[RIOS ERROR]

Gamer PC építés - amatőr szintről

Ebben a cikkemben szeretném bemutatni nemrégiben vásárolt számítógépem útját az első gondolattól a vásárlásig. – írta: SyMbioTe, 9 éve

Játékteszt 1: CoH 2, WoT, The Crew

A játékok palettája a következő:
- Company of Heroes 2
- World of Tanks
- The Crew
- Grand Theft Auto V
- Assassin's Creed: Unity
Mival a grafikonok nem mindenhol olvashatóak jól, ezért odaírtam az FPS számokat alájuk.

A CoH 2-t a beépített benchmark tesztel mértem le, a többit a Fraps nevű programmal. Mindegyik játékban a lehető legmagasabb beállítást alkalmaztam és az élsimítást kikapcsoltam. (Élsimítást azért kapcsoltam ki, mert én semmi változást nem veszek észre grafikában, de zabálja az FPS-t.)

Company of Heroes 2

Ez az egyik kedvenc játékom. Már az első résszel is rengeteget játszottam, de a 2 az messze túlszárnyalta az 1-et, mint játék. 2013 nyarán jelent meg, szerintem a grafika az nagyon jóra sikerült. A játék maga nagyon élvezetes, II. Világháborús stratégiai játék. Sokat fejlesztgetik, csizolgatják és jön hozzá sok DLC, frissítés így elég nehéz megunni. Megint belekerült egy újdonság, a British Forces DLC személyében ami szerintem színt és sok újdonságot hoz/hozott a játékba.
Up: Közben észrevettem, hogy ennél a tesztnél elfelejtettem kikapcsolni az élsimítást /automata beállítás bekapcsolta/ így újraírtam a grafikont:

Minimum FPS: 29
Átlag FPS: 45
Maximum FPS: 61

A játék Full HD-ban a legmagasabb beállítások mellett futott. A játék tökéletesen megy, eddig még egyszer sem akadt meg egy pillanatra sem. A minimum FPS elég alacsony, de ritkán megy le ennyire, általában sikerül 50-60 között tartani az FPS számot.

World of Tanks

Hát igen, a jó öreg WoT. Én nagyon szeretem ezt a játékot is, mivel a tankok eléggé érdekelnek. Mint ahogy a Company-nál, itt is minden beállítás a legmagasabbra ment. A mérést egy véletlenszerű csatában készítettem. A pálya: Erlenberg, T29-es tankkal.

Minimum FPS: 43
Átlag FPS: 62
Maximum FPS: 81

A játék tökéletesen ment, még a minimum FPS sem olyan vészes, de oda nem szokott gyakran csatangolni, legtöbbször tudja a 60 FPS-t.

The Crew

Mivel nagy autó fan vagyok, már csak emiatt is tetszik a Crew. A régi TDU-s csapat készítette Ivory Tower néven, 2014-ben jelent meg. (Mindkét TDU-val játszottam és nagyon jók voltak, szóval ezt is vártam nagyon.) Karácsonyra kaptam és szerintem egy jól sikerült játék. Optimalizálása nem a legjobb, de van nála rosszabb is...bőven. Tuningból rakhattak volna részletesebbet, de ez jutott, ezzel kell beérni. Majd talán az új NFS...

Minimum FPS: 43
Átlag FPS: 52
Maximum FPS: 61

A játékban a mérést autókázással mértem. Voltam nagy forgalomban, terepen, városokban, végig belső nézetből. Beállítások itt is maximumon, kivéve élsimítás. Általában itt is 50-60 között tartja az FPS-t, de ritkán előfordulnak kisebb mikrolagok, de ez az optimalizáció hibája szerintem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

[RIOS ERROR]

Azóta történt

Előzmények

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]