Írországi körutazás

10 nap alatt 44 nevezetességet tekintettünk meg 2000 km-es autóúttal és 100 km gyaloglással. – írta: bugizozi, 8 hónapja

Bevezetés

Napra pontosan egy éve indultunk el a nagy útra, de hogyan is kezdődött az egész?!

Sokan biztosan látták a P.S. I Love you (Utóirat: Szeretlek) című filmet, és megértik, ha azt mondom, feleségem álma volt egyszer kijutni Írországba, mert a film láttán az ember beleszeret ebbe a vidékbe. Mivel nekem is nagyon tetszett, elhatároztuk, hogy miért is ne, ide szervezzük a nászutunkat.

Első körben utazási irodák ajánlatait böngésztük át, előre szervezett túrákkal kapcsolatban. Átnézve a kínálatot, gyorsan kiderült számunkra, hogy annyi pénzből sokkal jobbat és többet is ki lehetne hozni, mint amit ők hirdetnek. Egyrészt drágállottuk – 3-400 ezer Ft lett volna / fő az utazás és a szállás 7-10 napra, plusz ugye a költőpénz –, másrészt több olyan helyre nem vinnének el, ami minket nagyon érdekelne. (Pl. Dublinban a Guinness és Jameson múzeum.) Arra viszont jó volt, hogy ki tudtunk gyűjteni sok érdekes látnivalót, ami nem szerepelt a listánkon, vagy amiről ezidáig nem hallottunk.

Ezek után döntöttünk úgy, hogy megszervezzünk magunknak az utat. De hol is kezdjük az egészet?

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények