Kindle Paperwhite 2013

Bár a forradalom ezúttal elmaradt, inkább csak ráncfelvarrás történt, azért a 2013-as Paperwhite a nyerő. – írta: Mike76, 11 éve

Hardver

Az új Kindle a megszokott fekete dobozban érkezett, kibontva is a már ismerős látvány fogadott. Külsejét tekintve a készülék szinte semmit nem változott. Méretei pontosan megegyeznek az előző generációéval (69 mm x 117 mm x 9.1 mm), ennek köszönhetően a korábbi Paperwhite-hoz vásárolt tokok ehhez is tökéletesen passzolnak.

Az olvasó súlya a változatlan méret ellenére kissé csökkent (206g versus 213g). Mind a belső memória (2GB), mint az akkumulátor becsült kapacitása (napi fél óra használat mellett kb. 8 hét) változatlan maradt, memóriakártyával történő bővítésre sajnos továbbra sincs mód.

A reklámanyag szerint a processzor 25%-kal gyorsabb lett elődjénél (1 GHz, szemben a korábbi 800 MHz-cel). Ez a gyorsulás - ha nem is látványosan - valóban tapasztalható a mindennapi használat során, mind a lapozás, mind a menükben történő navigálás sebessége javult (bár tulajdonképpen korábban sem volt lassúnak nevezhető a készülék).

A promóciós anyag szerint az érintőképernyő érzékenysége is nőtt. Ezt ugyan meglehetősen nehéz megítélni, mindenesetre eddig még minden érintésre reagált az új olvasó - a régivel, ha ritkán is, de valóban előfordult, hogy nem érzékelte a lapozási szándékot.

Kézbe fogva egyetlen érdemi különbséget találunk, és tulajdonképpen csak így tudjuk a két generációt blikkre megkülönböztetni: míg a 2012-es változat hátlapján a Kindle felirat szerepel, addig a 2013-as Paperwhite-on az Amazon feliratot olvashatjuk.

Majdnem elfeledkeztem egy lényeges újításról: a hagyományokkal ellentétben a készülékhez mellékelt USB kábel immár nem fehér, hanem az olvasóhoz passzoló fekete színben pompázik...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények