Jóképességű NONAME router OYE-0001 azonosítóval

Régóta keresek routert, ami olcsó, de viszonylag erős hardverrel rendelkezik (a gyors WiFi és Ethernet nem cél). – írta: suste, 8 éve

A beüzemelés és vélemény

Nagyon érdekesen indult az első életre keltés!

-1: Elsőnek a szokásos módon LAN porton kerresztül összekötöttem a laptopommal. Windowsban DHCP-re állítottam az Ethernet hálókártyát, majd áram alá helyeztem a routert.
Kapásból meglepődtem, mert a WAN port LED-je kezdett el világítani, ahova semmi nem volt bedugva. Vártam kicsit, de semmi nem történt, semelyik másik LED nem villant fel, nem indult el a router.
Kezdtem aggódni.

-2: Gondoltam ok, megpróbálom újra. 230 V ki/be, vár, WAN LED stabilan világít újra. Ajjaj...
Járt az agyam, hogy behalt valami a switch-ben esetleg, és ezért nem indul?

-3: Jött a nagy ötlet ( :) ) :De lehet, hogy a LED figyelmeztet, hogy hol próbálj meg rácsatlakozni.....
Próba, PC - WAN összeköt, 230 V be, WAN LED stabilan világít újra, semmi bootra hasonlító mozdulat. Ajjaj...

-4+5: Rossz az Ethernet kábel? Másik kábel, 1 + 3 módszer újbóli teszt. WAN LED stabilan világít újra, semmi bootra hasonlító mozdulat. Ajjjajjjjjjj.... Már fogalmaztam a fejemben a reklamációs levelet...

-6: Némi fejtörés után a WAN LED miatt eszembe jutott még egy lehetőség.
WAN-ba Ethernet kábel a fő routerem LAN-jából (vagyis kapott netet), LAN - PC újra összeköt, 230 V be.
Láss csodát, router bőszen elkezd villogni, és el is indul rendesen.

Ezek után arra gondoltam, hogy mivel csak csomagküldéses módon lehet hozzájutni a routerhez, ezért a készítők így szereznek tudomást a router működéséről? De aztán lehet, hogy nem ilyen profik :).

Azért így utólag kíváncsi lennék, hogy mit művelt a router a WAN porton az internettel, de sajnos nem készültem fel az ellenőrzésre, és később sem csináltam factory resetet (kérdés, hogy akkor is így indulna-e?), sőt elég gyorsan lecseréltem a szoftvert a saját buildre.

Előtte csináltam egy full mentést az mtd partíciókról (0-5), és lementettem a rendszert működés közben tar.gz-be is. Ha valaki ért hozzá, és megnézné, akkor szívesen átadom a mentéseket.
Annyit még megnéztem, hogy van-e valami a cronban.....hát jól tele van pakolva kínai bejegyzéses cuccal.... Még egy indok az fw cseréjére.

Vélemény, beszerzési információ

A használati utasítással nem sokra megyünk :)

De ha sikerül beüzemelni, akkor szépen teszi a dolgát a router.
Én jelenleg scanner és printer serverként használom, plusz switchként van használva, és tervben van egy webserver beüzemelés az SD-kártyára. A wifit csak kipróbáltam, hogy működik-e, és azóta ki van kapcsolva.

Én az Aliexpress.com -ról rendeltem, 28 $-t kértek érte, és ingyen postával jött: OYE-0001.
Hasonló árkategória itthon a Tp-Link WR842ND, de tudásban közelébe sem ér az OYE-nak. (100 Mbit/s Ethernet, 300 Mbit/s WiFi és az USB 2.0 egyezik, de minden másban jóval erősebb a bemutatott router, az SD kártya meg egy jó nagy extra. Más márkáknál meg jóval drágábbak a 842-höz hasonló eszközök is.)

Ami hasonlóan jó vétel (hasonló áron), az a szintén webes megrendelésen keresztül elérhető "Xiaomi Miwifi Mini". Ennél a gyártó (Xiaomi) már pár dolgot letett az asztalra (telefon, és egyéb wifis és bluetooth-os eszközök), így talán jobban megbíznak benne. Ugyanaz a rendszerchip, nincsen SD kártya, csak 3 db Ethernet van benne, viszont AC-s WiFit tartalmaz. Kinek mi a fontosabb.....

Szerintem az OYE megérte az árát, a leírásában szereplő dolgok valósak, és rendben működik is minden egysége (Ethernet, WiFi, LED-ek, USB, nyomógomb, SD foglalat, 16 MB/128 MB), remélem sokáig üzemképes lesz.

Az eszközzel kapcsolatos kérdések jöhetnek a fórumba, ha tudok, akkor válaszolok rá....

suste

Azóta történt

Előzmények