Kompozit videókonverterek

A régi mikroszámítógépekhez jól jön egy kompozit videokonverter, amivel monitorra tudjuk kötni a gépet. – írta: frescho, 5 éve

UP 1080P

A doboz tartalma a szokásos. A féltenyérnyi konverteren kívül egy dugasztápot, S-Video és RCA kábelt találtam a dobozban. Az ára magasabb a kis AV2HDMI-nél, nagyjából 6-7000 forintért lehet mostanában hozzájutni. Ezért cserébe a bemeneti oldalon sokkal több választási lehetőség áll a rendelkezésünkre. HDMI, S-Video és normál kompozit jelet képes fogadni.

A kimenet a ház másik oldalán található két nyomógombbal együtt. Ezekkel válthatunk a bemenetek között, illetve a 720 vagy 1080p felbontású kimeneti jel között. De a lényeg, hogy milyen kimeneti minőséget láttam a monitoron.

Az Amiga 1200-at már lehetett használni az átalakítóval. A kimenet egész elfogadhatónak tűnt az előző alanyhoz képest. A kép nem zizegett, de mosottnak láttam, nem is kicsit. Ezt részben rá lehet fogni arra, hogy alacsony felbontású kompozit jellel etettem.

A stabil képpel játékra már elfogadhatónak bizonyul, de a szöveges megjelenítés még mindig nem volt az erőssége.

1080p-re váltva sem változott a helyzet. A kép nem változott, ahogy láthatjátok a fényképen. Nem is tudom, mit írhatnék még róla.

Cannon Fodderrel is kipróbáltam a konvertert. A zöld különböző árnyalataiból felépített kép nem nyűgözött le. De legalább nem akadt és a késleltetés sem volt az egekben. Nagyjából hasonló eredményt lehet elérni egy öreg PCI-os TV kártyával.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények