Honor 6 Plus - A becsületes nagytesó

A Huawei majdnem megalkotta a számomra tökéletes telefont, a Honor 6-ot. Az utódja eltünteti a „majdnem”-et? – írta: JoeCockBill, 9 éve

Doboz, külső

A készülék korrekt minőségű, és furcsa színű kemény papír dobozban érkezett, melynek fedelét leemelve maga a készülék tárul elénk. Nem meglepő módon a telefon alatt találjuk a kiegészítőket, melyek esetünkben egy nem EU-szabvány töltőfejből, egy USB-kábelből, mindenféle kínai írást tartalmazó papírokból, egy SIM-tálca tűből, egy V.I.P. kártyából (fogalmam sincs, mire jó), és végül egy-egy darab képernyő-, illetve hátlapvédő fóliából áll. Igen, fülhallgatót tényleg nem kapunk.

A készülék előlapjának 73,2 %-át foglalja el középre pozicionálva maga az 5,5 inch átmérőjű kijelző. A méretes megjelenítő ellenére a telefon meglepően kompakt benyomást kelt a vékonyra faragott káváknak köszönhetően. A kijelző felett szenzorok, beszédhangszóró, értesítési LED, és egy 8 megapixeles előlapi kamera kapott helyet. A hátlapon található a bal alsó sarokban egy kihangosításra hivatott monó hangszóró, középen egy „honor” felirat, balra fent egy dupla LED-es villanó, valamint a dupla szenzoros kamerarendszer.

Ez 2 darab 8 megapixeles szenzort jelent esetünkben. Az ujjlenyomatgyűjtő üveg(szerű?) hátlap alatt bújik meg az NFC, valamint a 3600 mAh kapacitású, nem kivehető Lithium Polymer akkumulátor. A telefon oldalai közül a jobb az izgalmasabb, ide került a bekapcsoló/hangerőgomb trió, valamint a SIM-tálcák is.

Az alsó slotba micro SIM megy, míg a felsőbe nano SIM VAGY(!) micro SD. Igény szerint. Érdekes megoldás, nekem egyikre sincs szükségem (nincs másik SIM kártyám, és 32 gigás a készülék), de jó tudni, hogy ha véletlenül felmerülne az igényem bármelyikre, akkor a lehetőség adott. Itt még meg kell említenem, hogy a készülék Dual Active, ami bár engem jelenleg nem érint, tény, hogy nagy királyság.

Bal oldalon nincs semmi, felül egy 3.5 mm-es jack csatlakozó és egy infraport lakik, valamint egy pici lyuk, ami szerintem zajszűrő mikrofon lehet. A micro USB csatlakozó a beszédmikrofon társaságában alulra került. A telefon három oldalán egy valódi fém keret fut körbe, ami véleményem szerint tényleg csak keret, a jack csatlakozónál látszik, hogy alatta műanyag van. Persze ezzel nincs gond, sokkal minőségibbnek hat így a készülék, mintha ugyanez műanyagból készült volna. De az egészről elmondható, hogy összességében minőségi hatást kelt, nem ropog, masszív, jó kézbe venni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények