II. Tátra-túra, MZ Club Hungary

Idén megtörtént a II. Tátra-túra is az MZ Club Hungary szervezésében, amire az ETZ 251-esemmel mentem el. – írta: Francia91, 5 éve

Harmadik nap

A harmadik nap első úticélja Bachledova Dolina – séta a Lombkorona tanösvényen - volt. Ide mi ketten később indultunk, a csapatot előreengedtük az időjárás miatt, ugyanis ezen a reggelen is taknyos, esős idő volt. Mivel volt GPS-em a motorra, így nem volt probléma odatalálnunk kettőnknek.

Itt a program egy kisebb (2 km) gyalogtúra volt kb. 250-300 m-es szintkülönbséggel. A probléma csak az volt, hogy eléggé fel volt ázva a meredek földes talaj, így bűvészkedni kellett, hogy esés nélkül feljussunk. Az pedig külön öröm volt, hogy a táv kb. 2/3-ánál elkezdett esni az eső, még jobban feláztatva a talajt. De ettől nem ijedtünk meg, felmentünk! És megérte!

A többiek elmentek a nemrég épült Lombkorona Tanösvényre, mi Danival inkább itt maradtunk a büfében, mivel elég szép előjelek voltak...

Igazunk is lett, leszakadt az ég, jégesőt is kaptunk. Sebaj, mi a büfében vészeltük át a nagyját, ittuk a jó csapolt Kofolát, amíg a többiek áztak.
Mivel továbbra is eléggé kérdéses volt az eső lehetősége, és az azóta még jobban felázott úton kellett visszamennünk, vettünk esőkabátot, biztos, ami biztos alapon.

Majd megindultunk lefelé, mit ne mondjak, elég trükkösre sikeredett a lefele menet. Nekem egyszer sikerült is elcsúsznom.

Az időjárásra való tekintettel a további, erre a napra tervezett programokat mellőztük, így például Zakopane-ba nem látogattunk el, pedig legalább a sajtpiac miatt jó lett volna, amit tavaly kihagytam (tavaly voltunk Zakopane-ban).
Délután az időjárás miatt szabad program volt, volt, aki elment vonatozni a Csorba tóhoz, voltak akik a környéken motoroztak, és voltak akik a kocsmában vészelték át az esős délutánt.

Fuvaros pedig délután összepakolt, és indult az ukrán határ mellé, ott bevárta egy ismerősét, akivel nekivágnak Magadannak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Erdély-túra 2019

    2016 után, 2 Tátra-túra kitérővel ismét Erdély következett. A létszám és a motorok típusa is bővült.

Előzmények