Lenovo ThinkPad T430 2019-ben?

Mennyire használható 7 évesen egy csúcskategóriás üzleti notebook? Hint: szerintem nagyon jól :) – írta: TunerJoe, 5 éve

Hűtés, akkumulátor

A notebookban aktív hűtés van, egy darab ventilátorral, ami egyébként, ha egy ideje nincs pasztázva (mint például most), nagyon szeret hangoskodni, ráadásul egy elég idegesítő, visító tónusban. Ha viszont ki lett takarítva, meglehetősen csendes, ha pedig csak internetezek, és semmi nem fut azon kívül, akkor teljesen ki is kapcsol, olyankor pedig teljesen hangtalan a gép.

Felfedezhető a throttling, több órás folyamatos vágás vagy After Effects közben, de azért elég sokáig képes Turbo Booston menni a proci, ami a 35 W-os TDP-jével nem tartozik a legtakarékosabbak közé. Ha hajtva van, akkor zabál is rendesen, vágás közben simán csontig merül 1-1,5 óra alatt a 6 cellás, nagyjából 5000 mAh-s aksi. Ha viszont nem csinálok rajta semmi komolyat, egészen sokáig, nagyjából 4 óráig húzza közepes fényerőn egy feltöltéssel, ami szerintem egyáltalán nem rossz érték ahhoz képest, hogy 2013-ban gyártották. Létezik nagyobb akkumulátor is ehhez az eszközhöz, ami egy 9 cellás pakk, új korában 12 órás internetböngészés volt a teljesítménye annak a verziónak. Aki sokáig akar konnektortól távol maradni, az csapjon le egy olyanra. A cseréje is egészen egyszerű, szimplán egy slidert kell elcsúsztatnunk, és ki is lehet húzni a notebook hátuljából. FONTOS INFORMÁCIÓ: A T430 letiltja az utángyártott akkumulátorokat, így azokkal alapból nem működik. Szoftveres mókolással azonban működésre bírhatóak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • HP 245 G8 - Az olcsó üzleti

    Ez a kis üzleti notebook arról szól, hogy az egyszeri emberünk megveszi és boldogan használja.

  • Thinkpapa T400

    Használható-e még egy nem éppen csúcskategóriás, Core 2 Duos Thinkpad laptop 2021-ben?

Előzmények