Livolo érintésérzékeny falikapcsoló

Az okosodó iparközpontú világban nem nehéz hülyének érezni magunkat, lassan már csak a házunk nem okosabb nálunk. De most itt a megoldás! – írta: mrgergoke, 8 éve

Bevezető

Ha már mi nem vagyunk kifejezetten okosak, legalább a telefonunk az, a fehér öltönyös, aktatáskás úriembereknek meg akár a háza is. Mivel én csak úriember vagyok fehér öltöny nélkül, ezért nekem olcsóbb játékszer után kellett néznem, ha én is „okosítani” akartam a lakást. Mondanám, hogy így jutottam el a Livolo termékeihez, de az talált meg engem, én nem is tudtam, hogy létezik ilyesmi. Merthogy ez egy kapacitív érintésérzékeny falikapcsoló, amely ráadásul távvezérelhető is.

Gyütt szembe, azt ott vót

Még kábé fél éve találkoztam vele Banggoodon. A címlapjukon szerepelt a kínai cég reklámja és egy kapacitív, lapos izé két körrel, meg Sale meg minden. Aztán gondoltam, hogy nagy baj nem lehet, ha megnézem, mi az. Annyira nem volt baj, hogy most itt röhög egy a falon. Kapacitív érintőfelület, elegáns megjelenés, edzett üveg, háttérvilágítás, és még távvezérelhető is! Hát mi ez, ha nem überkirály kütyü?

Mos má itt van

Nekem egy kettes kapcsolóra volt szükségem, mert a csillárt meg a falon lévő ólomüveg háttérvilágítását is ezzel akartam megoldani. A kínálatukban szerepelt kettesből 1 és 2 doboznyi méretű is, de mivel fölöslegesen nagy lenne, meg dugónak is kell még egy hely, ezért csak az előbbiből rendeltem egy darabot. Pontosabban elkezdtem felkutatni Ebayen, meg Aliexpressen is, de sehol nem találtam olcsóbban. Aztán egy guglis keresés alkalmával magyar feliratokba botlottam, és kiderült, hogy Győrben van magyar márkaképviseletük. Majdnem dobtam egy hátast. Nem voltak olcsók kint sem a termékeik, de azért annyira nem tűntek menőnek, hogy itthon is hivatalos forgalmazásra kerüljenek. Hát, meglepődtem.

Na, usgyi a magyarokhoz, megrendeltem a kapcsolómat, ebből is a drágábbikat, amelyiket lehet távvezérelni is, mert ha lúd, akkor nekem ez jár. Nem kellett csalódnom a képekhez képest abban, amit kaptam.

Csomagolás

Vaskos, bubis zacskóban érkezett többedmagával. Egyszerű kartondobozka, névjegykártya, meg mindenféle papírja. Kihalásztam a lényeget, kibontottam, és kihámoztam a kapcsolótestet a fóliából. Állati jól néz ki. Ebből szerintem csak fehéret érdemes rendelni, ha a környezete megengedi, mert a fekete nem biztos, hogy ennyire feltűnően jól néz ki. Két csavar jár még hozzá, fém keret nem, ezért régebbi dobozokba csak kis machinálással lehet beszerelni, nekem szerencsére ilyesmivel nem kellett szenvednem, újabb fajta volt a falban.

Nagy felbontású képek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Házimozi - Hifi haladó szinten

    A házimozi és hifi világába bevezetés, kicsit már haladó szinten: erősítők, előfokok, végfokok, szubok, kábelek, források.

  • Párapara - A megoldás

    Az évek óta fennálló erős párásodás végső megoldása: egyelőre működik a páramentesítés 15000 forintból.

  • Póráz nélkül avagy a Bluetooth világa

    Sikerült megszabadulnom a vezetékes kötöttségektől egy bluetooth-os egér, egy hangszóró és egy fejhallgató segítségével.