Lenovo Ideapad U430p

Az SSD-vel és Windows 8-cal igazán gyors, jól használható, és szerintem jó ár/érték arányú gépet sikerült választanom. – írta: balees, 10 éve

Külsőleg

Nagyon elegáns és modern gépház. A fém burkolat nem gyűjti az ujjlenyomatokat, kellően masszív. Az alsó borítást apró csavarok rögzítik. Szétnyitni kétkezes művelet. Furcsa és szerintem nem jó megoldás, hogy az állapotjelzők (bekapcsolás és töltés) a gép jobb oldalán, oldalt vannak a kártyaolvasó mellett, így azokat nem lehet látni.

A szellőzőrács a gép zsanérjánál van, csak kinyitott állapotban látszik.

A képernyőt nem lehet 180°-ban nyitni, viszont a zsanér nagyon erős. Nincsen semmilyen zár, ami a szétnyitást megakadályozná, viszont így is kétkezes művelet szétnyitni a gépet.

Bal oldalt a fülhallgató és mikrofon egyesített csatlakozása, HDMI, 1 db USB 3.0 és Ethernet csatlakozás van, ez utóbbi alja kihajtható, hogy ne rondítson bele a vékony designba. Szintén itt található a recovery gomb, ezzel lehet a gépet úgy indítani, hogy a BIOS-ba belépjünk.

Jobb oldalon két állapotjelző, memóriakártya foglalat, 2 db USB 2.0 - amiből az egyik tölteni is tud kikapcsolt állapotban -, és a tápcsatlakozó, ami négyszögletes alakú

A kijelző WXGA felbontású, nem teljesen fényes. A panel felett helyezkedik el az 1 megapixeles webkamera, átlagos minőségű.

Az akkumulátor nem cserélhető egyszerűen, csak az alsó borítást levéve lehet kivenni.
A hátsó borítás eltávolítása után:

A gép alja:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények