HP Pavilion G6: AMD A6 vs. Intel i3

Ugyan az a gép, néhány, eltérő belső adottsággal és pár ezer forint különbséggel. Ki lesz a nyerő? – írta: Dr.Byte, 12 éve

Külső

Kijelző

A 15,6"-os kijelzőt tekintve semmi korszakalkotót nem tudok megnevezni. A WXGA HD kijelző 1366x768-as felbontásban mutatja a pixeleket és enyhén tükröződő fényes felülettel rendelkezik. A zsanérok 130°-ban engedik dőlni a kijelzőt.
A sablonos paraméterektől eltekintve, a kijelező mellett szóljon, hogy a színek gyönyörűek, ami nem elhanyagolható, így kiváló képet biztosít a képszerkesztés szerelmeseinek, illetve a filmezést kedvelőknek.

Billentyűzet

Jelen esetben egy kényelmes, fél-szigetes (szigetszerű) billentyűzetről van szó, ahol mellőzték a numerikus billentyűzet kialakítását.
Ezt szeretni is meg nem is, de az biztos hogy a numerikus billentyűzetrész hiánya sokat dob az esztétikán. (szerintem :) )
Kicsit érdekesre szabták a kurzor billentyűket, ugyanis a jobb és bal nyilak jóval nagyobbak mint a le és fel "nyilacskák"... Mindenesetre, egy teljes nap után már nem nyomtam félre. A billentyűzet feletti részt is említettem már, vagyis nincsenek gyorsbillentyűk. Csupán egy Power Button csücsül a bal sarokban.

Touchpad

A touchpadet tekintve a kialakítás és a kezelhetőség nagyon elnyerte a tetszésemet. Teljesen szerethető az a megoldás, hogy a touchpad egybeolvad a borítással és nem mélyül bele mint a legtöbb notebooknál. Nem magyaráznám túl, erre vannak a képek.
A méretét tekintve teljesen rendben van, nem kicsi, nem is nagy, egyszerűen csak rendben van.
A kezelhetőségét tekintve is jók a tapasztalatok, ugyanis nagyon precíz (persze ez állítható) és tapintásra is igen kellemes. Rendelkezik ki/be kapcsoló gombbal és támogatja a többujjas mozdulatokat.

Portok, Hang

Portok tekintetében már nem annyira sablonos a dolog, ugyanis a Pavilion G6-os a következőkkel rendelkezik.: Bluetooth, VGA csatlakozás, 1 HDMI csatlakozás, 3db USB 2.0-ás port illetve kártyaolvasó (Secure Digital és Multimedia kártyákhoz).

A hangot (ami ugyan nem fogja megrepeszteni az ablakokat, mégis gyönyörűen szól) 2 darab Altec Lansing hangszóró biztosítja a notebook elülső részéből, alulról.

Portok 1.

Portok 2.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények