Google Play Music: zene a felhőből

Felhő alapú zenelejátszás Androidos készülékekre! – írta: tomp, 12 éve

Szerintem senkinek sem kell bemutatni. A lényege, hogy a zenéinket tölthetjük fel 1 helyre, amelyet aztán bárhonnan elérhetünk. Nem kell magunkkal vinni, csak egy számítógép vagy egy okostelefon kell internet eléréssel.

Még a béta állapotban kezdtem el használni. Először bétaként is használtam. Kevés (max. 4-5) zene feltöltéssel.

Hogyan tudtam aktiválni a Music szolgáltatást? Proxy alatt belépve kértem meghívást. Meghívó után már proxy nélkül üzemel tovább.

A szolgáltatás Google Music néven látott napvilágot. Azonban a Google gondolt egyet és egybe gyúrta a Market-et, a Music-ot, a Movies-t és a Google Books-ot. Március 6-tól már Play Store, Play Music, Play Movies és Play Book van.

Egykor még Google Music volt...

Zenéket feltölteni webes felületen nem lehet, csak a Play Music saját szoftverével ami a háttérben folyamatosan fut. Megadjuk a mappát vagy mappákat amiket figyeljen. Ha a mappába másolunk egy új zenei fájlt (mp3, aac..stb. a FLAC már támogatott!) kb 5mp-en belül elkezdi feltölteni ha engedélyeztük az automatikus feltöltést.
Van egy „Download” fül a programban. Azon belül 2 opció: vagy letöltjük az egész tárunkat, vagy csak azokat tölti le amelyeket megvettük a Play Store-on.

Nem csak nálunk van/volt átnevezési láz...

Van androidos Play Music lejátszó alkalmazás is. Beállíthatjuk benne, hogy csak wifin működjön a felhő alapú lejátszás. Mobilneten a lejátszás minősége függ az aktuális sebességünktől is. Azaz EDGE alatt nekem mono-ban szólnak a zenék. Van egy „Jó minőségben” opció, amivel figyelmen kívül hagyja a mobilnet sebességét és a legjobb minőségben (amilyenben feltöltöttük) kezdi betölteni. Azaz egy 320kbps-es mp3-at EDGE alatt is 320kbps-ben tölti be. 3G-n 4-5mp-en belül el is indul a lejátszás.
Van lehetőségünk előre eltárolni a dalokat így azokat offline módban is tudjuk hallgatni.

Említettem a Play Store-t(vagy Play Music Store).

Nos egy kis trükkel lehetséges dalokat venni a Google zeneboltjából.

Ehhez meg kell vennünk a Market Unlocker Pro-t! Innen
Ha megvettük és felraktuk, válasszunk USA szolgáltatót. Én AT&T-t használok. Ha megvan, kapcsoljuk be a proxy módot is. Nyomjunk a "Fetch USA Proxy" opcióra. Ha megvagyunk, bezárhatjuk. Menjünk az Alkalmazások kezelése menübe a telefonon, majd keressük meg a Play Áruházat. Töröljük az adatait! Megvagyunk az elejével!

Második része:
Lépjünk be a Google Wallet felületünkre, majd a regisztrált bankkártya címét írjuk át valamilyen amerikai valós posta címre. Ha átírtuk, lépjünk ki és indítsuk el a Play Áruházat(Vagy Play Store-t)
A program közli, hogy a Market mostantól Play Áruház. Oké, tovább!
TÁDÁM
Ha mindent jól csináltunk, ilyennek kell kinéznie! :)

Most lépjünk ki, és a Market Unlocker Pro-ban kapcsoljuk ki a proxy módot! Most már proxy nélkül is megy az USA Play Áruház! Airplane mód után hajlamos visszaállni! Ilyenkor ismételjük meg újra a műveletet. Azaz proxy mód be, Play adatainak törlése.


Fekve

Nagyon jó ez a felhő alapú zenelejátszás. Nem kell mazsoláznom, hogy miket rakjak a telefonra. Mindent feltolok Music-ra, majd mobilról kiválasztom mi szóljon. Ugyan olyan minőségben szól, mint ha rajtja lenne a telefonon. Ha komplett albumot vagy lejátszási listát indítok el, az épp futó dal közben elkezdi letölteni (gyorsítótárazni) a következő dalt dalokat. Ha kilépünk automatikusan törli őket, ha nem adtuk meg, hogy tárolja el offline alkalomra.

Igaz, hogy lehetne mp3 helyett AAC, de kezdésnek ez is tökéletes.

Azóta történt