Huawei Mate 9 - Az én Hüvelyk Matyim

Egy hónapos használat után szeretném bemutatni nektek a Huawei cég phabletjét. – írta: tal-garius, 7 éve

Külső és a csomagolás

Készülék kijelzője 5,9 col, ami elég nagynak mondható, de manapság az összes gyártó a nagy képernyős telefonokat részesíti előnyben. Ezeken általában jobb netezni, filmet nézni, fotózásnál a képeket visszanézni. Talán ez az a 3 dolog amiért én is a nagyobb telefont kerestem. Felbontás ugyan "csak" Full HD, máshol már magasabb részletességű kijelzőt használnak, de sebesség és akku kímélés szempontjából jobb ez. Viszont színek és a fényerő a Sony Xperia Z3-hoz képest viszonyítva sokkal jobb, pedig egyformán Full HD-s kijelzőt használnak.

A telefon mérete az én lapát kezemben nem tűnik túl nagynak, csak amikor zsebre akarom tenni, ott már például egy farmernadrágban szűkösen fér el. Használata telefonhíváskor még pont egykezes, hüvelykujjal még pont bejárható az a felület a kijelzőn, amihez nem kell mind a két kezünket használni, esetleg fogást váltani. Viszont a bekapcsoló és hangerő gombokat rakhatták volna lejjebb, azok használata nem mindig esik kézre. A fejhallgató csatlakozó első pár használatkor szűkösen járt, később bejáratódott.

A telefon hátlapja fém, az egésznek stabil fogása van, nagyon minőségi az összeszerelése, sehol se nyikorog, kattog, recseg. A kameralencsék előtt üveg van, jó hír, hogy később se lesz karcos. A vakuja elég erős, dupla tónusú. Képes az egész szobát bevakuzni sötétben, másik telefonom ezt nem tudta. Az ujjlenyomat-olvasó szintén a hátlapon található, ami tízből tízszer szinte azonnal érzékeli az ujjamat. Adataink védelme érdekében ajánlott használni! A 2 felhasználós beléptetés külön ötletes, így személyes dolgainkat rejthetjük el. Ha esetleg kölcsönadjuk valakinek a telefont, ő nem fogja látni az adatainkat.

Hangszóró állított helyzetben lent található, sajnos csak a jobboldali rács mögött. Elfektetve a telefont kétoldalt szól sztereóban, ilyenkor a beszéd hangszóró is megszólal, így kapunk két oldali hangzást. Hangminőség egész jó, hozza egy olcsóbb bluetoothos hangszóró minőségét. Mély hangokra azért ne nagyon számítsunk, de közép tartományban egész korrekt. Telefonhíváskor a másik beszédhangja tiszta, kellően hangos, sistergés viszont néha hallható (talán a hálózat?).


Látszik, nem sűrűn veszek telefont, csak 2-3 évente, de meglepődtem, milyen minőséget képvisel egy-egy csomagolás, például itt is. Még a használati útmutató is külön be volt csomagolva, őszintén, ez egy dizájnos, szép doboz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények