték hullajtásokba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények